Beyin Ölümü Gerçekleşen hasta 3 Kişiye Can Verdi

Silivri'de beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki F.E.'nin organları 3 kişiye umut oldu. Gece saatlerinde yapılan operasyonla alınan 2 böbrek, 1 karaciğer organ nakli bekleyen hastalara sabaha karşı nakledildi.

Beyin Ölümü Gerçekleşen hasta 3 Kişiye Can Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde evinde geçirdiği kalp krizi sonrası ambulansla Silivri Devlet hastanesinde yoğun bakıma alınan 72 yaşındaki F.E.’nin, beyin fonksiyonları iki gün sonra durdu. Silivri Devlet Hastanesinde bulunan uzman hekimleri yaptığı tetkikleri sonrasında “hastanın beyin ölümünün” gerçekleştiğini tutanak altına alınarak aile durumdan haberdar edildi. Aile, yaşamını yitiren yaşlı kadının organlarının bağışlanarak organ bekleyen hastalara umut ışığı doğmasını talep etti.


AMELİYAT 2 SAAT SÜRDÜ

Silivri Devlet Hastanesi’nde Organ Nakil koordinatörü Aygün Tomur, organ bağışı konusunda aileyle birebir ilgilenerek, Sağlık Bakanlığı ile gerekli yazışmalar ve görüşmeleri yaptı. Gerekli onayların alınmasının ve hazırlıkların yapılmasının ardından uzman doktorlar saat 02.00 sıralarında ameliyata başladı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyata sonrasında yaşlı şahsın Böbrekleri ve Karaciğer’i İstanbul’da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı.


ORGANLAR NAKLEDİLDİ

Yaşlı şahsın böbreklerinden biri 29 yaşında diğeri de 49 yaşındaki organ bekleyen hastalara, Karaciğeri ise 42 yaşındaki hastaya nakledildi.

BAĞIŞLANAN HER ORGAN YENİ BİR HAYATTIR

Silivri Devlet Hastanesi Organ nakil koordinatörü Aygün Tomur " Burada da görüldüğü üzere organ bağışlamanın yaşı bulunmamaktadır. Hastane yoğun bakımında beyin ölümünün gerçekleşmesi ve aile görüşülmesi yapması temel kuraldır. Ancak ve ancak ailenin rızası alındıktan sonra organ nakli gerçekleşebilmektedir. Bağışlanan her organ yeni bir hayattır.”dedi