Kastamonu'da ilk bypass ameliyatı gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde resmi açılışı yapılan Kastamonu Devlet Hastanesinde ilk kez bypass ameliyatı gerçekleştirildi.Yaklaşık 120 milyon lira harcanarak Kastamonu'ya kazandırılan 400 yataklı...

Kastamonu'da ilk bypass ameliyatı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde resmi açılışı yapılan Kastamonu Devlet Hastanesinde ilk kez bypass ameliyatı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 120 milyon lira harcanarak Kastamonu’ya kazandırılan 400 yataklı yeni devlet hastanesinin geçtiğimiz aylarda Kastamonu’yu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştı. Hizmete giren hastanede Kastamonu’da ilk kez bypass ameliyatı yapıldı. Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen 7 kişilik Kardiovasküler Cerrahi ekibi tarafından, 75 yaşındaki Muzaffer Soğancıoğlu adlı kişinin tıkanan iki kalp damarı başarılı bir operasyonla bypass edildi.

Kastamonu’da ilk kez gerçekleştirilen bypass ameliyatını Türkiye Yüksek İhtisasa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi (KVC) Uzmanı Doç. Dr Gökhan Lafcı ve ekibi yaptı. Doç. Dr Gökhan Lafcı, yapılan bypass ameliyatının başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, Kastamonu Devlet Hastanesine kurulan ameliyathanenin de son derece modern ve kullanışlı olduğunu söyledi. Doç. Dr Gökhan Lafcı, "Yeni kurulan bir merkez olmasından dolayı doğrusu buraya gelirken biraz endişeliydik. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin titiz bir çalışma yaparak yeni hastaneye kurduğu KVC merkezi ileri kalp merkezlerini aratmayacak, bir merkez olduğunu görünce taşıdığımız endişeler de bitmiş oldu. Kastamonu’da ilk bypass ameliyatını 75 yaşındaki Muzaffer Soğancıoğlu’na yaptık. Hayati önem taşıyan iki kalp damarında daralmış olan Muzaffer Amcamıza iki damarın bypassını yaptık. İki saat süren başarılı bir bypass oldu. Kastamonu insanının artık kalp hastalığı için başka şehirlere taşınmayacak.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ise, Kastamonu’da bir ilkin yaşanmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti. Uyanık, "Kastamonu sağlığında bir idealimizi yerine getirmenin gönül huzurunu yaşıyoruz. Çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşanmadan ilk bypass ameliyatını başarıyla ilimizde yapıldı. Göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli olarak insanımızın sağlığını düşündük. Bypass ameliyatlarının Kastamonu’da yapılması bizim en büyük idealimizdi. Bu idealimizi de yapılan ilk bypass ameliyatıyla gerçekleştirmiş olduk. Hocamızın dediği gibi bundan böyle kalp hastalarımız ileri merkezlere gitmeden yaşadıkları yerde bypass ameliyatlarını gönül rahatlığı içinde olabileceklerdir. Kurduğumuz KVC Merkezi Kastamonu sağlığına ve insanımıza bir kez daha hayırlı olsun”Bypass ameliyatı olarak sağlığına kavuşan Muzaffer Soğancıoğlu da, il dışına sevk edilmeden Kastamonu’da tedavi olduğunu ve hiçbir mağduriyet yaşamadığını söyledi. Başka şehirlerde şifa aramadan memleketinde tedavi olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Muzaffer Soğancıoğlu, kendisini sağlığına kavuşturan ekibe ve hastanenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.