Kadınların korkulu rüyası tartı

Diyetisyen Şeyda Sular, özellikle kadınların korkulu rüyası tartı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.Sular, 'Peki gerçekten korkulacak bir şey var mı, tartı size doğru sonucu söylüyor mu, her gün tartılmak doğru mu, şok diyetlerle...

Kadınların korkulu rüyası tartı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyetisyen Şeyda Sular, özellikle kadınların korkulu rüyası tartı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sular, “Peki gerçekten korkulacak bir şey var mı, tartı size doğru sonucu söylüyor mu, her gün tartılmak doğru mu, şok diyetlerle giden haftada 5 kilo sonucu gerçek mi ?” sorularına cevap verdi.

Her gün tartılmanın doğru olmadığını anlatan Diyetisyen Şeyda Sular, ”Vücudumuz ve hormonlarımız yediğimize, içtiğimize ve günlük stres altında olan hayatımıza karşı değişken bir hal sergilemektedir. Örneğin bir gün önce alkol mü aldık, ertesi gün alkole bağlı vücudumuzda oluşan ödem tartıda artı sonucu gösterecektir ya da stresli bir gün mü geçirdiniz, diyeti bozdunuz ve aşırı karbonhidrat mı tükettiniz maalesef kilo almamış olsanız bile ödeme, bozulan bağırsak hareketlerine bağlı tartıda geçici artışı görmek mümkündür. Bu sizde moral bozukluğu yaratmamalıdır, nede olsa kilo veremiyorum deyip diyeti bozmanızda neden olmamalıdır. Hergün tartılmak yerine haftada bir gün sabah aç karnına tuvalete çıktıktan sonra tartılmak size en doğru sonucu verecektir” diye konuştu.

Diyetisyenlerin kullandığı yağ, kas ve su oranını ölçen aletlerin doğruluğu konusundada değerlendirmelerde bulunan Diyetisyen Şeyda Sular, “Danışanlarımda da çok sık yaşadığım sorunlardan biri kilo vermiş ama tartıda yağdan değil kas ya da sudan gittiğini gösterdiğinde kafalardaki soru işaretlerine. Siz düzenli ve dengeli beslendiyseniz özellikle fiziksel aktiviteyi eksik etmiyorsanız tartıda kastan giden kiloya itibar etmeyin. Birgün önce aldığınız su miktarı, menstrüasyon dönemi öncesi ve sonrası tartıda çıkan sonucu değiştirmektedir. Özellikle menstrüasyon döneminizdeyseniz bu tartıdaki sonucu yaklaşık 1.5-2 kg kadar değiştirirken yağ ve kas oranını da aynı ölçüde üzücü bir şekilde farklı göstermektedir.Siz verdiğiniz kiloyu yağdan gittiğini görmek istiyorsanız, benimde danışanlarımda her görüşmede yaptığım mezura ölçümü ile bunu net bir şekilde görebilirsiniz. Vücuttan kaybedilen yağ, mezura ölçümünde özellikle bel ve kalça çevresinden incelmeye neden olmakta ve sizi en doğru sonucu göstermektedir” dedi.Şok diyetlerle kısa sürede verilen kiloların doğruluğu konusundada açıklamalarda bulunan Diyetisyen Şeyda Sular, daha sonra şunları söyledi; “Sağlıklı ve dengeli kilo vermede hedef haftada maksimum 1-1.5 kg’dır. Bunun üzerinde verilen kilolar maalesef yağ dışından gitmektedir. Vücut yağ yakımı düşünülen kadar kolay bir süreç değildir ve haftada 5-6 kg gibi çılgın sonuçlar size ya sudan ya da kastan kaybı yaşatacaktır. Yine bu süreçte tartıya itibar etmeyip mezura ile öncesi ve sonrası yaptığınızda yüksek rakamlarda verilen kiloya karşı mezurada küçük düşüşler size doğruyu ve şok diyetlere itibar etmemeniz gerektiğini gösterecektir.”