Seymen Sakinleri Halk Toplantısına Yoğun İlgi Gösterdi

Başkan Işıklar mahallelerde ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği halk toplantılarına Seymen Mahallesi'nde devam etti.

Seymen Sakinleri Halk Toplantısına Yoğun İlgi Gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen halk toplantıları Seymen Mahallesi’nde devam etti. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve sorumluları ile Mahalle Konseyi Sorumlusu Muharrem Aydoğan ve Mahalle Muhtarı Sıtkı Akıncı’nın da katıldığı toplantıya, mahalle sakinleri de yoğun katılım gösterdi.

 

IŞIKLAR MAHALLE KONSEYİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Seymen Mahallesi’nde yaptığı konuşmasında: “Merkezde gördüğünüz düzenlemelerin aynısı Seymen’de de olacak demiştik. Bugün buraya bir yıl boyunca yaptıklarımızın hesabını vermeye ve yapacaklarımızı anlatıp, sizlerin fikirlerini almaya geldik. Yeni mahallelerimizle birlikte Silivri büyük bir aileye dönüştü. Mahalle Konseyi her ay toplanarak sorunları tartışıp mahalle ile ilgili kararlar alıyor. Köy tüzel kişiliği kapatılmasın isterdik, köyün bütçesi olsun, muhtarlarımız direk belediye meclis üyesi sayılsın isterdim. Biz de bu boşluğu doldurmak için, şikâyetlerin, talep ve hizmetlerin yerinde incelenmesi için Mahalle Konseylerimizi kurduk. Bugün Silivri Belediyesi olarak buradayız, sizlere sorarak 2016 programımızı yapacağız. Görüş ve önerileriniz bizler için çok önemli. Kaynakları ve imkânları kuruşu kuruşuna harcayıp, bizim esnafımız, bizim çiftçimiz yaşasın istiyoruz. Bizim belediyeciliğe bakış açımız bu” şeklinde konuştu. Sunum eşliğinde çalışmaları ve projeleri anlatan Işıklar, ardından sözü mahalle sakinlerine vererek gelen talep ve önerileri dinledi.

 

SEYMEN MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Seymen Mahallesi’nde Meydan Düzenleme Çalışması gerçekleştirildi. Muhtarlık binası çevresinde bakım, temizlik ve mevsimlik çiçek dikimi yapıldı. Bank ve çöp kovası montajı yapıldı. Seymen Meydan düzenlemesinde enerji hatları izole edildi. Mahallede birçok noktaya hız kesici set yapıldı. Seymen Çocuk Parkı’nda mevcut alana kauçuk zemin yapılarak, yeni oyun gurubu takıldı. Parkın elektrik panosu bakım ve onarımı ile aydınlatması Silivri Belediyesi tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Basketbol Sahası’nda düzenleme ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi. Seymen Camisi’nde peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Cami çevresinde duvar boyama işi yapılarak, çöp kovası montajı yapıldı. Seymen Futbol Sahası aydınlatma bakım ve onarımları yapıldı. Mahalle Evi’nde elektrik,  aydınlatma, bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Seymen Mahallesi’nde atıl şekliyle hizmet veren Sağlık Evi’nde yenileme çalışması gerçekleştirdi. Çatısı akan, dış cephesi ve bahçe binası harabe durumda olan bina, mahalle sakinlerinin daha iyi şartlarda hizmet alması, aile hekimlerinin de daha iyi koşullarda çalışabilmesi amacıyla baştan aşağı yenilendi. Tavan tadilatının yapıldığı binanın ahşap çerçeveleri, PVC çerçeve ile değiştirildi. Binanın çatı kiremit ve tahtalarının tamamı yenilendi. Sağlık Evi’nin dış cephe mantolaması ve boyası yapıldı. Binanın bahçe duvarı da tamirat ve boya çalışmasıyla yenilenerek, modern bir görünüme kavuşturuldu.

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Seymen Muhtarlık hizmet binasının çatı tamiratı ve teras fayans tamiratlarının yapılacak. Doğalgaz ile ilgili eksiklikleri tamamlanacak. Muhtarlık hizmet binasının dış cephe tadilatı ve boyaması yapılacak Düğün salonunun iç cephe tadilatlarını yapılması ve boyanması planlanmaktadır.