Dermokozmetik ürünler ile ilgili merak ettikleriniz

Son yıllarda oldukça popüler olan dermokozmetik ürünler hakkında merak ettiğiniz her şey makalemizde. Dermokozmetik nedir, Dermokozmetik ürünler, Dermokozmetik markalar hakkında tüm merak ettikleriniz içini haberimizi mutlaka okuyun.

Dermokozmetik ürünler ile ilgili merak ettikleriniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dermokozmetik Nedir ?

Dermotoloji ve kozmetik kelimelerinin birleşiminden oluşan Dermokozmetik;  cilt bakımı, saç bakımı ve vücut bakımı için kullanılan, ilaç gibi hazırlanan ancak ilaç olmayan, genelde eczanelerde satılan cilt bakım ürünleridir. Dermatoloji ve Plastik cerrahi uzmanları, akne ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde yardımcı ürün olarak kullanırlar.

Dermokozmetik Ürünler Nelerdir ?

Dermokozmetik ürünler; ilaçların tedavi edici özelliği ve kozmetiğin güzellik etkisini içinde barındıran, cildi dış etkenlerden koruyup yaşlandırmayı geciktiren ürünlerdir. Dermokozmetik ürünler;

- Dermokozmetik cilt bakım ürünleri,
- Dermokozmetik vücut bakımı ürünleri,
- Dermokozmetik saç bakım ürünleri,
- Dermokozmetik anne ve bebek ürünleri,
- Dermokozmetik güneş koruyucu ürünleri
- Dermokozmetik ağız ve diş ürünleri
- Dermokozmetik sağlık ve medikal ürünler
- Dermokozmetik makyaj ürünleri

şeklinde gruplandırılır. 

Dermokozmetik Cilt Bakım Ürünleri

Dermokozmetik cilt bakım ürünleri; kadın, erkek, çocuk ya da bebek tüm bireyler için kullanılmaktadır. Hassas ciltler, kuru ciltler, Normal ciltler ve yağlı ciltler için, farklı farklı ürün çeşitleri bulunmaktadır. Akne, siyah nokta, leke ve sivilce tedavisi, tahriş, kırışıklık ya da kızarıklık giderme ve gözenekleri kapatma amacıyla kullanılır. Kapatıcı, leke açıcı, nemlendirici, sıkılaştırıcı, temizleyici, yatıştırıcı etkileri vardır. Yüz bakımı, göz çevresi ve göz altı bakımı, dudak bakımı, kaş ve kirpik bakımı için kullanılır. Sivilce kremi, yüz maskesi, dudak dolgunlaştırıcı, leke kremi gibi ürünleri içerir.

Dermokozmetik Vücut Bakımı Ürünleri

Dermokozmetik vücut bakımı ürünlerinin, cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi, her yaş grubuna ve her cilt tipine uygun, tedavi edici ve vücudu canlandırıcı etkileri vardır. Vücut bakımı, el ve tırnak bakımı ve ayak bakımı için kullanılır. Ayak kremi, ayak kokusu giderici, ağda ve epilasyon cihazı, manikür ve pedikür, duş jeli, selülit kremi gibi ürünleri içerir.

Dermokozmetik Saç Bakım Ürünleri

Dermokozmetik saç bakım ürünleri; saçların canlı, bakımlı, dolgun ve sağlıklı olması için kullanılan ürünlerdir. Kepek, saç dökülmesi, nemsizlik gibi sorunların çözümünde etkilidir. Şampuan, saç bakım yağı, saç kremi, saç boyası gibi ürünleri içerir.

Dermokozmetik Anne ve Bebek Ürünleri

Dermokozmetik anne ve bebek ürünleri; annelerde doğum sonrası oluşan çatlakların giderilmesinde, göğüs uçlarında oluşan yaraların tedavisinde, bebeklerin de pişik oluşumunun önlenmesinde ve cildinin nemli tutulmasında kullanılır.  Çatlak kremi, göğüs kremi, bebek pişik kremi, bebek duş jeli gibi ürünleri içerir.

Dermokozmetik Güneş Koruyucu Ürünleri

Dermokozmetik güneş koruyucu ürünleri; Güneşin zararlı etkisinden vücudu korumak için kullanılan ürünlerdir. Güneş kremi, güneş losyonu, güneş yapı gibi ürünleri içeri

Dermokozmetik Ağız ve Diş Ürünleri

Dermokozmetik ağız ve diş ürünleri; Ağız ve diş sağlığını korumanın yanında, dişlerin daha beyaz ve parlak görünmesini sağlayan ürünlerdir. Gargara ve diş macunu gibi ürünleri içerir.

Dermokozmetik Sağlık ve Medikal Ürünler

Dermokozmetik sağlık ve medikal ürünler; vücudun sağlıklı ve formda kalmasını sağlayan çeşitli vitaminler, ateş ölçer, tansiyon aleti, gebelik testi, prezervatif, kayganlaştırıcı jel gibi ürünlerden oluşur.

Dermokozmetik Makyaj Ürünleri

Dermokozmetik makyaj ürünleri; kadınların daha güzel, bakımlı, çekici ve etkileyici görünmesini sağlayan, bunu yaparken sağlıklarına zarar vermeyen ürünlerdir. Yüz makyajı, dudak makyajı, göz makyajı, bacak makyajı için kullanılır. Fondöten, parfüm, pudra, ruj, dudak kalemi, göz farı, eyeliner, maskara, rimel gibi ürünleri içerir.

Dermokozmetik Markalar

Dermokozmetik online satış alanında dünya çapında ün yapmış, sağlık ve medikal alanında kendilerini ispatlamış markalar arasında;

- Ardell
- Batiste
- Bioderma
- Bioxcin
- Cumlaude Lab
- Dermalogica
- Ducray
- Eubos
- Dr Murad
- John Frieda
- Kerastase
- Klorane
- La Roche Posay
- Lierac
- Loreal
- Mustela
- Nuxe
- Phyto
- Prozinc
- Rausch
- Rectiwa
- Schwarzkopf
- Sebamed
- Vichy

Dermokozmetik Ürünlerin Özellikleri

Dermokozmetik ürünlerin, diğer kozmetiklerie göre bazı belirgin özellikleri bulunmaktadır. Bunlar;

- Dermotolojik testlerden geçirilmiştir.
- Doğal oldukları için, hassas ciltler ve bebekler için daha uygundur.
- Sadece kozmetik alanında değil, aynı zamanda tedavi etmek için kullanılırlar.
- Paraben ya da petrol türevlerini içermez.
- Farklı cilt tiplerine göre hazırlanır.

Dermokozmetik Alanında Türkiye’nin İncisi Dermokozmetika.com.tr

2013 yılında bir doktor, bir eczacı ve bir mühendis tarafından kurulan Dermokozmetika.com.tr, onlarca markayı bünyesinde bulunduran, Dermokozmetik online satış, hızlı sipariş, servis hızı ve kalitesi ile sektörün en iyisi olmaya aday bir şirkettir. Sürekli kendisini ve ürün yelpazesini geliştiren, müşteri memnuniyetini ilk sıraya koyan Dermokozmetika.com.tr, aynı zamanda farklı konseptlerle karşınıza çıkıyor.

Hediyeni sen seç: Müşterilerine, siparişleri sonrası çok küçük baremlerde bile hediye ürün seçme fırsatı sunuyor. Böylece müşteriler, merak ettikleri ürünleri deneme fırsatını bulabiliyor. Bu işlem, sepet aşamasında gerçekleşiyor.

Daha ucuzunu buldum: En iyi fiyat garantisi anlamında gelen “ Daha ucuzunu buldum “ bölümünde; müşteriler aynı ürünü güvenilir kaynaklardan temin ederlerse, aynı fiyattan kendilerine satış işlemi yapılıyor. Bu kısım, ürün detay sayfasında yer alıyor.

Denemeden alma: Sitenin anasayfasından ulaşabileceğiniz bu bölümde, çok düşük ücretler karşılığında ürünlerin deneme boylarına ulaşabiliyorsunuz. Böylece daha az ödeyerek, dermokozmetik ürünleri deneme fırsatı bulabiliyorsunuz.

Cilt uzmanına sor: Anasayfadan ulaşabileceğiniz bu bölümde, uzman Dermatolog Seçil Uysal, sizden gelen soruları cevaplıyor. Aklınıza takılan, merak ettiğiniz soruları belirtilen bölümden sorabilirsiniz.

Kampanyalar ve kupon kodu: Firma, belirli zamanlarda kampanyalar düzenleyerek, sizlere uygun fiyatlardan ürün alma fırsatını sağlıyor. Aynı zamanda Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarından paylaştıkları kupon kodları ile, ürünlere çeşitli oranlarda indirimli olarak sahip olabiliyorsunuz.

Eczane desteği: 2009 yılından beri İstanbul/Kadıköy ‘de hizmet veren eczaneleri sayesinde, sizlere her türlü sorunda destek vermektedirler. Ayrıca sağlık ve medikal alanındaki tecrübelerini, dermokozmetik alanına da yansıttıklarından, güvenilir firma arayanların imdadına yetişiyorlar.

Siz de dermokozmetik ürünlere meraklı iseniz, dermokozmetika.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: dermokozmetika.com.tr