Işıklar Selimpaşa Halk Platformunda Söyleşi Yaptı

Selimpaşa Halk Platfomu'nun düzenlediği programa söyleşi konuğu olan katılan Başkan Işıklar, sivil örgütlenmelerin önemi hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Işıklar Selimpaşa Halk Platformunda Söyleşi Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimpaşa Halk Platformu tarafından organize edilen sergi ve söyleşi programına katıldı. Belediye ek hizmet binasında düzenlenen program, eğitmen Cemile Kapucu ve öğrencilerinin hazırladığı el emeği serginin açılışı ile başladı. Başkan Işıklar’a destekledikleri için özel bir vazo hediye eden kadınlar, ardından sergide yaptıkları çalışmaları anlattı.

IŞIKLAR: “GÜNEŞ ÇARIĞI, ÇARIK DA AYAĞI SIKACAK; SİVİL ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİ BU”

Serginin devamında gerçekleşen söyleşi programının konuğu Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dı. Yerel yönetimler ve STK işbirliği üzerine bir konuşma gerçekleştiren Başkan Işıklar, şunları söyledi: “İstanbul’un en yaşanabilir ilçesi Silivri. Bugün bu huzurun sebebini sizlerle paylaşacağım. Devlet, hepimizin kurduğu bir organizasyondur. Büyük bir kooperatif gibi düşünün, bir apartman yönetimi gibi aslında. Devlet insanı için vardır. Ceberrut, hükmeden, baskı altında tutan değil, devlet ana ve babadır. Devletin dili, dini, cinsiyeti olmaz. Bir bayrağımız, bir milletimiz, bir devletimiz var ama onu oluşturan bütün fertlerine de eşit, adil ve hakkaniyetli davranılması gerekir. Bu her zaman böyle olmaz, bunun düşmanlıkla bir ilgisi yoktur. Ortaya konan kanun ve kuralları biz zorlayacağız. Derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının terim olarak adı; toplumsal baskı gruplarıdır. Ne yapar bu toplumsal baskı grubu? Baskı yapar, derki; ‘Sen Selimpaşa’da sanatla, kültürle daha çok ilgileneceksin’. Bugün burada bir toplumsal baskı grubusunuz aslında. Doğrusu da bu, baskı yapacak. Güneş çarığı, çarık da ayağı sıkacak derler. Öyle yaptıracağımız işimizi. Bir ilgi beraberliği ve ilgi birlikteliği oluşturmak, aynı konuda bir güç birliği yapabilmekten bahsediyorum, işte bunlar devlet dışı organizasyonlar. Hiyerarşi yok, isteği zaman toplanır, kuralını kendi belirler, sonuç almak için düşüncesini, görüşünü özgürce anlatır ve ikna ederler.”

“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİ SONSUZA DEK KORUYACAĞIZ”

Silivri’de olarak bir arada, özgürce ve üreterek yaşamanın önemini ifade eden Işıklar: “Dünyada bunun milyonlarca örneği var. Dernekleşerek, kooperatifleşerek üretmek. İlçemizdeki bu sosyal inovasyonların, sivil birleşmelerin, dernekleşmelerin birçok ilçeden çok daha fazla ve gelişmiş olduğunu görüyorum. Yerel yönetim olarak en büyük projemiz bu. Gökyüzünün bile görünmediği, bir metre yeşil alanı olmayan, betonla demir arasında kalmış yerlerde insanlık yok oluyor, üretim yok oluyor, diyalog ortamımız, kültürümüz yok oluyor. İşte o zaman millet olunan değerlerden koparılıyoruz. Bizi biz yapan sanatımızdır, kültürümüzdür, manimizdir, koşmamızdır, zılgıtımızdır, halayımızdır, horonumuzdur, folklorik kıyafetimizdir, bayrağımızdır ve dinimizdir. En önemlisi bu memleketin her ilinde farklı farklı lehçesiyle, yemeğiyle, kıyafetiyle, geleneğiyle bir bütünüz biz. Böyle güzel başka memleket var mı? Bunu bozmaya çalışıyorlar, burada akıllı olacağız. Eksiğimiz, kusurumuz, hatamız olabilir ama bir niyetimiz var; bu şehri yağmalatmayacağız, bu şehri o betonların, demirlerin içine boğmayacağız. Bu memleketi tarihiyle, sanatıyla, kültürüyle, insan sevgisiyle ve eğitimle yeşerteceğiz” dedi. Katılım için tüm Selimpaşalılara teşekkür eden Başkan Işıklar, düzenlenen programdan çok keyif aldığını sözlerine ekledi.