ÖZAK Silivri'nin yüz akı olmaya devam ediyor

Müzik öğretmeni olan iki genç yeteneğin 2015 yılında kurmuş olduğu ÖZAK Sanat, imza attığı birçok proje ile Silivri'nin yüz akı olmaya devam ediyor.

ÖZAK Silivri'nin yüz akı olmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mustafa Özel ve Ozan Akyüz’ün 2015 yılının Eylül ayında faaliyete geçirdiği ÖZAK Sanat, yaptığı başarılı işlerle son zamanlarda ismini Türkiye müzik piyasasına duyurdu. Müzik eğitim ve Enstrüman satışının yanı sıra organizasyon ve yer aldığı sosyal etkinliklerle müzik piyasasında aranılan isimlerin başında yer almaya devam ediyor.

“KİŞİNİN KENDİNİ BULMA EVRESİNDE ÇOK ÖNEMLİ”

Silivri nüfusuna göre oran çok düşük sayıda olduğunu belirten Özel “Elimizden geldiği kadar bunları arttırmaya çalışıyoruz.Bir çocuğun gelişimindemüzik, resim, spor, ne olursa olsun, bunların çok önemli yer olduğunu belirtmeye çalışıyoruz. Hani enstrüman çalamıyorsa da en azından resimle uğraşsın, resim yapamıyorsa sporun bir dalıyla uğraşsın gibi bu onun yükseliş evresinde, kişinin kendini bulma evresinde çok önemli katkı sağlayacak faktörlerden birisi oluyor. Neyle uğraşırsa uğraşsın sanatta olur, müzik de olur sosyal aktivitelere hobi olarak başlar, daha sonra bir bakmışsınız mesleğiniz haline gelmiş aslında. Tamamen kişinin, kendi yeteneğiyle ve bu işe yönlenmesiyle alakalı bir şey” dedi

“BU BİR TATMİN MESELESİDİR”

Uyuşturucunun çok fazla var olduğuna dikkat çeken Mustafa Özel, “Çocukların gün içinde okulda bunalıp beden doyuyor ama fizikken tüm gün aktiviteleri var.Fakat ruha geldiğimiz zaman işte devreye bizler giriyoruz.Bu bir tatmin meselesidir aslında, bedeninizi bir şekilde tatmin edebiliyorsunuz.Yemek yiyorsunuz, dinleniyorsunuz, uyku uyuyorsunuz ama ruhunda belli dönemlerde duyguların bir şekilde yansıtılabilmesi için bazı şeylere ihtiyacı var. Öfke, nefret, kaygı, sevgi ne derseniz deyin, hepsi bir bütündür aslında.Bunu da bir şekilde o içindeki o anki psikolojiye indiğinde neyle dışarı çıkartabilirsin. Bu sanat dalı olabilir, spor dalı olabilir, farklı aklınıza gelen bir sürü aktivite bile olabilir.Eğer ki böyle günlerde özellikle yetişkin dönemine geçmeden ergenlik döneminde çocuklar bir şekilde bu ruhun da yaşadığı istekleri arzuları ya da istemediği şeyleri bir şekilde dışarı çıkartır, yansıtır.Kâğıda dökmek olsun enstrümanla lanse etmek olsun ya da bir resimle bir çizdiği tabloyla olsun. Bunu bir şekilde dışarı vurursa, içindeki birikimleri de aslında bitirmiş oluyor. Doğal olarak daha huzurlu, daha dingin bir kafayla daha kendini gerçekleştirebilecek bir birey gibi döneme giriyor aslında” şeklinde konuştu

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

ÖZAK Sanat’ın kurucularından Mustafa Özel sözlerini şöyle sürdürdü;” Sosyal ortamlarda daha çok kendini ifade edebiliyor.  Çünkü ifade etmeyi bir şekilde öğrenmiş. Müzikle bir şekilde içindekini çıkartıp kendini ön plana çıkarmış. Bir ortama girdiğinde rahat kendisiyle barışık özgüvenli bir şekilde herkesle rahat bir şekilde oturup, konuşup, kalkıp sohbet edebiliyor yani.  Bu da çok önemli bir faktör.Aydınlanmasını istediğim şeyler insanların bu tarz şeylerin daha çok farkına varması. Özellikle Silivri içinde konuşuyorsak burada yapılan çok çalışma var, biz elimizden geldiğince kendimizce kendi imkânlarımızla bunu yansıtmaya çalışıyoruz. Bizim kapımız herkese açık, buraya gelip görebilir.  Şahit olabilir, dinleyebilir, deneyebilir, her şeyi yapabilirler. Ben bir enstrüman çalmak istiyorum bakabilir miyim deneyebilir miyim diyebilir, buraya çok rahat bir şekilde uğrayabilir.  Ya da ben bunu kaydetmek istiyorum, bende kalıcı bir şey olmasını istiyorum diyebilir. Bu şekildeki çalışmaları da yürütüyoruz.”

“BİREY NEREDEN BAŞLAYACAĞINI BİLMİYOR”

Bize küçük yaşlarda gelip de bir öğrencimiz vardı mesela 10-11yaşlarında ilkokulda bize geldi, çok yetenekli birisiydi. Burada bir şekilde ders aldı eğitim aldı, şu andaMimarsinan da Güzel sanatlar Orta Okulunda Konservatuara girdi. Bizim görevimiz bu zaten, buraya gelen insanlara diyoruz ki oğlunuz da kızınızda böyle bir yetenek var, bunu doğru şekilde yönlendirin, farkındalık açısında bu şekilde yol alırsanız bu çocuk bu enstrüman da bir yerlere gelebilir. Belki de meslek olarak konservatuar olsun, müzik öğretmenliği olsun bir göreve girebilir. Bu konuda bir çalışma yapmak isterseniz yardımcı oluruz diyoruz. Asıl amaç bu zaten sadece hobi olarak yapabilir.Tabi de gerçekten yetenekli olup, mesleğe dönüştürmek isteyen çocuklar da oluyor. Bu tarz işlerde devreye biz giriyoruz. Vücudu rahatlatmak deşarj etmek, günün yorgunluğunu atmak için oturup bir yerde kahve içtiğiniz ruh halinizi düşünün, bir de koşturmaca ile geçen gün halinizi düşünün. İşte o kahve içerken ki, hazzın 10 katı daha fazlasını hissettiğini düşünün, müzik yapmak, müzikle uğraşmak, enstrüman çalmak. Bu tarz şeylerle uğraşmak insana o hazzı veriyor. Her en kadar yoğunda olsa, üzgünsün, mutsuzsunuzdur o anda konsantre olarak o duyguların hepsini bir yerde yaşayabiliyorsun aslında ama o mertebeye geldikten sonra zaten, bunun da nasıl bir şey olduğunu anlayacak insan farkına varıyor”

“BİRÇOK DÜZENLEME VE ARANJE ÇALIŞMLARINA İMZA ATTIK”

“2016’nın Mart Nisan ayları gibi Silivri’de ki Rap’ın adı Kezzo’yla da birlikte çalışmaya başlayınca stüdyo çalışmalarını beraber devam ettik. Kezzo’nun Tuzak şarkısı, Çağdaş Akyüz’ün Dağladın şarkısı, Limon –Zeytin gibi şarkıların düzenleme ve aranje onlara ait olarak bu konuda da yardımcı olduk.”

http://ozaksanat.com