1982'den bu yana açamadığı kilit yok !

36 yıldır çilingirlik hizmeti veren Ali Usta olarak tanınan Ali Rıza Sümer '36 yılık meslek hayatımda açamadığım kilit olmadı. Açamayacağım kilitte daha icat edilmedi' diyerek mesleğinde iddiasını ortaya koydu.

1982'den bu yana açamadığı kilit yok !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesleğe İstanbul Kadıköy’de başladığını belirten Ali Rıza Sümer, “çocukken yazları babam anahtarcı bir ustanın yanında işe soktu. O günden itibaren hoşuma gitti meslek ve devam ettirdim” dedi.

“ÇÖZEMEDİĞİM KİLİT SİSTEMİ YOK”

Silivri’de meslek hayatına devam eden Anahtarcı Ali Usta olarak tanınan Ali Rıza Sümer “Şu an da yeryüzünde bilinen dijital ve mekanik kilit sistemlerini yakından takip ediyoruz.2018 yılı dahil kullandığımız süper dijital ekipmanımızla şu ana kadar çözemediğimiz kilit sistemi olmadı” diyerek mesleğindeki iddiasını da ortaya koydu.

Vatandaşlarımızı hırsızlara karşı da uyarılarda bulunan Sümer “Şimdi son sistem kapılar çıktı. Genelde hırsızlar göbeği kırarak kapıyı açarlar, bazı kapı kilitlerinde kafa kısmı kopuyor, hırsızın bu girişimi boşa çıkıyor. Alarmı kilitler çıktı. Vatandaşlarımız ellerindeki mevcut imkanlarla korunmak amaçlı ilk önce hırsız emniyetli göbekler var, o göbeği değiştirerek koruma sağlayabilirler. Eğer durumları iyi ise alarm şirketi ile anlaşma yapabilirler” dedi.

“HIRSIZA KİLİT ARTIK OLUYOR”

Hırsıza kilit olmaz sözü tarihe karıyor artık diyerek sözlerini sürdüren Sümer “Şimdi üretilen çelik kapılar da tırnaklı sistem geliştirildi. Kapıyı aralamaya çalışıldığı zaman kesinlikle açılmıyor. Tırnaklı olduğu için araya herhangi bir cisim giremiyor. Bu çelik kapılara hırsız emniyetli göbek takıldığı zaman da hırsızın adeta elini ayağını bağlıyorsunuz” dedi.

“SÜREKLİ ÇALIŞMA ARAŞTIRMA HALİNDEYİZ”

Biz işimiz gereği teknolojiyi sürekli takip etmek zorundayız. Yeni kilitler çıkıyor, biz burada o kilitler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu kilidi nasıl açabiliriz diyerek çalışmalar yapıyoruz. Bu iş bazen haftalarımızı aylarımızı alıyor, o sistemi, o kilidi çözmemiz. O kilide zarar vermeden nasıl açarız düşüncesiyle sürekli çalışma araştırma halindeyiz. Biz bu sistemi çözdüğümüz zaman kilit sistemleri değişiyor. Fabrikalarla entegre halinde çalışıyoruz. Biz sistemi çözdüğümüzde fabrikalarda tekniği değiştiriyor.

“KAPI KİLİDİNİ AÇMAK 2 DAKİKAMI ALIYOR”

En zor kilit sistemi özellikle kasarlar en az 15 dakikamı, en fazla da 3 saatimi alıyor. Normal kapıları ise 2 dakika sürmüyor bile, tüm yaptığımız işlemleri tutanak altına alarak yapıyoruz. Özellikle otomobil kilitlerinde yedek dahi çıkarmak istense ruhsat sahibinin kimliğini ve ruhsat bilgilerini tutanak altına alarak işlem yapıyoruz. Bölgemizdeki resmi çilingir hizmeti veriyoruz. İstanbul Anahtarcılar odasına kayıtlıyız.

http://www.silivrianahtarci.com

Piri Mehmet Paşa Mah. Hacı Pervane Cd. Yazıcıoğlu İş Mrekz No:41/9 Silivri / İSTANBUL

Tel: 0 212 728 34 85

Gsm : 0 532 263 68 68- 0532 692 44 04