Dış Mekân Süs Bitkileri Hasat Şenliği yapıldı

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Seymen Üretim Pazarlama Kooperatifinin ortaklaşa hazırlamış olduğu 'Dış Mekan Süs Bitkileri Hasat Şenliği' geçtiğimiz gün Seymen mahallesinde gerçekleştirilirdi.

Dış Mekân Süs Bitkileri Hasat Şenliği yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seymen Mahallesi meydanında düzenlenen ‘Dış Mekan Süs Bitkileri Hasat Şenliği’ne Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Has, Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, CHP Silivri İlçe yöneticileri, Ak Parti İlçe yöneticileri, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Banka yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan etkinlikte ilk olarak Seymen Mahallesi Muhtarı Sıtkı Akıncı bir konuşma gerçekleştirdi. Akıncı; "Bugün burada ikincisini gerçekleştirdiğimiz Silivri Köyleri Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin sevkiyat töreni için toplanmış bulunmaktayız. İnşallah bu etkinlik geleneksel hale gelir. Ben ilçemiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından sonra Bigados Halk Oyunları Ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Üreticilere sertifika belgesi hediye edilmesinin ardından ilçe Müftüsü İdris Çatmakaş bereket duası okudu.

Son olarak Hasadı yapılarak kasalar yüklenen süs bitkileri kamyonlara yüklendi.