İBB Sağlık Hizmetinden 4094 Kişi Yararlandı

Silivri’de büyük çoğunluğunu bayanların oluşturduğu 4094 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın ücretsiz sağlık bilgilendirme hizmetlerinden yararlandı.

İBB Sağlık Hizmetinden 4094 Kişi Yararlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak İBB Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Hizmetleri Merkezi ve Özürlüler Merkezi tarafından 12 Eylül-11 Ekim 2011 tarihleri arasında Silivri’de ücretsiz sağlık bilgilendirme hizmetleri gerçekleştirildi. 1 ay boyunca Silivri’nin tüm köy ve mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalardan 4094 kişin faydalandığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın hazırladığı rapora göre 1164 kişi meme kanseri risk taraması, 282 kişi meme muayenesi, 192 kişi mamografi, 61 kişi kolon kanseri, 195 kişi jinekoloji, 1401 kişi kemik ölçümü, 799 kişi de kardiovaskuler risk taraması (kan tahlili) olmak üzere toplam 4094 kişi, sağlık hizmetinden yararlandı.

Sağlık hizmetleri sunan ekip, vatandaşların sağlık durumuna göre ilgili kurumlara yönlendirmesini de gerçekleştirdi.

 

MAMOGRAFİ ÇEKİMLERİ YİNE YAPILACAK

İBB sağlık hizmetinin ilçedeki koordinasyonunu sağlayan AK Parti Silivri Sosyal İşler Birim Başkanı Necati Gidici, hizmetten en çok yararlanan kesimin bayanlar olduğunu söyledi. Silivri’de gerek ekonomik gerekse sosyal sorunlar nedeniyle hastalığının teşhis ve tedavi süreci hakkında bilgi sahibi olmayan bayanların sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olduğunu vurgulayan Gidici, “Yaşlılık, ekonomik ve sosyal sorunlar gibi çeşitli sebeplerle hastane ve sağlık merkezlerine gitmeyen, gidemeyen bayanlarımızın ayağına gelen bu hizmet, erken teşhis gibi çok önemli bir tespitin gerçekleşmesini sağladı. Vatandaşlarımız ayaklarına kadar gelen sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlandığı gibi, elde edilen sonuçlarla ilerisi için tedbir ve tedavi süreçlerini de başlatmış oldu. Sağlık hizmetlerimiz kapsamında özellikle mamografi konusunda ciddi talepler bulunuyor. Gezici sağlık ekiplerinin uygun olduğu bir tarihi duyurarak mamografi çekimlerini ek bir hizmet olarak yine sunacağız.” dedi.