'Mutlu anlarınıza imza atıyoruz'

16 yıldır Fotoğrafçılık sektöründe faaliyet gösteren Foto Aybars, yeni taşıdığı işyerinde, Gelin damat fotoğrafçılığı, albüm, reklam çekimleri, kamera çekimi, klip çekimlerinin yanı sıra ürün yelpazesine gelinlik ve davetiye de ekledi.

'Mutlu anlarınıza imza atıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“TELAFİSİ VE TEKRARI OLMAYAN BİR İŞ YAPIYORUZ”
Piri Mehmet Paşa Mahallesi Yoğurthane Sokak No:6/C adresinde faaliyetini sürdürecek olan Zafer Karakiraz’ın kurucusu olduğu Foto Aybars, ürün yelpazesini genişleterek en mutlu anlarınıza imza etmeye devam ediyor.6 Kat 600 metrekare olan yeni işyerinde tüm fotoğraf işlerinizin yanı sıra gelinlik, nişanlık, bindallı gibi ürünlere de yer veren Karakiraz “2000 yılından bu yana sektörün içerisindeyiz.Düğün salonu ile başladık ve 2008 yılında kendi stüdyomuzu kurduk. İlk başlangıçta bebek ve konsept stüdyo kurmuştuk ancak yeni yerimize geçtiğimizde konsept stüdyo oluşturmak için tadilata başladık. Ancak gelinlik, nişanlık ve diğer ürün yelpazemizi genişletince biraz aksadı tadilat çalışmalarımız. Vatandaşlarımız bizleri seçmelerinin tek sebebi, telafisi olmayan tekrarı olmayan bir iş yapıyoruz ve sanatsal bakışımızı da ortaya koyarak çalışıyoruz. Fotoğraf çekiminde farklı bir gözümüzün olduğunu düşünüyoruz. Para hep ikinci planda, ilk önce işimizin beğenilmesi önemli, biz işimize bu çerçeveden bakıyoruz.”dedi.

“BAŞARIMIZIN EN BÜYÜK ETKENİ EKİP ÇALIŞMASI YAPIYOR OLMAMIZ”
Bizim için en önemli başarı, düğün salonculuğu anlamında Silivri’de birçok kesime hitap ediyoruz diyerek sözlerine sürdüren Karakiraz “İşimizin en zor kısımlarından biri bu, görsel olarak ta gelin damat fotoğrafçılığı ve albüm işlerimizi paylaştığımız insanlar hep bu yöndeki başarımızı görüyorlar. Bizim başarımızın en büyük etkeni ekip çalışması yapıyor olmamız. Çünkü bir gecede 40-50 kişi olduğumuz anlar oluyor. Tüm işlerimize aynı ciddiyetle yaklaştığımız için başarıyı yakaladığımızı düşünüyorum.”dedi.

“SOSYAL PROJELERDE VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Silivri’de birçok sosyal projelerde yer almaya özen gösterdiklerini de belirten Karakiraz “Bazen yoğun iş temposuna kaptırıp kendimizi göremeyebiliyoruz. Ancak çevremizdeki dostlarımız bizleri uyararak yapılacak olan sosyal projelerde elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz. Bu konuda duyarlı olduğumuzu düşünüyorum. Şimdiye kadar var olduk, bundan sonrada var olmaya devam edeceğiz. Biz meslektaşlarımıza bile rakip gözüyle bakmıyoruz. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fotoğrafçılık sektöründe bir daralma var. Dijital dünya başladığından beri bayır aşağı giden bir durum var. Biz kişisel çabalarımızla çıtayı hep yukarı çıkarmaya çalışıyoruz ama ticari olarak baktığınızda ne yaparsanız yapın fotoğrafçılık geriye gidiyor. Bu her yıl aşağı gidiyor. “dedi
 
 
 
“BİR YERLE ALIŞVERİŞ YAPMANIN AVANTAJINI SUNUYORUZ”
“Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalışıyorduk gelinlik işi üzerinde çünkü birbiriyle bağlantılı çalışmak zorunda artık fotoğrafçılar, ondan dolayı gelinlik en yakın sektör, İç Anadolu’da, Güneydoğu Anadolu’da ağırlıklı olarak fotoğrafçılar bu şeklide çalışıyor. Bu bir yardımcı unsur fotoğrafçıları ayakta kalabilmesi için ve ileriki dönemlerde çoğalacağını düşünüyorum. Gelin ve damadımız geliyor iki katımızda olan gelinlik modellerinden beğeniyor tercihe göre albüm çalışmalarını da bizler yapıyoruz. Aynı zamanda gelin damadımız için de bir yerle alışveriş yapmanın da bir avantajı oluyor. Bizler ileriki dönemlerde yapacağımız kampanyalarla düğün nişan yapacak çiftlerimize cazip teklifler sunacağız. Binlerce gelinlik modellerimiz var ancak iki katı gelinlikler için ayırdık ve bu yılın en trend gelinlik modelleriyle donattık, gelin adayımızın mevcut olan modelleri beğenmediğinde katalogdan seçim yaptırıyoruz. Ama iddia ediyorum mevcut olan modelleri hiçbir yerde bulamazlar, dediğim gibi yılın en moda en trend gelinlik modellerini sergiliyoruz. Gelin adayımız gelinliğini ister satın alabiliyor, ister kiralayabiliyor. Gelinliklerin yanı sıra Bindallıdan tutan da Nişanlıklara kadar birçok ürün elimizde mevcut.”

“MÜŞTERİLERİMİZİ GÜLÜMSEYEREK UĞURLAMAK BİZLER İÇİN EN BÜYÜK ÖDÜL”
 
“Bir meslekte innovasyon şart diyen Karakiraz “Bizlerde ekip arkadaşlarımla birlikte dönüşümlü olarak Türkiye’de düzenlenen birçok eğitime katıldık, katılıyoruz da. Aldığımız eğitimlerin bize neler kattığını görebiliyor ve hissedebiliyoruz. Ufkumuz ve hayal dünyamız genişliyor. Bu eğitimlerin bizlere çok şey kattığını düşünüyorum. Mesleğimiz aslında ikiye ayrılıyor benim düşünceme göre şöyle ki, işine sanatsal bakan ve ticari bakan olarak ikiye ayırıyorum. Eğer işinin daha iyi olmasını peşindeyse fotoğrafçı kesinlikle önyargıları olmamalı ve devamlı öğrenmeye çalışmalı eksiklerini görmeli, işimizi en iyi nasıl yaparız onun kaygısındayız. Çok iyi bildiğimizi düşündüğümüz birçok şeyi aslında bilmediğimizi gördük bu eğitimlerde, dünyanın sayılı fotoğrafçılarından eğitim almaya devam ediyoruz. Çeşitli yarışmalarda dereceler aldık. Bu bizi tetikledi. Aslında müşterilerimizi gülümseyerek uğurlamak bizler için en büyük ödül”dedi.
 
Adres    :              P.M. Paşa Mah. Yoğurthane Sok. No:6/B Silivri / İstanbul
Telefon                :              +90 212 727 89 95
http://www.aybarsfoto.com
 
Foto Aybars'ın tüm çalışmalarını FACEBOOK sayfasından takip edebilirsiniz