Viko, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'na Örnek Projelerle Damga Vurdu…

Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma imkânı, insanların en temel hakları arasında yer alıyor. ILO rakamlarına göre her 15 saniyede 1, her gün ise yaklaşık 6 bin işçi, iş kazaları veya meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor.

Viko,  İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'na Örnek Projelerle Damga Vurdu…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemen her alanda olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği konusunda da örnek uygulamalara sahip olan VİKO, çalışanlarının çocuklarına yönelik olarak bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği “Anne Baba, Sağlık ve Güvenliğini Şansa Bırakma” temalı resim yarışması ile bu haftayı çok özel ele alan kuruluşlar arasında yer aldı.  

“Anne Baba, Sağlık ve Güvenliğini Şansa Bırakma” 
VİKO, iş ortamında karşılaşılabilecek çeşitli risk, tehlike ve iş kazaları konularında kendi çocuklarının yaptığı resimler sayesinde çalışanların farkındalığını artırmak amacı ile düzenlediği yarışmanın ikincisini gerçekleştirdi. VİKO by Panasonic, çalışanların çocuklarının katılım gösterebildiği, “Anne Baba, Sağlık ve Güvenliğini Şansa Bırakma” sloganı ile hayat bulan yarışmanın ödül töreni ise geçtiğimiz günlerde VİKO Endüstriyel Tesislerinde yapıldı.  VİKO çalışanları, eşleri ve çocuklarının yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı Toshihide Arii, CEO Nusret Kayhan Apaydın, üst yönetimden Hiroyuki Oka, İK ve Kurumsal Gelişim Direktörü Mutlu Kutlu, Pazarlama Direktörü Aysel Özaltınok ve diğer yöneticilerin katılım gösterdiği ödül töreninde açıklanan sonuçlara göre ilkokul 1. sınıf öğrencisi Ada Akdeniz yarışmada birincilik ödülüne layık görüldü. Utku Yağız Aka, Ebrar Mina Şimşek, Emirhan Gügercin, Kübra Meniz ve Berra Demiralay ise dereceye giren diğer öğrenciler oldu.  Programda ayrıca, yapımı VİKO tarafından gerçekleştirilen ve Sancaktepe İbni Sina İlkokulu’nda faaliyet gösteren Karre Kids Çizgi Film Atölyesi’nin öğrencileri tarafından tamamlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu çizgi film ilk kez izleyicilerle buluştu. Katılımcıların beğeni ile izlediği filmin, henüz ilkokul düzeyindeki öğrenciler tarafından yapılmış olması tüm katılımcıların takdirini topladı. 


 
“İş sağlığı ve güvenliği öncelikle ve önemle ele aldığımız bir konu…”
 
Ödül töreninin ardından konuşarak VİKO’nun iş sağlığı ve güvenliği konusuna verdiği öneme vurgu yapan İK ve Kurumsal Gelişim Direktörü Mutlu Kutlu “Günümüzde biz sanayi kuruluşlarının gelişmişlik ve liderlik göstergelerinden belki de en önemlisi çalışanlarına güvenli çalışma ortamları sunmasıdır.  Bu nedenle VİKO olarak, çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği alanındaki bilinç ve farkındalığı içselleştirmelerini çok önemsiyoruz. En önemli değerlerimiz arasında tanımladığımız ‘Çalışan Odaklılık’, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilincin artırılması, öncelikli duyarlılık gösterdiğimiz bir konudur. OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’ne sahip olan VİKO’da ‘İSG Anlayışını Yaygınlaştırmak’ çok önem verdiğimiz hedefler arasında yer almaktadır. Bu yıl insan kaynakları ve kurumsal gelişim direktörlüğü olarak hayata geçirdiğimiz ‘Anne Baba, Sağlık ve Güvenliğini Şansa Bırakma’ temalı resim yarışması da bunun önemli bir kanıtı olmuştur. Ayrıca sponsorluğunu yürüttüğümüz İbni Sina İlkokulu’na dört yıl önce kazandırmış olduğumuz Karre Kids Çizgi Film Atölyesi öğrencileri de bu yılki filmlerini ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ teması ile tamamladı. Çalışanlarımızın sağlık ve güvenliğinin, kendi çocuklarının dünyasındaki önemini resim sanatı aracılığı ile göstermeye çalışırken, ilkokul düzeyindeki öğrencilerin oluşturduğu ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ temalı filmi bugün hep birlikte izlemek, bu önemli konuya çok özel bir anlam kattı, duygusal boyutu yüksek bir katma değer sağladı.” dedi.