İbrahim Ak ' Amatörün İçine Ettiler'

2. Amatör küme takımlarından S.Kadıköyspor kulübü başkanı İbrahim Ak sezon öncesi açtı ağzını yumdu gözünü. Amatörlüğün sadece adının var olduğunu söyleyen İbrahim Ak, yeni statü ile amatör sporun amacından tamamen uzaklaştığını belirtti.

İbrahim Ak ' Amatörün İçine Ettiler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

GENÇLERİN ÖNÜNÜ TIKADILAR..

S.Kadıköyspor Kulübü Başkanı İbrahim Ak, “ Kulüpler zaten zar zor ayakta durmaya çalışıyorlar. Ne yapılmak istendiğini anlayabilmek mümkün değil. Yaş sınırını yukarılara çekmişsin birde kontenjan sınırını arttırıyorsun bütün bunlar yetmezmiş gibi yeni düzenleme ile 2.amatör kümeden 1.amatör kümeye çıkacak takım sayısını 3 yaparak gençlerin önünü iyice tıkıyorsun. Nerede kaldı sporun amatörlüğü? Her şey maddiyata geldi dayandı. Futbolcu yetiştirmek çok zorlaştı bizim gibi kulüpler futbolcu yetiştirerek ve onları bünyelerinde barındırarak ayakta durmaya çalışıyorlar. Yani senin anlayacağın amatörün içine ettiler. Mecbur kalıyorsun kadronu tecrübeli futbolcularla takviye etmeye, bunu ne ile yapacaksın? Biz Kadıköy olarak zaten futbolcu transferi yapmıyoruz zaten yapmak istesek te buna gücümüz yok. Sadece futbolcu tescil paraları milyonlarla konuşuluyor.  Bunun kaynağı nereden gelecek bunları hiç düşünen var mı? Maçlara bile zor çıkıyoruz. Ondan sonrada amatör futbolun gelişmesini bekliyoruz. Bakın bakalım kulüplerde alt yapıdan gelen kaç futbolcu oynuyor? Bu statüde oynatamazsın ki nasıl oynatacaksın. Aslında 2.Amatör kümelerde yaş sınırı 17 ile sınırlanmalı. İşte o zaman futbolcu da yetişir takımlarda eşit şartlarda mücadele ederler.  Biz şu ana kadar Ortaköy’den Koray, S.Mimarsinanspor’dan Murat ve Fener’den İlyas ile anlaşma sağladık.

ANLAMADIK GİTTİ!..

Federasyonun ne yapmak istediğini de anlamadık gitti. Hafta sonu oynanması gereken gençler ligi anlaşılmaz nedenle ertelendi. Neymiş efendim hakemlerin üniversite sınavları varmış. Ne yani Süper amatör karşılaşmalarını yöneten hakemler üniversite sınavlarına girmiyorlar mı? Zaten gençler liginde oynayan çocukların okulları tatilde idi. Sen kalkmışsın o çocukların maçlarını hafta sonu iptal ederek hafta arasına kaydırıyorsun. Tam da okulların açıldığı hafta arası hangi çocuk okulunu bırakarak gelip top oynayacak. Onların okulları yok mu? Madem erteleme yapacaktın o zaman süper amatör karşılaşmalarını erteleseydin. Bu işten bir şey anlamadık gitti. Bu sorunumuzu yıllardan beri federasyonda dile getirip duruyoruz fakat bir türlü çözüme kavuşturamadık gitti. Ben kulüp olarak belki de erteleme maçına çıkamayacağım. O zaman ne olacak, federasyon bana ceza verecek ve 350 lira para isteyecek. Vay be ne güzel iş değimli? Sonra da kalkıp gençlere destek mesajları vereceksin ve adını da amatör olarak koyacaksın. Sadece pes diyorum” diye konuştu.