Kalko, canlı yayında çarpıcı açıklamalara imza attı

Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko ulusal radyo kanallarından Radyo Spor'un canlı yayın konuğu oldu ve oldukça çarpıcı açıklamalara imza attı.

Kalko, canlı yayında çarpıcı açıklamalara imza attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulusal çapta yayın yapan Radyo Spor kanalında yayınlanan Kriminal programında canlı yayın konuğu olan Silivrispor Kulüp Başkanı ve Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, özellikle kulüplerdeki yöneticilerin eğitimi, kulüp bütçeleri ve başkanı olduğu Silivrispor’un geleceğine dair görüşlerini sundu. Radyo Spor kanalında canlı yayın konuğu olan Silivrispor Kulüp Başkanı ve Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, spikerlerin sorularına cevap verirken ülke futbolunun geleceği hakkında bilgiler de verdi.
TÜRK TAKIMLARI MALİ SIKINTI YAŞIYOR
Silivrispor Kulüp Başkanı ve Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko; “Bu konuda Silivrispor'da yapacakları tüzük değişikliğinin diğer kulüplere örnek olmasını isterim. Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) seslenmek isterim; kulüp başkanlarının ve yöneticilerin belli eğitim standartlarından geçmeleri gerekmektedir. Silivrispor olarak yapacakları tüzük değişikliği ile Türk Futbol tarihine damga vuracak bir karar almak isteriz. UEFA'da mali yönden sıkıntı yaşayan, mali konular nedeniyle ciddi yasaklar ve cezalar alan takımlar ne yazık ki en çok Türk takımları. Bunun sebebi nedir diye düşündüğümüz de ilk olarak hesapsızca harcanan bütçeler ve değerlendirmeden yapılan transferleri söyleyebiliriz. Kulüpleri yönetenlerin yöneticilik konusundaki eğitimsizliğini de ekleyebiliriz'' dedi.
SİLİVRİSPOR’DA TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİDECEĞİZ
Bir teknik direktör olabilmek ya da 18 kişiyi yönetmek için ciddi sınav ve eğitimlerden geçmek gerektiğine ancak ülkemizde kulüp başkanı olup bir camiayı yönetmek için hiçbir eğitimden geçilmediğine vurgu yapan Silivrispor Kulüp Başkanı ve Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, “Özellikle TFF seslenmek istiyorum; kulüpte başkan ya da yönetici olacak kişilerin kesinlikle belli bir eğitim standardından ve spor yöneticiliği eğitiminden geçmeleri gerekmekte ki, yaptıkları işi bilinçli yapsınlar. Silivrispor olarak bir tüzük değişikliğine gidiyoruz. Yapacağımız tüzük değişikliği ile Türk futbol sektöründe kangren olan sorunun yani başa gelen başkanların kulüp bütçelerini fütursuzca harcaması ve har vurup harman savurmasının önüne geçmek istiyoruz. Yeni değişiklik ile kulüp yönetimi kulübünü borçlandırıyorsa, gelir-gider farklılığıyla bir harcama yapmışsa, zarar ettirmişse cebinden bu zararı finanse etmek zorunda kalacak. Böylece her kulüp yöneticisi, kulübün parasını kendi parası gibi görecek. Bu durumda uzun vadede istikrarlı yönetimleri ve uzun vadede başarıları beraberinde getirecek'' şeklinde konuştu.
BORÇLARIN SORUMLUSU BAŞKANLAR VE YÖNETİM OLMALIDIR
Futbol sektöründe en yüksek maaşlar ve futbolcu transfer bedellerinin Türkiye'de ödenmesine dikkat çeken Kalko, ''Türk Milli Takımı'nın durumu ortada. Bunun sebebine baktığımızda yine aynı sonuca geliyoruz; eğitimsizlik, yüksek rakamlı harcamalar yapma ve yeni gelen yönetimlere bu borçları bırakma. Bütün bunların çözümü eğitim ve hesap yönetimi. Sorumluluklar kulüp başkanı ve yönetimdedir. Umarım bu değişikler olur ve Türk futbolu gelecek nesiller için en iyi noktaya çıkar” ifadelerini kullandı.
 
MEKTEBİM OLARAK HER TÜRLÜ YARDIMA AÇIĞIZ
TFF'ye çağrı Bu konular ile alakalı Spor Akademilerinin var olduğunu belirten Kalko, “Mektebim Okulları olarak TFF'ye çağrı yapıyoruz; söz konusu kulüp başkanı ve yöneticilerin eğitimiyle alakalı her türlü sponsorluk ve eğitim desteğini hazırız” dedi.
SİLİVRİSPOR İYİ YERLERDE OLACAKTIR
Başkanı olduğu Silivrispor hakkında da bilgilendirmede bulunan Silivrispor Kulüp Başkanı ve Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko; “Silivrispor sezon başında gerekli yatırımlarını yapmıştır. Bugün bütün ilçe bizlerden başarı beklemektedir. Sezon başında tüm yapılandırmalarını gerçekleştirdik, gerek mali gerekse de borçlar anlamında. Oldukça dengeli gitmekteyiz kurduğumuz bu denge ile en azından Silivri’nin ve Silivrispor’un geleceğinin garanti altına alınmasını da sağlamış oluruz. İyi bir taraftar grubumuz var içerde ve dışarda bizleri gönülden desteklemekteler. Kulüp olarak başarıya ulaşacağımızdan eminim” dedi.