Daha fazla su içmemizi sağlayacak tavsiyeler...

Temel yaşam kaynağımız olan suyun önemini hepimiz artık çok iyi biliyoruz. Biliyoruz da bir türlü yeteri kadar su içemiyoruz! İşte daha fazla su içmenizi sağlayacak ufak tavsiyeler!

Daha fazla su içmemizi sağlayacak tavsiyeler...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1) Sabah aç karnına ve öğünlerden 30 dk önce su içmeyi alışkanlık haline getirin

Sabahları aç karnına içeceğiniz bir bardak su sizi sadece uyandırıp tazelemiyor. İçtiğiniz bir bardak su ile metabolizma hızınızı ateşleyecek ve kilo vermeye bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Alışkanlık kısmında zorlanacağınızı biliyoruz. 

2) Suya aroma katın

Su içmiyor oluşunuzun sebebi belki de suyun tadından hoşlanmamanız. Merak etmeyin, bunun çok basit bir çözümü var. Bir sürahi içine dilimleyeceğiniz taze meyvelerle suyunuzu tatlandırabilirsiniz. Ya da limon ve salatalık dilimleyip nane yaprakları da ekleyerek ferahlayabilirsiniz.

3) Tuvaletten sonra 1 bardak su

İçtiğiniz her bardakta su; vücudunuzu toksinlerden arındırmak için harekete geçiyor dolayısıyla siz de tuvaletin yolunu tutuyorsunuz. Tuvaletten çıktıktan sonra 1 bardak su içmeyi hatırlamak günlük almanız gereken su miktarını yakalamanıza yardımcı olacaktır.

4) İdrar renginizi takip edin

Yeteri kadar su içip içmediğinizi anlamanın en kolay yolu, idrar renginizi kontrol etmekten geçiyor. Eğer idrarınız koyu ve sarı renkli görünüyorsa daha çok su içmeniz gerektiğini anlamalısınız. Peki berrak ve şeffaf renkliyse? İşte o zaman doğru yoldasınız demektir.

5) Su şişesi edinin

Su şişeleri hem sürekli mutfağa gitme derdinden kurtardıkları hem de içtiğiniz miktarı takip etmeyi kolaylaştırdıkları için çok kullanışlılar. Siz de beğendiğiniz renk ve desenlerde bir su şişesi edinin. Daha sağlıklı olması açısından cam olmasına özen göstermeyi de unutmayın. Bu özellikle çalışan kadınların çok işine yarayacak bir yöntem. Masanızın üzerinde şişe görmek size su içmeyi hatırlatacaktır.

6) Kendinizle yarışın

Günün belirli saatleri için kendinize su içme hedefleri koyarak işleri biraz daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Örneğin, “Saat 11:00’e kadar 500 ml su içmiş olacağım” gibi bir hedef koyun ve başarılı olursanız kendinize ufak ödüller verin. Lezzetli bir parça çikolata gibi! Hemen su içmeye gittiniz değil mi?

7) Post-it yapıştırın veya alarm kurun

Teknoloji günlük yaşamı bizim için kolaylaştırmaya devam ediyor. Eğer kendi kendinize su içmeyi hatırlayamıyorsanız telefonunuza indireceğiniz bir “su içme” uygulaması size yardımcı olabilir.Uygulamayı indirin, hatırlatma aralıklarını ayarlayın ve tamam, işte hepsi bu kadar! Yine de uğraşmak istemezseniz telefonunuzun hatırlatma veya alarm özelliğini de bu amaçla kullanabilirsiniz.Ben uygulamadan falan anlamam, bana kolay şeylerle gel derseniz de post-it kullanmayı deneyebilirsiniz. Evinizin veya ofisinizin uygun yerlerine yapıştıracağınız birkaç renkli not kağıdı sizi su içmeye teşvik edecektir.

8) Susamayı beklemeyin

Evet, su içmek için susamayı beklemeniz gerekmiyor. Çünkü siz susadığınızı hissetmiyor olsanız da vücudunuzun rutin olarak her gün belirli bir miktar suya ihtiyacı var. Lütfen ona karşı duyarlı olun ve ihtiyaçlarını göz ardı etmeyin hanımlar! Kilonuz ve yaşınıza göre su ihtiyacınızı hesaplayabilirsiniz.

9) Suyunuzu göz önünde tutun

Evde veya ofiste görebileceğiniz ve kolayca uzanabileceğiniz bir mesafede su bulundurun. Göz önünde olan her şey daha kolay hatırlanır. Böylece su içmeyi de unutmamış olacaksınız! Ayrıca hatırladığınızda elinizin altında su olacağından mutfağın yolunu da tutmanıza gerek kalmayacak.