Silivri Özgecan için toplanacak

Mersin'de bindiği minibüsün sürücüsü tarafından tecavüz edilip, vahşice öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan Aslan için Silivri'de eylem yapılacak

Silivri Özgecan için toplanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uğur Mumcu meydanında düzenlenecek eylemle Özgecan Aslan’ın katledilmesi ve son dönemde artan kadına karşı şiddet olayları protesto edilecek.Facebook üzerinden oluşturulan etkinlikte tüm kadınlar ve kadına yönelik şiddete kayıtsız kalmayan herkesin protesto eylemine katılması istendi

“Özgecan İçin “ ismiyle oluşturulan etkinlik yarın (16 Şubat 2015) Saat 19:00’da Uğur Mumcu meydanında  yapılacak.Yapılan çağrı sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

 


Özgecan için siyah giyinme eylemi yapılacak

Ayrıca Özgecan Aslan için sosyal medya aracılığıyla ülke genelindeki kadınlara pazartesi günü (16 Şubat) siyah giyinme çağrıları yapılıyor.

Mersin’de tecavüz girişiminde bulunulup, bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan Özgecan Aslan için 16 Şubat Pazartesi günü kadınlar siyah giyinme eylemi düzenliyor.

Yapılan çağrıda, “Lütfen sadece biz kadınlar olarak, pazartesi günü (16 Şubat) hepimiz siyah giyinelim. Biz tecavüz edilmek, öldürülmek ya da şiddet görmek için gelmedik bu dünyaya, biz ‘KADIN’ olmak için , kadın gibi yaşayabilmek için geldik. Güçlü kalalım” deniliyor.