Kızı, gözleri önünde eriyen anneye yardım eli

'Serebellar Atrofi' tanısı konulan 5 yaşındaki Alsu Koca'ın annesinin 'Kızım gözümün önünde eriyor' feryadına duyarlı vatandaşlar kayıtsız kalmadı. Yeni bir eve yerleştirilen minik Alsu, sağlanan hijyenik odasında artık rahat nefes almaya başladı.

Kızı, gözleri önünde eriyen anneye yardım eli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de Gonca ve Yasin Koca çiftinin 5 yaşındaki kızları Alsu'ya Serebellar Atrofi tanısı konulmuştu. Mart ayı sonunda SHA tarafından yapılan haber sonrasında Alsu’nun durumuna kayıtsız kalmayan binlerce vatandaş, 5 yaşındaki minik kız için seferber oldu. Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Silivri Devlet Hastanesi başta olmak üzere devletin birçok kademesi ve binlerce vatandaş Alsu’nun yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve tedavisinin devamı için adeta tüm imkânlarıyla seferber oldu.

Silivri Kaymakamı Ali Partal’ın talimatıyla aile bodrum katındaki evlerinden yepyeni bir eve nakledildi. 5 yaşındaki Alsu için evin bir odasında hijyenik ortam sağlandı. Silivri Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi yetkilileri de Alsu bebeğin ihtiyacı olan hasta yatağı, oksijen tüpü, aspiratör cihazını ailenin yeni evine yerleştirirken, Silivri Devlet Hastanesi yetkilileri de Alsu’nun devam eden tedavi sürecini hızlandırdı.

"Görme duyusunu yitirdi"

"Haber yayınlandıktan sonra Alsu için gerekli tüm ihtiyaçlar karşılandı" diyen anne Gonca Koca, “İlçe Kaymakamımız Ali Partal, Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, Silivri Engelli Koordinasyon Merkezi Müdiresi Meral Demir ve Silivri Devlet Hastanesi yöneticisi Sadık Balcı ve hastane çalışanları ellerinden geleni yaptılar. Alsu önce Bahçelievler’de özel bir hastanede yaklaşık 6 gün yoğun bakımda kaldı. Orada tüm tetkikleri yapıldı. Alsu yeni bir eve taşındı. Odası hijyenik hale getirildi. Artık rahat nefes alabiliyor. Güneş görebiliyor. Sırtındaki yaralar geçti. Her şey daha iyiye gidecek inşallah. Serebellar Atrofi hastalığı kızımın görme duyusunu yüzde 30 hale getirmişti. Epilepsi hastalığı da çıkınca görme duyusunu yitirdi. Bize sadece duyarak tepki veriyor" dedi.

"Artık sırtında yaralar yok"

"Daha önce bir çok yayın kuruluşunu aramıştım ama hiçbiri geri dönüş yapmamıştı" diyerek sözlerini sürdüren anne Koca, “Umutsuzca geri dönüş olmayacağını bile bile aramıştım. Ama sağolun siz geldiniz ve Alsu’nun sesinin tüm dünyaya duyurdunuz. Alsu için her şey çok farklı oldu haberden sonra, artık sırtında yaralar yok, rahat nefes alabiliyor" diye konuştu.

Silivri Devlet Hastanesinde kaldıkları sürece tüm hastane çalışanlarının kendileriyle yakından ilgilendiklerini de belirten anne Koca, “Başta Silivri Kaymakamımıza, Silivri Belediye Başkanımıza, Engelli Koordinasyon Merkezi yönetici ve çalışanlarına, devlet hastanesi yönetici ve çalışanlarına,  gece yarılarında hastane odamızda bizleri ziyaret eden, telefonla Alsu’nun durumunu soran tüm vicdan sahiplerine teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

Bu durumda olan aileler için çağrıda bulunan Gonca Koca, “Sessiz kalmayın, çocuğunuz gözünüzün önünde erimesin. Bir yerlere müracaat edin. Çocuğunuzun sesini duyurun. Çocuğunuzun eli kolu kanadı her şeyi siz olacaksınız. Sessiz kalmayın duyurun çocuğunuzun sesini, çığlıklarını“ dedi.