Silivrili Kadınların Buluşma Noktası Oldu

Silivri'nin kadınlara özel tek spor ve sağlıklı yaşam merkezi olan Portakal, profesyonel eğitmenleri ile Kilo vermek, sağlıklı yaşamak ve düzenli spor yapmak isteyenlerin buluşma noktası oldu.

Silivrili Kadınların Buluşma Noktası Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fitness, Plates ve Zumba, vücut sıkılaştırma, terapi ve zayıflama aracı olarak kullanılan Power Plate ve Ozon Sauna üniteleri, Masaj ve Cilt Bakımı gibi güzellik uygulamaları, sağlıklı yiyecek ve içecek alternatiflerinin bulunduğu vitamin bar ve çocukların eğlenebileceği oyun alanıyla kadınların rahatlığı, huzuru, memnuniyeti ve mutluluğu için planlanmış bir tesis olan Portakal, 2012 yılından bu yana Silivrili kadınların buluşma noktası oldu.

“BURASI SOSYAL BİR AĞ”

2012 yılından bu yana Silivrili kadınlara hizmet verdiklerini belirten işletme sahibesi Gülşen Beksan “Silivri’de bayanlar için bir spor salonu sektörü yoktu, olan yerlerde merdiven altı yerlerdi. Biz Portakalın 62. Şubesiyiz. Spor hakkında çok bir bilgim yoktu, sadece spor yapmayı çok seviyordum kendime de böyle bir yer açtım. Bayanların rahatlıkla gelebileceği, rahat çalışabileceği ortam o yüzden bu sektöre girdim. Gençlik ve Spor müdürlüğünden belgelerimizi aldıktan sonra burada bayanlara hizmet veriyorum. Burası sosyal bir ağ, bayanların buraya gelip sosyalleşebileceği bir ortam. Onlara her konuda yardımcı oluyoruz. Diyet yazmıyoruz diyetisyene yönlendiriyoruz. Bayanların daha rahat daha pozitif düşünmelerini sağlıyoruz. Bu konuda onlara yardımcı oluyoruz” dedi.

“SPOR, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DÜŞÜNÜLMÜYOR”

Beksan, “Spor, sağlıklı yaşam için düşünülmüyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;” Zayıflamak için düşünülerek yapılan bir etkinlik. O yüzden insanlar kilo aldıklarında spora yöneliyorlar. Bu yanlış, sağlıklı yaşamak ve sağlıklı bir şekilde ömrümüzü bitirmek önemli, yoksa yurtdışından gelen turistleri görüyorsunuz emekli olduktan sonra sırtlarına çantalarını takıyorlar her yeri geziyorlar. Ama bizim yaşlılarımız evde bastonla hiçbir yere gidemiyorlar. Romatizma, bel fıtığı, boyun fıtığı, kas ağrıları, ayakta dizde kireçlenmeler oluyor %90’nın da, %10 u da bunun farkında ve buraya kaslarını güçlendirmek için geliyorlar.”

“VÜCUDUMUZ AKILLI BİR MEKANİZMA”

“Spor zayıflamak için yapılmaması gerekiyor. sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmesi için yapılıyor. O yüzden de hayatımızın her alanında her yerinde sporun olması gerekiyor. Asansör kullanmayıp merdivenleri yürüyerek çıkmak bile bir spordur, evde iş yapmak bile vücudu hareket ettirmek bile bir spordur. Yürümek mesela bizim rutin hareketimiz farklı bir hareket yaptığınızda kaslarınız çalışıyor. Mesela her zaman normal yürüyorsanız yürüyüş yaparken biraz koşacaksınız biraz yavaş yürüyeceksiniz biraz koşacaksınız. Bu vücudu şaşırtma prensibi, bizim burada yapmak isteğimiz de bu. O yüzden biz burada spor yapılan saatleri değiştiriyoruz. Her zaman aynı saatte spor yapılmasını vücut alışmasın daha çabuk tepki göstersin diye çünkü vücudumuz akıllı bir mekanizma.”

“BURASI SADECE BİR SPOR SALONU DEĞİL”

“Bayanlar burada gerçekten çok rahat hareket ediyorlar. Kıyafet sorunu yok, her şekilde giyinip gelebiliyorlar, hiç utanmıyorlar kendilerinden. Kilolu bayanlar oram sarktı, buram sarktı, şurama bakarlar burama bakarlar gibi bir sorunu olmuyor. Tesettürlü bayanların dışında da çok üyemiz var. Buraya sadece bir spor salonu olarak bakmıyorlar. Yani burada gerçekten sosyalleşiyor, arkadaş ediniyorlar, burada bayanları sadece spor yapıp göndermiyoruz. Birbirlerine destek oluyorlar, nefes terapisi yapabiliyoruz. Terapistlerimiz geliyor, geziler düzenliyoruz, etkinlikler yapıyoruz. Kadınlar günü eğlencemiz oluyor. Burada kendilerini rahat hissediyorlar. Sosyalleşebiliyorlar, sıcak bir aile ortamı büyük bir aile gibi hissetmelerini sağlıyoruz burada. Biz burada büyük bir aileyiz. Biz burada dost kazanıyoruz. Bayanlara ne kadar faydamız olursa biz daha çok mutlu oluyoruz. Onların yüzündeki mutluluk başarı bizleri daha çok mutlu ediyor. Böyle olduğu için gelen bayanlarımızla büyük bir portakal ailesi olduğumuz için çok mutluyuz.”

“SIKILAŞMALARINI GARANTİ EDİYORUZ”

“120 kilo ile gelip 80 kiloyla devam eden arkadaşlarımız var, biz burada sıkılaşmalarını garanti ediyoruz. Bayanlarımız ilk geldiklerinde ölçüm alıyoruz. Kol, bacak, göğüs, bel, kalça kısımlarından ölçüm alıyoruz ve 1 ay sonra tekrardan ölçüm alıp arada ki farkı not alıyoruz. Ayda 11 kiloya kadar veren bayan arkadaşlarımız oldu, kilo vermek insanların tamamen kendinde biten bir şey, bayanlarımız istiyor, inanıyor bizde onlar için burada elimizden geleni yapıyoruz ve müşterimizi mutlu etmek için yol kat etmek için çabalıyoruz.”

“KİMSE KİMSEYİ YARGILAMIYOR”

“Spor endorfin salgılıyor, hiç durmadan 1 saat çalıştırıyoruz, çok zorlanıyorlar ama çıktıklarında mutlu çıkıyorlar. Tabi ki de memnun ayrılıyorlar. Bize her kesimden, her yaştan insan geliyor gelebilir de yaşlı teyzeler burada utanmıyor onlara destek oluyoruz. Kimse kimseyi burada yargılamıyor. Birlik içinde büyük bir aileyiz Portakal ailesi olarak bakıyoruz. “

Portakal, Alibey Mahallesi, Derin Sokak, No:1 adresinde hizmet veriyor. Bilgi almak ve randevu oluşturmak için 0532 475 81 77