1971 yılından bu yana 'Silivri Kuruyemiş'

Silivri'de, yılbaşına sayılı günler kala kuruyemişçi esnafının işlerindeki artış yüzlerini güldürüyor.

1971 yılından bu yana 'Silivri Kuruyemiş'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de, yılbaşına sayılı günler kala kuruyemişçi esnafının işlerindeki artış yüzlerini güldürüyor.

Keyifli sohbetlerin vazgeçilmezi olan ve özellikle yılbaşı sofralarının ilk tercihleri arasında yer alan kuruyemiş satışlarında yaklaşan yılbaşından dolayı yoğunluk yaşanıyor. Yılbaşına sayılı günler kalması ile beraber kuruyemişçiler, günde yüzlerce kiloya yakın kuruyemiş satıyor. Leblebi, badem, antepfıstığı, yer fıstığı ve daha birçok çeşidi bulunan kuruyemiş, fiyatlarındaki düşüşten dolayı vatandaşların tercih ettiği yiyecekler arasında yer alıyor.

Kuruyemiş fiyatların geçen yıla oranla düşük olmasını fırsat bilen vatandaşlar ise kilo kilo kuruyemiş alarak evlerinin yolunu tutuyor. Kuruyemişçilik mesleğine yıllarını veren Silivri Esnaflarından Aydın Karabulut ise vatandaşları bayat kuruyemiş almamaları konusunda uyarıyor.

Kuruyemişçilik mesleğini 3. Kuşak olarak devam ettirdiğini ifade eden Silivri Kuruyemiş’in sahibi Aydın Karabulut’’ 1971 yılından bu yana hizmet veren bir kuruyemiş firmasıyız. Bu dededen babaya, babadan çocuklara geçen bir nesil biz 3. Kuşağız şuanda. Silivri Çarşı merkezi ve Silivri lisesinin yanındaki 2 işletmemizde faaliyet gösteriyoruz “dedi.

Yılbaşından dolayı kuruyemiş satışlarının arttığını belirten Ayın Karabulut, ’’Yılbaşından önce bizim tüketimimiz vasat durumdaydı. Şimdi ise yılbaşı dolayısıyla satışlarımız normal günlere nazaran artış gösterdi. Kuruyemiş fiyatlarında geçen yıla göre çok bir artış olmadı”diye konuştu.

Vatandaşları taze kuruyemiş almaları konusunda uyaran Karabulut,’’ Yalnızca halkımızdan istediğimiz kuruyemiş alırken tazeliğine ve tadına baksınlar öyle alsınlar. Kuruyemişin bayatının zaten tadında bir tuhaflık olur ve lezzetli olmaz, çıtır çıtır olmaz, gevrek olmaz. Taze olan kuruyemişi yediğiniz zaman damak zevki iyi olan vatandaşımız onun tazeliğini, gevrekliğini, kıtırlığını bilir. Vatandaşlarımıza kuruyemiş alırken belli olan tanıdıkları, güvendikleri yerlerden alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum çünkü kuruyemiş direk gıda sektörüdür bu sektörde de eski bayat ürünler piyasaya sürülüyor bunlarda da kanserojen madde bulunabilir’’ İfadelerini kullandı.