'Bazı çocuklar geç konuşur' demeyin

Türkiye'de 2 ila 5 yaş arasındaki çocukların konuşma becerisini geliştirememesi normal değil. Ailelerin çocuklarının konuşmasına dikkat etmesi gerekiyor. Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi fizyoterapist ve konuşma terapisti Şefika Karlıdağ Kasım, konuyla ilgili bilgiler verdi.

'Bazı çocuklar geç konuşur' demeyin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi fizyoterapist ve konuşma terapisti Şefika Karlıdağ Kasım,”Çocuk 2 yaşına geldiği halde 'anne, baba' demiyorsa ve isteklerini anne-babasının ellerinden tutup çekiştirerek ifade ediyorsa, bu durum 4 yaşına kadar devam ediyorsa tanı koyabilmek için Ailenin bir uzmanla görüşmesi” gerektiğini belirterek  “4 yaşından önce anne babası seslendiğinde tepki vermeyen çocuğa işitme testi yapılmalı ve test sonucu normal çıkan çocuk konuşma terapisti tarafından değerlendirilmelidir ”dedi.

Şefika Karlıdağ Kasım, Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunu olup Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Bölümünde yaptı.