Seymen Çöplük Olmasın!

Silivri Çevre Derneği, Seymen mahallesinde yapılması gündeme gelen tehlikeli atık depolama tesisiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Seymen Çöplük Olmasın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Çevre Derneği tarafından basın yayın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı bir şirket olan İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. adında bir şirket Silivri’nin Seymen Mahallesinde yüzlerce dönüm alanı kapsayacak, tehlikeli atıkların işleneceği bir çöplük yapmak istiyor. Birbirinin yanında beş farklı tesis yan yana yapılacakmış. Her birinin adı da bir birinden havalı. Daha önce Büyükçekmece Çakmaklıda benzer tesisleri kurmaya kalkmışlar fakat halkın istememesi üzerine, tesislerin yapımından vazgeçilmiştir. Şimdi aynı tesisleri Seymen mahallesinde kurmak istiyorlar.

BU TESİSİ, BİZİM SU HAVZALARIMIZIN ÜZERİNE KURACAKLAR

Bu çöplük, çeşitli sanayi tesislerinin tehlikeli çöplerini işleyecekmiş. Yani en başından kendi üretecekleri çöpleri nasıl yok edeceklerini hesaplamaları gereken, kendi arıtma tesislerini yapmaları ve çöplerini nasıl yok edeceklerini planlamaları gereken sanayi tesislerini bu sıkıntıdan kurtarıp, onların çöpünü, pisliğini bizim tarım alanlarımızın arasına kuracakları tesislerde temizleyeceklermiş. Üstelik bu tesisleri bizim su havzalarımızın üzerine kuracaklar, buradan çekecekleri suları kullanacaklar ve bu kirlenmiş, zehirlenmiş suları yine aynı havzaya geri atacaklar.

BU ÇÖPLÜĞÜN YAPILMASINA, TÜM SİLİVRİLİLER OLARAK HAYIR DEMELİYİZ.

Yalnızca bir mahalleyi değil, Silivri’nin neredeyse tamamını etkileyecek olan bu tehlikeli, zehirli maddelerin işleneceği bu çöplüğün yapılmasına tüm Silivrililer olarak hayır demeliyiz.

İnsan sağlığına ve çevreye zarar verebilecek, tutuşabilen, enfeksiyon yapıcı, tahriş edici, zararlı, toksik, kanserojen, korozif gibi tehlikeli kabul edilen özelliklerden birini veya birden fazlasını gösteren atıklara "tehlikeli atık" denir. Bizim üretmediğimiz bu atıkların bizim mahallelerimizde, bizim tarım alanlarımız ve su havzalarımız üzerinde depolanmasını, işlenmesini istemiyoruz. Pis, kirli sanayilerin ürettiği çöplerin yarattığı sorunlar üretildikleri yerlerde çözülmelidir.