Silivrili Ülkücüler Hocalı Katliamını unutmadı

Silivri Ülkü Ocakları tarafından, Hocalı Kasabasındaki Azerbaycan Türklerinin katledilmesinin 25. yıl dönümü münasebeti ile anma programı düzenlendi.

Silivrili Ülkücüler Hocalı Katliamını unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Ülkü Ocakları, 26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık-Karabağ bölgesinde Hocalı Kasabasındaki Azerbaycan Türklerinin katledilmesinin yıldönümü sebebiyle ile anma programı düzenledi.

Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi'nde düzenlenen anma etkinliğine İstanbul Ülkü Ocakları İl Teşkilat Başkanı Muhammed Suat Uzun, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Erdem Karakoç ve MHP Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Yalçın’ın yanı sıra çok sayıda ülkücü katıldı.

Anma etkinliğinde katılımcılara sinevizyon gösterimi ile Türklere yapılan katliam anlatılırken, Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Programın açılış konuşmasını Silivri Ülkü Ocak Başkanı Erhan Özkök gerçekleştirdi. Özkök konuşmasında "Bundan tam 26 yıl önce masum sivil soydaşlarımız Hocalı Kasabasında toplu bir şekilde Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından katledilmiştir. Birçok Sivil Örgüt tarafından Karabağ işgalinden sonraki en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirilen bu olay Türk Soydaşlarımızın büyük acılarındandır. Kardeşlerimizin dertleriyle dertlenen bizler bu acıyı en derin duygularımızla yaşıyoruz” dedi.

Programın ikinci konuşmasını etkinliğine İstanbul Ülkü Ocakları İl Teşkilat Başkanı Muhammed Suat Uzun yaptı. Aygün Hasaoğlu'nun yapmış olduğu konuşmanın ardından Azerbaycan Kültür Evi oyuncularının gösterisi ilgiyle izlendi.