Başkan Kalko, adaylıktan çekildi

Silivrispor Kulübü Başkanı Ümit Kalko yaptığı basın toplantısında, yarın yapılacak Silivrispor Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkan adaylığından çekildiğini ilan etti.

Başkan Kalko, adaylıktan çekildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrispor Kulübü Başkanı Ümit Kalko, kulüp binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile uzun süredir aralarında yaşanan gerginliğin sebeplerini açıklayan Başkan Kalko, yarın yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da da adaylıktan çekildiğini belirtti.

Borcu 2,5 Milyon TL’ye düşürdük

Başkan seçildiği genel kuruldaki konuşmasının videosunu paylaşan Kalko, o günkü konuşmasında verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini belirtti. Kulübe su alınamayacak durumda iken başkanlığa seçildiğini, takımı şampiyon yaparak primleri dağıttığını, konser düzenlediğini ve şampiyon bir kadro kurduğunu belirten Kalko, buna rağmen borcun 2,5 Milyon TL’ye düştüğünü söyledi.

“İspat etmeyen şerefsizdir”

Kulübün borçlarıyla ilgili söylenenlerin doğru olmadığını belirten Kalko, “Şu anda Belediye Başkanı’nın kanatları altında adaylığını açıklayan söz konusu malum kulüp başkan adayı bizzat bana bile hesap yapıyor 4,5-5 Milyon TL diye. Yazıktır ya Allah’tan korkun. İftiralarla bir yere gelmek size ne kazandıracak? 4,5 -5 Milyon TL bu kulübün borcu olduğunu ispat etmeyen namerttir, şerefsizdir.” dedi.

“O bir maşa”

Kendisinin takımı şirketleştirerek üzerine alacağı iddiaları üzerine de “Malum şahıs başkanlığı alırsa Silivrispor Silivrililerin olacakmış. Bu takım bizdeyken kimindi? Bizdeyken biz düşman orduları mıyız? Hani diyorlar ya “Yerli yabancı ayrımı yok  ki bu ayrımı sen fitilliyorsun”  “Silivrispor artık Silivrililerin olacak” lafı ne anlama geliyor peki? Artık yeter ama ben tekrar ediyorum. Ben burada söz konusu iyi niyetli olduğuna inanmaya gayret ettiğim kulüp başkan adayı arkadaşımıza kızmıyorum. O bir maşa. Onu tutan, kullanan, kendi siyasi ikbali için aracı yapan Belediye Başkanı’na kızıyorum. Burada bir tiyatro oynanıyor. Bunu yazan ve yöneten de Özcan Bey. Tiyatronun başrol oyuncusu Akgün Bey. Seyircileri de dün Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençlik Kolları üyelerini oraya çağırarak alkışlattıran  kişiler. Yazıktır. Kulübe siyaset karıştırılmamalı diyip tek tek parti üyelerini çağıran siz değil misiniz? Bu kulübe siyaset karıştırmak olmuyor mu?

“Mahkeme kadıya mülk değildir”

Kendisinin yeni teknik direktör ile fotoğraf çektirdiğinde arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının gözükmesi üzerine tartışmaların başladığını söyleyen Kalko, makamında Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte her dönemin cumhurbaşkanının da fotoğrafının olduğunu belirtti. Kendisinin bunları yaparken spora siyaset soktuğunu iddia edenlere de “Belediye Başkanı’nın benim istifamı istemesi spora siyaset sokmak değil mi” diye sordu. Işıklar’ın “Otogar gelirini kulübe veriyorsam karışırım” dediğini vurgulayan Kalko, Işıklar’a hitaben de “Mahkeme kadıya mülk değildir” dedi.

İki söz verdim sözümü de tuttum

Kalko, sözlerine kongrede verdiği her iki sözü de tuttuğunu ancak Silivrispor şampiyon olmasına rağmen bazılarının bunu dikkate almadığını söyleyerek devam etti. Belediye Başkanı Işıklar’ın “Her üyeden 3 Lira alsak” sözüne atıfta bulunan Kalko, “Biz burada çelik çomak oynamıyoruz. Takım 2.Lig’e çıktı ne 3 Lira’sı? Ne 5 bin üyesi? Bugüne kadar niye yapmadın, 8 yıldır bu belediyenin başında sen yok musun? Işıklar’ın maşası olan başkan adayı… Geçen sene sen neredeydin? Şimdi sorumluluk duydum diyorsun ya, geçen sen sorumsuz muydun?”

“Gören de efsane başkan zannedecek”

“Voleybol takımına 5.000 TL vermiş konuşuyor. Hangi sıfatla vermiş? Senin ne sıfatın var? Silivrispor Başkanı’nın olduğu yerde hangi sıfatla gidiyorsun da bu takımın parasını yatırıyorsun. Niyeti bunu bugün kullanmak. Saat 5’e 10 kala bizim arkadaşlar gitti bankaya yatırmaya. Bir baktık ki para Akgün Duru’nun şef garsonu tarafından yatırılmış. Araştırdık bir baktık ki Zafer Bıyıklı Beyefendi “Git yatır biz yatırdık diyelim” demiş. Madem 5.000 TL yatırdın 3.3 Milyon TL borcu da yatırsaydın. Gören de efsane başkan var karşımızda zannedecek. Amatördeyken başkanlık yapmış bir adamsın sen ya. Şu anda da Belediye Başkanı’nın kanatlarının altına girmiş, onun yazdığı onun yönettiği tiyatronun başrol oyuncususun.”

Hep bir menfaat gruplanması

Aydın Doğar’ın da telefonlara mesaj göndererek “Kulüp başkan adayımıza destek mesajları ve yorumları atalım sosyal medya hesabından” dediğini söyleyen Kalko, sözlerine şöyle devam etti: “Sonra 3-5 menfaatçi çıkıyor. Biri belediyeye çiçek satan çiçekçinin oğlu, yoksa başkan çiçek aldırır mı sana, öteki bilmem neyin çocuğu, öteki bilmem ne ilçe başkanının oğlu… Hep bir menfaat gruplanması ya da baskı ve tehditle konuşma yapan kişiler.”

Siyasete girmeyeceğim

Yönetim Kurulu Üyelerinin Belediye Başkanı tarafından baskı ve tehditlerle istifaya zorlandığını, hazır istifa dilekçelerinin önlerine konduğunu söyleyen Kalko, Belediye Başkanı Özcan Işıklar için de “Belediye Başkanı’nın psikolojisi bozulmuş. Silivrispor’la yatıp kalkıyor. Yanındaki goygoycular da onu dolduruyor. Benim siyasete gireceğimi düşünüyor. Ben siyasete falan girmiyorum korkma kardeşim korkma. Rahat ol. İlaçlarını azalt. Sakinleş. Ben siyasete girmeyeceğim. Şu anda böyle bir düşüncem yok ama sen biraz daha bastırırsan bilmiyorum ne olacak?”

1 tane bile üye yapmadık

Kalko, kendi adamlarını üye yaptığı yönündeki iddialar için de “Benim dönemimde bir tane genel kurula üye yapmadık. Yaptığımızı iddia edenler bunu ispatlamazlarsa şerefsizler.” dedi. İhsan Atun dönemindeki üye kayıtlarının da incelenmesini isteyen Kalko, Belediye eski Başkanı Selami Değirmenci’nin üyelik kaydının da Atun döneminde silindiğini söyledi.

Oy kullanmak için aidat yatırmalarına gerek yoktu

Duru ve ekibinin kulüp üyelerinin aidatlarını yatırdıklarını ancak üyelerin genel kurulda oy kullanmaları için “aidat borcu yoktur” diye bir şart olmadığını, buna rağmen yatırılan paranın da kulübün kasasına 8-10 bin Lira para girdiğini söyledi.

Çocukluk arkadaşları bitmedi

Özcan Işıklar ile aralarının bozulmasının sebepleri arasında Işıklar’ın bitmek bilmeyen çocukluk arkadaşlarının olduğunu söyleyen Kalko, Raşit Yağcıoğlu’nun “Başkan niye para yatırmıyorsun, hadi para yatır başkan” diye kendisine söylemlerde bulunduğunu, bu durumun da yönetimdeki huzuru bozduğunu söyledi. Sonrasında Yağcıoğlu’nun yönetime davet edilmediğini ancak Özcan Işıklar’ın araya girmesi ile birlikte Yağcıoğlu ve arkadaşlarını tekrar yönetime davet ettiklerini belirtti. Geldikleri ilk toplantıda da aynı tavrın devam etmesi üzerine yönetim toplantılarına gelmemelerini söylediğini sözlerine ekledi. Zafer Bıyıklı’nın da alkol aldıktan sonra kendisini arayarak “Başkan ben seni seviyorum. Adamsın adam” şeklinde söylemlerde bulunduğunu, sonrasında yönetime onun da katılmadığını, Arzu Yalçınkaya’nın da Sertan Güriz’in takımdan gönderilmesinin ardından yönetimden ayrıldığını söyledi. Beni çıkarlarına karşı durduğum için sevmediler.

Özrü kabahatinden büyük

Kalko, Devrim Uzun ile yaşadığı sıkıntılı süreci de anlattıktan sonra bu durumda da Başkan Işıklar’ı aradığını ancak telefonlarına çıkmadığını söyledi. Aydın Doğar ile Başkan’a haber göndermesine rağmen Uzun’un yorumuna cevap verdiğini söyledi. Bunun üzerine Devrim Uzun’un “Ben kamuoyundan özür diliyorum, Kalko’dan dilemiyorum” sözü üzerine de “Özrü kabahatinden büyük oldu” dedi.

İstifa baskısı bitmedi

Kalko, toplantının devamında Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın istifa et baskılarının devam ettiğini, Play Off Yarı Final’deki Manisa maçının ardından bile istifa et söyleminin devam ettiğini, şampiyonluk maçında da Işıklar’ın yanına gelerek elini uzattıktan sonra “Gel öpüşelim” dediğini hemen arkasından da “El ele taraftarlara gidelim” demesi üzerine buna karşı çıktığını söyledi. Emrah Maşalacı’nın düğününde de protokol ile tokalaşırken Işıklar’ın kendisine arkasını döndüğünü belirten Kalko, kampüsünün lansman toplantısına da davetiyeyi Kampüs Müdürü ile gönderdiği için katılmadığını söyledi.

“Siyaseten kullanıyorsun”

Emeğe en çok saygı duyulması gerektiğini söyleyen bir partinin Belediye Başkanı’nın emeği yok saydığını da söyleyen Kalko, biz bu takımı şampiyon yaptık da kötü mü ettik, diye de sordu. Işıklar’ın forma satılmıyor söylemi üzerine de kulübün 5 bin adet forma sattığını, bunun da sokakta rahatça görülebildiğini de sözlerine ekledi. Özcan Işıklar’ın da yaptığı hareketler ve afişlerle Silivrispor’u siyasette kullandığını söyleyen Kalko, sözlerine şöyle devam etti: “Allah Belediye Başkanı’mıza zeval vermesin. Allah ondan razı olsun. Ona çok teşekkür ediyorum. O olmasaydı, onun bu şantajcı yaklaşımı, tehditkârlığı, haksızlığı, adaletsizliği olmasaydı belki biz bu kadar hırslanmaz, bu kadar motive olmaz bu takımı da şampiyon yapamazdık. Onun için en büyük başarı Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ındır. Aynı başarıyı umarım amatör kulüplerde de yapar.”

“Otogar geliri anlatıldığı gibi değil”

Hüseyin Turan döneminde başlanan desteği devam ettiren Özcan Işıklar’a teşekkür eden Kalko, “Otogar gelirleri anlatıldığı gibi değil. 700-800 bin TL gibi bir rakam kalıyor buradan kulübe” dedi.

“Adaylık çekilmeye karar verdim”

Artık ben yoruldum. Ben niye yoruldum? Bu haksızlıklara yoruldum. Bu darbeci zihniyete yoruldum. Bu şantajcı zihniyete yoruldum. Bu hakkaniyete zerre kadar bir katkı görmemiş insan zevallerinden yoruldum. Ama Silivri’ye olan sevdamdan da yorulmadım. Ben bu takımı şampiyon yaptım. Silivrispor Başkan adaylığından çekilmeye karar verdim. Bu tiyatronun, bu kirli siyasetle dolu tiyatronun, yazan yöneten Belediye Başkanı’nın, oynayanları onun uzantısı olan bu oyunun içinde olup kirlenmek istemiyorum artık ancak şunu da söyleyeyim ben bu oyunu bozacağım. Artık maymun gözünü açtı. Kral çıplak. Sen Silivrispor’u soruyorsun ya sen belediye başkanlığını aldığından bu yana ne yaptın?

Herkese teşekkür etti

Konuşmasının sonunda kulüpte emeği geçenlere teşekkür eden Kalko, şunları söyledi:

“Bu takım şampiyon oldu. Bu takımda şampiyon emeği  olan başta Mutlu Memiş kardeşim olmak üzere, Vahap kardeşim olmak üzere, Aşkın kardeşim olmak üzere, Serbay kardeşim olmak üzere, yine İkinci Başkan’ımız Süleyman Gençoğlu olmak üzere, bizi yarı yolda bıraksa da Yusuf Temel kardeşimiz olmak üzere emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma, Kasaba Taraftar Grubu’ma, Kasaba Taraftar Grubu dışında destekleyen tüm Silivrili hemşerilerime, özellikle Silivri Kaymakamı’mız Sayın Ali Partal’a, ondan önceki Kaymakam’ımız Sayın Faruk Bekarlar’a, İlçe Spor Müdürümüz Emrah Babuşçu’ya, şu anda ismini saymakta zorlanacağım kulübe destek veren arkadaşlarımıza, bu sürecin en başından bu yana  farklı şantajlarla baskıya uğramanıza rağmen takip edip destek veren basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Ancak kapanışta en büyük teşekkürü Belediye Başkanı’mıza ediyorum. Asıl kulüp başkanı olan Özcan Bey’e ve yanında onun gölgesini oluşturmak isteyen başkan adayına Silivrispor’u sevdiğim için başarılar.”

İki şeyi unutmayacağım

Ben Cumhurbaşkanı’mızın fotoğrafının önünde fotoğraf çektirdim diye bana yapmadıklarını bırakmadılar. Burada da Cumhurbaşkanı’mızın kurucusunun olduğu partinin İlçe Başkanı da çıkıp “ya kardeşim ne demek yani? Bu adam PKK lideri midir ki önünde poz verdi diye bu adamı eziyorsunuz” demedi ya bunu da unutmadım. Demediler. Sordum niye demediniz diye dedi ki “Ben Iğdırlıyım sen de Karslısın. Ben şimdi destek verirsem hemşeri dayanışması derler.” dedi  bana. “Ya Rıfatçığım ne hemşeri dayanışması, insan dayanışması insan. Ben sana bana sahip çık, demiyorum. Hamdolsun ben kendi kendime sahip çıkacak gücüm var.”  dedim.

Bu olaylarda ben iki şeyi unutmayacağım. Bir: Bu haksızlığı, darbeciliği, şantajcılığı yapan adam ziyanlarını unutmayacağım. Bir de bunlar yapılırken susup sessiz kalıp karışmayan “Ne yaparlarsa yapsınlar” diyen siyasi ikballeri için susan kişileri de ne ben ne de bu Silivri halkı unutmayacak. Ben Silivrispor tarihine geçmiş bir başkanım ve arkadaşlarım da yöneticiler.

“Borçlarımı alacağım”

Kulüpte benim devam etseydim bağışlayacağım bir rakam vardı ama Özcan Bey’in de söylediği gibi her şey para değil. Ben bu paraları geri alacağım. Bağışladığım paraları bağışlamışım ki helali hoş olsun. Borç verdiğim paraların da hepsinin tahsilâtını yapacağım. Tabi faizsiz bir şekilde. Bu parayı da Silivri’de kuracağımız vakfa aktaracağız. Silivri Belediyesi’nin yapamadığı projeleri yapıp Silivri’ye eser bırakacağız.

Eyüp Can BALABAN