Saç ekiminde ağrısız yöntem, sağlık turizmde artış sağladı

Saç ekimi esnasında kullanılan iğneler nedeniyle büyük korku yaşayan vatandaşlara Türkiye'de yeni bir yöntem "No Pain, İğnesiz ağrısız saç ekimi" yöntemini kullanmaya başladı.

Saç ekiminde ağrısız yöntem, sağlık turizmde artış sağladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genetik ya da strese bağlı, birçok nedenden dolayı saçları dökülen insanların birçoğu soluğu saç ekim merkezlerinde alıyor. Saç ekimini yapmayan insanlar bir kısmı durumu maddiyata bağlarken, büyük bir kısmı ise iğne korkusu ve ağrıdan korkuyor. Türkiye'de uzun yıllardır saç ekim ve estetik sektöründe faaliyet gösteren tecrübeli isim Saç Ekim Koordinatörü Ezgi Mert İnanlı,  "No Pain" isimli yeni yöntemle  iğnesiz enjeksiyon yöntemini Türkiye'de kullandıklarını ifade ederek, " Saç ekimi işlemlerinde ki en büyük sorun olan iğne korkusu artık son buluyor. Yeni geliştirilen yöntem ile iğnesiz enjeksiyon artık ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Bu yöntem; saniyenin üçte biri gibi kısa sürede anestezik ilacı yüksek basınç ve hızla enjekte eden güvenli bir yöntem olup, bu işlem sayesinde hem daha az ilaç kullanılmakta hem de daha fazla alana etki ettiğinden, çok daha hızlı bir uyuşturma işlemi sağlanmaktadır"dedi.

Saç ekiminde ağrısız yöntem, sağlık turizmde artış sağladı

"Yabancı hasta sayılarında artış oldu"

Anestezi esnasında yaşanan yoğun acı ve yanma hislerinin de minimum'a indirgebileceğini ifade eden İnanlı, " Bilhassa erkeklerin korkulu rüyası olan ve anestezi esnasında yaşanılan yoğun acı, yanma hisleri bu sayede minimum indirgenmiş olup, kişi işlem sonrasında kendisini çok daha rahat ve konforlu hissedebiliyor.  Kullanımı son derece kolay, etkili ve güvenli bir yöntemdir" diye konuştu. 

Yeni yöntemin kullanılmaya başlaması ise Türkiye'nin sağlık turizmi sektörüne de katkıda bulunabileceğini kaydeden İnanlı, "Yöntem sayesinde yabancı hasta sayısında artış oldu" şeklinde konuştu.