Silivri'de dilenci enflasyonu yaşanıyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Silivri'de dilenciler çoğalmaya başlarken Suriye uyruklu ve ilçe dışından gelen dilencilerin sayısının yerli dilencilerden fazla olması dikkat çekiyor.

Silivri'de dilenci enflasyonu yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Silivri’de dilenciler çoğalmaya başlarken Suriye uyruklu ve ilçe dışından gelen dilencilerin sayısının yerli dilencilerden fazla olması dikkat çekiyor.

Silivri’de Ramazan ayının gelmesiyle birlikte adeta dilenci enflasyonu yaşanıyor. Neredeyse her köşe başını mesken tutan dilenciler özellikle küçük çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. Dilenci sayısının giderek arttığı Silivri’de vatandaşlar bu durumdan rahatsız olurken yetkililerin bu duruma çare bulmasını istediler. Son zamanlarda özellikle Suriye uyruklu vatandaşların geçimini sağlamak için dilendiği gözleniyor. Ülkelerindeki savaştan kaçıpTürkiye'ye sığınan ve genellikle geçimlerini dilencilikle yaparak sağlamaya çalışan Suriyeli dilencilerin yerli dilencilerden sayısının fazla olması gözlerden kaçmıyor.Dilencilerin en uğrak mekânları arasında cami önleri, alt ve üst geçitler, sahil, köprü altları yer alıyor. Her dilencinin elinde yaşları çok 2 ile 5 arasında değişen çocukların olması ise duruma ayrı bir acıtasyon katıyor.

Dilencilerin kucaklarına aldığı çocukların birçoğu ise baygın ve sürekli uyku halinde. Bu durum son günlerde artan ‘Çocuklara ilaçla uyutarak dilendirme’ olaylarını akıllara getiriyor. Silivrililer ise bu durumdan oldukça rahatsız. Oturdukları çay bahçeleri ve cafelerde bile her dakika dilencilerin tacizine uğrayan Silivri halkı ‘Özellikle yaz aylarında ve Ramazan’ın da gelmesiyle iyice sayıları arttı. Her saniye başımıza bir dilenci dikiliyor. Kucaklarındaki çocuklara üzülüyoruz. Zabıta ekipleri bu çocuklar için bari denetimlerini artırdın. İçimiz acıyor’ şeklinde konuştu