'Milli Mücadele Ruhunu' yaşatacaklar

Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi öğrencileri, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. Yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması ile Milli Mücadele Ruhu'nu yaşatmak için hummalı bir çalışma atmosferine girdiler.

'Milli Mücadele Ruhunu' yaşatacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli Bireyler İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması Elemeleri 26.02.2015 Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak. Bu kapsamda öğrencilerine bire bir eğitim veren Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi öğrencileri Sevgi Karagöz, Nihatcan Akyazı ve Cansu Akyazı ile yarışmaya katılacak.


“SİLİVRİ’MİZDEKİ ENGELLİ BİREYLERİMİZİ EĞİTİMLE İLK BULUŞTURAN ÖNCÜ BİR KURUM OLDUK”

“Bu iş her şeyden önce Gönül işidir “ diyen merkezin sahibesi Seda Şahin“Özel Aktif  Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabitilasyon Merkezi 2006’dan beri Silivri'de faaliyetini sürdürmektedir ”diyerek sözlerini şöyle sürdürdü “ Sayımız şuanda 210 giderekte artmakta. Müstakil 4 katlı binamızda Toplamda 20 personel 2 aracımızla devam ediyoruz. merkezimizin hizmet grupları şöyledir: Down sendromu, otizm, fizyoterapi(bedensel engelli bireyler için) yine zihin engelli bireyler destek eğitimi, dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, konuşma bozuklukları, davranış bozuklukları, aıle danışmanlığı. Özel eğitime ihtiyacı olan tüm engelli bireylerimiz ÜCRETSİZ OLARAK ihtiyaçlarına yönelik tüm hizmetlerimizden SERVİS IMKANIDA dâhil olmak üzere  faydalanabilirler. Yaş sınırı yoktur. Her çocuğumuzun ayrı programı hazırlanıyor, eğitimler birebir olup yani bir öğretmen bir öğrenci seklinde yapılmaktadır. Aylık  toplamda 8 seans ücretsiz olarak eğitim almak durumundalar. Haftada 2 güne denk geliyor. Toplamda 45 dakika sürüyor bu eğitim. Dolayısıyla birebir olduğu için bireyler adına çok verimli oluyor. Şuan devlet okullarında da artık bu çocuklarımıza özel eğitim sınıfları açılmaya başladı. Bu özel çocuklarımız artık okullarında da kendi aralarında ayrılmaya başladılar. Doğru olanda buydu. Biraz geç kalındı diye düşünüyorum, ama öğrenciler adına çok faydalı oldu.”dedi.

“YARIŞMAYA SIKI BİR ŞEKİLDE HAZIRLANMAYA BAŞLADIK”

 Bireysel eğitimler sürdürülürken sosyal aktiviteler de gerçekleştirdiklerini de belirten Şahin “ Bazen o programların dışına çıkıp çocukları sosyalleştirmek, ufuklarını daha da açabilmek adına, çalışmalarımızı bu tarz etkinliklerle  geliştiriyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Şahin “Önümüzdeki bu etkinliklerden bir tanesi de, İstiklal Marş'ımızı güzel okuma yarışması. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bir yarışma bu. İstanbul genelinde yapılacak olan ve Milli Eğitime bağlı tüm özel kurum ve okullarda eğitim gören  10 ve 25 yas arası engelli bireyler arasında gerçekleşecektir. Öğrencilerimizi bu yarışmaya katabileceğimizin  belirtilmesi üzerine bizde buna sıkı bir şekilde hazırlanmaya başladık. Biz bu yarışmaya  okuyabilecek, ezberleyebilecek ve  yarışma heyecanını kaldırabilecek öğrencilerimizden seçtik, Tüm öğrencilerimizi götüremiyoruz, dediğim gibi bu heyecanı kaldıracak, ezberi iyi olabilecek, buna hazır olan çocuklarımızla hazırlık yapıyoruz. “dedi.


“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDIYESI’NE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ “

“İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin böyle bir yarışma düzenlemiş olmasından dolayı öğrencilerimiz adına  şükranlarımızı sunuyoruz ve yine bizleri İBB adına bu yarışmaya davet eden ve emeği geçen Silivri İSÖM sorumlusu Ömür Aslan'a çok teşekkür ediyoruz ”