Selimpaşa Mahalle Platformu da MASKOOP'a karşı

Selimpaşa Mahalle Platformu, MASKOOP ile ilgili yaptıkları toplantı sonrasında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada 'Selimpaşa Mahalle Platformu olarak Silivri Belediyesi'nin bu projeye karşı duruşunu destekliyoruz.' denildi.

Selimpaşa Mahalle Platformu da MASKOOP'a karşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alipaşa Mahallesi’nde yapılacak olan MASKOOP Silivri Eğitim ve Üretim Kompleksi Projesi’ne tepkiler çoğalıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, projenin tarım alanlarının üzerine kurulmak üzere tasarlandığını ve böylece tarım alanlarının yağmalanacağını ifade etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yazı üzerine de proje tabelasını belediye ekipleriyle birlikte yıkmıştı.
Işıklar’ın bu açıklaması ve faaliyeti sonrasında Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ve İstanbul Danışmanlık A.Ş. yöneticileri de bir basın açıklamasıyla Özcan Işıklar’ın açıklamalarını yalanlamışlardı.
MASKOOP Silivri Eğitim ve Üretim Kompleksi Projesi’yle ilgili bir açıklama da bugün Selimpaşa Mahalle Platformu’ndan geldi. Projeyi tarımsal arazilerin ranta dönüştürülmesi projesi olarak tanımlayan Selimpaşa Mahalle Platformu, bu konuda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a destek vereceklerini belirtti.
Selimpaşa Mahalle Platformu’nun yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:
“Bölgemiz Silivri Alipaşa Mahallesi’nde tarım arazilerinin imara açılması ve yağmalanması ile ilgili bir girişim söz konusudur.
Bu girişim Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ve İstanbul Danışmanlık A.Ş. tarafından başlatılmıştır.
Bu girişim; 2500 dönümlük tarımsal arazinin ranta dönüştürülmesi projesidir.
Silivri Belediyesi bu projeye karşı durmaktadır. Bizler de belediyenin bu karşı duruşuna tam destek vermekteyiz.
Büyükşehir Belediyesi’nin ve Silivri Belediyesi’nin de karşı olduğu ve bilgisi olmadığı plan değişikliğine de karşıyız.
Selimpaşa Mahalle Platformu olarak Silivri Belediyesi’nin bu projeye karşı duruşunu destekliyoruz.
Selimpaşa Mahalle Platformu”