'Capoeira kardeşliktir' dediler

Uluslararası Capoeira Festivali İstanbul'da gerçekleştirildi. 7 ülkeden sporcuların katıldığı festivalde, Türk sporcular ile yabancı katılımcılar sahne şovu yaparak 'Spor kardeşliktir' mesajı verdiler.

'Capoeira kardeşliktir' dediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası Capoeira Festivali İstanbul'da gerçekleştirildi. 7 ülkeden sporcuların katıldığı festivalde, Türk sporcular ile yabancı katılımcılar sahne şovu yaparak "Spor kardeşliktir" mesajı verdiler.
Kölelerin dansı olarak bilinen ve Türkiye'de 90'lı yıllardan bu yana yarı profesyonel olarak yapılan Capoeira sporu, 10'uncu Uluslararası Kültür ve Spor Festivali ile bu yıl da düzenlendi.
14 ülkede temsilciliği bulunan Mundo Capoeira Türkiye Sorumlusu Hızır Kul ile Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Güngör Doğanay tarafından organize edilen Uluslarararası Capoeira festivali, "Capofest" adı altında 27-1 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi.
Festivale Brezilya, Portekiz, İtalya, Rusya, Ukrayna, Belçika, Kazakistan ve ev sahibi ülke Türkiye'den 180 sporcu ve eğitmen katıldı. İzlemesi son derece eğlenceli ve zevkli olan Capoeira branşında, festival süresince İstanbul'un turistik bölgelerinde halka açık gösteriler yapıldı.
ŞİŞLİ'DE KUŞAK TÖRENİ
Festival finali, kemer töreni ve sunumlar, 31 Ağustos 2014 Pazar günü Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yıl boyunca çalışan sporculara yeni kemerleri verilirken, izleyicilere de özel gösteriler yapıldı. Aynı zamanda gelen izleyiciler tarafından Capoeira hakkında merak edilen tüm sorulara cevap verildi.
'SPOR KARDEŞLİKTİR'
7 ülkeden yabancı sporcuların ve eğitmenlerin katıldığı İstanbul'daki festivalde önemli bir mesaj verildi. Sahne içerisinde karşılıklı müsabaka yapan yabancı ve Türk sporcular, sergiledikleri performans ile göz doldururken, "Spor kardeşliktir" mesajı verdiler.
1 Eylül'de İstanbul'un tarihi bölgelerini gezen yabancılar "İstanbul'a hayranız. Her yıl büyük heyecanla buraya geliyoruz. İyi ki Capoeira yapıyoruz. Türkler çok misafirperver. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz" diyerek düşüncelerini ifade ettiler.

DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER
Uluslararası festivalin gerçekleşmesine katkı sağlayan kurumlara teşekkür eden Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Güngör Doğanay, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne, Şişli Belediyesi'ne, Büyükçekmece Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, katkıda bulunan tüm sporsever yetkililerimize teşekkür ederiz" dedi.