Atun ' İstifa Etmek Görevden Kaçmak Olur Bize Yakışmaz'

Silivrispor yönetim kurulu bugün bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konularla ilgili basın mensuplarının karşısına çıktı.

Atun ' İstifa Etmek Görevden Kaçmak Olur Bize Yakışmaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrispor yönetim kurulu bugün bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konularla ilgili basın mensuplarının karşısına çıktı. Kulüp binasında yapılan toplantı yaklaşık olarak 2 saat sürerken kulüp başkanı İhsan Atun birbirinden çarpıcı açıklamalara imza attı.

Yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı basın toplantısına teknik heyet heyet de tam kadro halinde katıldı.Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun’un açılış konuşması yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika sürdü. Atun konuşması boyunca basın mensuplarına içini dökerek samimi açıklamalar yaptı. İşte Atun’un açıklamalarından pasajlar:

“BİRBİRİMİZE İNANILMAZ DERECEDE BAĞLIYIZ”

“Silivrispor olarak biz bir aile bütünlüğü içinde hareket ediyoruz. Spor kulüplerinde görev yapmak gerçekten gönül işidir. Bizler de bu bilinç içerisinde aile kavramına uygun olarak adımlar atıyoruz. Biz gerçekten bir aile olduğumuza inanıyoruz. Bunu yaşıyoruz. Bunun ispatlı yaşamak da çok önemli. Hepimiz birbirimize inanılmaz şekilde bağlıyız. Öncelikle geçen haftaki maçımıza gelen taraftarlarımıza ve basın mensubu arkadaşlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Seyircilerin de tepkileri oldu. Bunlar da işin tuzu biberi. Varsa hatalarımız bizler de düzelteceğiz. Kesinlikle alınganlık göstermiyoruz. Bunlara son derece açığız.”

 “MUSTAFA SARAL ONURSAL BAŞKAN”

“Eski başkanımız ve şu an yönetim kurulu üyemiz olan Mustafa Saral’ı yönetim kurulunda oy birliği ile aldığımız karar doğrultusunda onursal başkan yaptık. Kendisi görev yaptığı süre içerisinde Silivrispor’u önce Bölgesel Amatör Lige, oradan da 3.Lige taşımıştır. 3.Ligde de ilk senesinde takımı ligde tutarak bizlere bu takımı devretmiştir. Kendisine bu kararı belediye başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın da yer aldığı bir yemekte ilettik. Bu yönetimin kurucusu da Mustafa Saral’dır.”

“Bizler kötü işler yapmıyoruz. Hakikaten özveri ile mücadele ediyoruz. Gönül işidir bu iş. Eleştiren insanlar var. Eleştirilerin haklı tarafları da var. Kasaba Grubu’nun ‘İhsan Atun İstifa”, “Yönetim İstifa”, “İstifa, İstifa, İstifa” şeklindeki tezahüratlarından da rahatsız değilim. Aksine bunlarla besleniyoruz, daha da motive oluyoruz. Bunlar tamamen kendimize gelmemiz için söylenen sözler. Küfür olmadığı, hakaret olmadığı sürece sorun yok. Onların da tek hedefi bu takımın başarıya ulaşmasıdır. Hepimiz Silivrispor’un başarısı için mücadele ediyoruz. Ancak şu da unutulmamalıdır. Her şey 3 puan değildir. İhsan Atun’un hayatında başarısızlığa yer yoktur. Bir elim Edirne’ye, bir elim Kars’a ulaşır. 3 buçuk dakikada o ilin valisiyle, kaymakamıyla görüşürüm. Sporda da bu başarıyı yakalayacağıma inanıyorum.”

“SİLİVRİ STADI YÖNETİMİN BAŞARISIDIR”

“Bir Silivri Stadı gerçeği de var. Silivri Stadı’nın bu hale gelmesi de bu yönetimin başarısıdır. Ben 8-10 puan fazla almayayım ama o stadı kazanayım. Biz sahanın zeminini değiştirmeseydik TFF burada profesyonel müsabaka oynatılmasına izin vermeyecekti. Bunu da es geçmemeliyiz. Yönetim olarak aldığımız sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bu konuda bizlere destek veren siyasilerimize de teşekkürlerimizi Silivrispor yönetimi olarak borç biliyoruz.”

 “BURASI DİPSİZ KUYU DEĞİL”

“Bizler burada görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz. Benim de bu kulübe yıllık katkım 50 Bin Lira. 1 kuruş da fazlası olmaz. Burası dipsiz bir kuyu değil. Hiçbir yöneticinin de hiçbir sıkıntısı yoktur. İhtiyaç olduğunda hepsi yanımızda olabiliyor. Bizler burada Silivri halkının parasını veriyoruz. Bizler de bu parayı hakkaniyet ölçüleri içinde, kulübün de geleceğini düşünerek harcamak zorundayız. Bu para benim param değil.”

 “BELEDİYE DESTEĞİ OLMADAN MÜMKÜN DEĞİL”

“Belediyenin desteği olmadan Silivrispor’u yürütmemiz mümkün değil. Birçok belediyenin spor kulüplerine verdiği desteğin fazlasını Silivri Belediyesi bizlere vermiştir. Bu konuda Sayın Özcan Işıklar’a da sizlerin huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“SADECE FUTBOL KULÜBÜ DEĞİLİZ”

“Yelken şubesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda da Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ettiler. Güreş Şubesini de oluşturmak üzereyiz. Tenis şubemizi de açıyoruz. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü yapacağımız basın toplantısı ile bunu kamuoyuna duyuracağız. Binicilik sporunu yeniden canlandırmak için ciddi çalışmalarımız var. Mustang Binicilik Okulları ile bu konuda görüşmelerimiz imza aşamasına geldi. Biz Silivrispor’u sadece futbol kulübü olarak görmüyoruz. Silivri gençlerimize spor yaptırmak istiyoruz. Bu da bir anda olmaz.”

 “BÜTÜN FUTBOLCULAR MANEVİ EVLATLARIMDIR”

“Silivrispor’a ve Türk futboluna yeni gençler sunmak istiyoruz. Kendi çocuklarımıza da sahip çıkıyoruz. Kendi bölgemizdeki gençleri de Silivrispor’a kazandırmanın mücadelesini veriyoruz. Sadece kendi öz çocuklarım değil burada oynayan bütün futbolcular aynı zamanda benim manevi evlatlarımdır.”

“İKİ GECEDİR UYKU UYUYAMIYORUM”

“Silivri halkının hoşnut olmadığı bir noktadayız. Şu anki durumdan bizler de hoşnut değiliz. İki gecedir uyku uyuyamıyorum. Rahatsızım. Hocamız da uyuyamıyor. Hocamız da Çorlu’da oturmasına rağmen her akşam çocukların başında. Her şeyin mevcut olduğu bir takım var. Bu takımı yaratan Özgür Kurt’tur. Yıl boyunca yaptığı araştırmalar sonrasında hocamızla paylaştığı isimleri hocamız da önümüze getirmiştir. Bizler de yönetim olrak bu isimler arasından bize uygun olanları kadromuza kattık. Aldığımız bütün oyuncuların geçmişleri ortadadır. Ben de bununla yetinmeyerek bu oyuncular hem kulüpleriyle hem de geldikleri kulüplerin yöneticileriyle birebir görüşmüşümdür. Ve hiçbir oyuncu hakkında en olumsuz bir şey söylenmemiştir. Hocamıza ve futbolcularımıza inanıyorum. Ben bu çocukların tutacağına inanıyorum. Hepsi adam gibi adam. Hocamız ve teknik ekibi de adam gibi adamlar.”

“HAKEM FACİASI YAŞADIK”

 “Karagümrük maçında hakem faciası yaşadık. Penaltı bir metre cezasahası dışında. Yine verilmeyen yüzde yüz penaltımız var. Hakem hataları bizi yok ediyor. Ancak hakemlerin de sonuçta insan olduğunu unutmamamız gerek. Hiç kabul etmeyeceğim olay kırmızı kart durumları.”

“İSTİFA GÖREVDEN KAÇMAK OLUR”

“Her yönetim kurulu üyesi en az benim kadar yetkilidir. Bunun da başarıyı getireceğine inanıyorum. İstifa ne getirir. Bu çözümse bunu yaparız. Bu koltuklar bizim için hava, su, ekmek değil. İstifa sadece görevden kaçmak olur. Görevden kaçmak bize yakışmaz.”

DEĞİŞİM GAZETESİ / A.REFİK BEK