Spor Yaparken Sağlıklı Beslenmeyi Öğrendiler

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi'nde Plates Kurslarına devam ederek sabah sporu yapan Silivrili kadınlar, uzman diyetisyenden sağlıklı beslenmenin sırlarını öğrendi, tansiyon, şeker ve kolesterol ölçümü yaptırarak sağlıklı bir hayata adım attı.

Spor Yaparken Sağlıklı Beslenmeyi Öğrendiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nin en çok ilgi gören branşlarından biri olan plates grubuna katılarak sabah sporu yapan Silivrili kadınlar, spor ile birlikte sağlıklı beslenmenin ve formda kalmanın sırlarını uzmanlardan öğrendi. Silivri Özel Anadolu Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen seminerde, plates grubuna katılan yaklaşık 150 Silivrili kadına, Özel Silivri Anadolu Hastanesi Diyetisyen Hekimi Kamuran Olgun sağlıklı beslenmenin püf noktaları ve spor yaparken nasıl beslenilmesi, ideal kiloya ulaşılması ve korunması gibi konularda bilgiler verdi. Sabah sporu yapan kadınlara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar da eşlik etti. 

Ayrıca plates grubuna katılan tüm kadınlara, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM)’nde görevli hemşireler, açlık kan şekeri, kolesterol  ve tansiyon ölçümü yaparak, kişiye özel hazırlanan takip ve bilgilendirme kartlarını sundular. Spor yapan kadınlara yönelik diyetisyen ve hemşireler eşliğinde kontrollerin düzenli olarak süreceği ve takip edileceği belirtilirken, seminerler de periyodik aralıklarla gerçekleştirilecek.