Kasaba Patladı!....

Taraftar gönül vermiş, Gönülden destekleyen, taraf olan anlamını taşıyan kelime. Dün yolum Silivrispor'un en büyük destekçisi ' KASABA' taraftar derneğine düştü.

Kasaba Patladı!....
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cihat Erten/ Özel Haber

Gönül verdikleri Silivrispor için günün var olan 24 saatini 25 saate çıkarmak için varını yoğunu ortaya koyan ve adeta Silivrispor ile yatıp kalkan bu tribünlerin dev ordusu ile geçirdiğim saatlerde bir anda kendi benliğimden sıyrılıp kendimi dernek binasından çıkmış Silivri stadının tribünlerinde hissettim. “ Kasaba” taraftar derneğinin kendi deyimi ile ağabeyi olan Nedim Bozdağ namı diğer “ Reis Ahmet” ile bir yandan söyleşip diğer yandan da çaylarımızı yudumlarken bir anda masamızın etrafı dernek üyesi gençlerle dolup taşıyor. Silivrispor için yaşadıklarını söyleyen “ kasaba” taraftar derneği üyeleri takımlarına olan güvenlerini yitirmeden futbolculara olan inançlarını haykırırken bazı siyasetçilerden tutunda spor dünyasına Silivrispor üzerinden bir takım hesaplar yapanlara kadar öfkelerini de hiç saklamadan eveleyip gevelemeden tüm açıklığı ile ortaya koymaktan çekinmiyorlar. Çünkü onlar için Silivrispor aşkı karşılıksız duyulan aşk ve sevgiden ibaret. Nedim Bozdağ. Şu anda derneğe üye sayılarının 160 olduğunu ve herkese açık olduklarını söylüyor. Yalnız bir şartları var o da Silivrispor’u karşılıksız olarak sevmek. Ahmet Reis’e bir dokunduk bin ah işittik. ( Kendisine reis denmesinden de pek fazla hoşlanmıyor. Ona göre o sadece ağabey) İşte Ahmet Reisin ağzından dökülenler

BU DERNEK HESAP SORMAK İÇİN KURULDU…

“ Bak ağabey şu anda derneğimizin 160 kayıtlı üyesi var. Herkes beni bu derneğin başkanı zannediyor ya ben dernek üyesi bile değilim. Ben onların ağabeyiyim destekçisiyim. Bu derneği hesap sormak için kurduk. Hesap vermek için değil. Bak bizim derneğimizin yönetim kuruluna sana isim isim sayayım. Dernek Başkanı İsmail Meşe, İrfan Bozdağ, Mehmet Korkmaz, Okan Demirbağ, Turgut Körpe,Oğuzhan Bek, Faruk Orman,Gürkan Daşkın, Hüseyin Savaş, Mert Karpuzoğlu,Gökhan Öntürk yani senin anlayacağın hepsi genç ve tahsilli çocuklar.  Ben onlara sadece destek veriyorum zaten fazla da bir şey yapmaya gerek yok. Çünkü onlar ve tüm dernek üyeleri Silivrispor ile yaşıyorlar. Silivrispor sevgisi bu çocuklar için bir yaşam tarzı olmuş durumda. Hani dışarıdan gazel okuyanlar diyorlar ya deplasmanlara niye bizler gidemiyoruz diye. Bizler önce kendi dernek üyelerimizi deplasmanlara götürmeye çalışıyoruz.

DESTEK FEDAKARLIKTIR..

Bizler futbolcularımıza sonuna kadar inanıyoruz ve onlara olan güvenimiz hiçbir zaman eksilmedi. Biz “ Kasaba” taraftar derneği olarak en bilinçli grup ve en fedakâr sivil toplum örgütüyüz. Destek fedakârlıktır. Bir başkan kulübü için her şeyi verebilir ama bir taraftarın verdiği heyecanı veremez. Biz sadece futbolculara inanıyoruz çünkü onlar bize şeref sözü verdiler. Bizim bir tane takımımız var o da SİLİVRİSPOR.

SEVGİ EYLEM GEREKTİRİR!..

Gerçek Silivri’li iş adamlarının dışarıda olmaları ilgisiz kalmaları bizleri üzüyor. Mustafa Saral başkanı yalnız bırakmasınlar. Eğer destekler ortaya çıkarsa süper lig hayal değil. İmkânsız diye bir şey yok. Aslında çok acı ama Belediye ve siyasiler üzerlerine düşen görevleri yapmıyorlar. Unutulmamalı ki sevgi eylem gerektirir. Bizler Silivrispor için çalışıyoruz son olarak ta “ SİLİVRİSPOR KASABA” dergisini çıkardık. Sadece 3 günde 150 adet dergi satışını gerçekleştirdik.

3 DAKİKADA BİZ KONUŞURUZ…

Bakıyoruz da herkes kendi kafasına göre yorum yapıyor. Paneller, yemekler düzenliyor oralarda konuşuyorlar da konuşuyorlar. Hepsi boş vaatler ama unutulmasın ki o paneller bir daha düzenlenir o masalar o kürsüler bir daha kurulur. İşte o zaman 3 dakika da biz konuşuruz. Öyle sözler vermekle olmuyor. İşler böyle çözülmüyor.

TESİS ÖNCELİĞİMİZ OLMALI..

Tamam, takım 18 yıl aradan sonra profesyonel 3. Lige çıktı ama bizim için en önemli konu tesisleşme konusudur. Belediye başkanı hep destekten söz ediyor ya işte ona da sesleniyoruz. Yapacak iş gayet basit Silivrispor’a bir yer gösterilsin buna belediyenin gücü yeter. Özcan başkanın gücümü yok? Belediyenin olanakları mı yok? Bizler her deplasmana gidiyoruz oralardaki tesisleri de inceliyoruz. Mustafa Başkan zaten bu işlerle ilgili ve onunda en büyük arzusu Silivrispor’un kendisine ait kalıcı tesislere kavuşması. İşte ondan sonra alt yapıya daha sağlıklı olarak el atılabilir ve Silivrispor’umuzun geleceği sağlam temeller üzerine kurulur.

YAZ SPOR OKULLARI KANDIRMACADIR…

Şimdi bakıyoruz da bir yaz spor okulları modası çıktı. Size soruyorum o kadar hoca görev alıyor o kadar çocuk topluyorsunuz da bir tane çocuğu piyasaya çıkarabildiniz mi? Bu iş sadece çocukların bir araya toplanması ve reklam amaçlı yapılan işlerdir. Yoksa ilçe sporuna hiçbir faydası yoktur. Spor okulları çocuk bakım evleri değildir.

SAMİMİ DEĞİLLER..

Silivrispor 3. Lige çıktı ya talibi de her nedense birden bire arttı. Dikkat et bakalım ağabey ortaya kimler çıktılar. Bora Balcıoğlu ve Yılmaz Kandemir daha önce neredeydiler. Neden aniden ortaya çıkıp Silivrispor’a başkan olmak istediler? İşte bu gibi kişiler hiç samimi değiller onlar birilerinin önünü kesmek istediler ama başaramadılar. Bizler bunları çok iyi biliyor ve yakından takip ediyoruz. Bölge milletvekilimiz Hakan Şükür kulübü ziyareti sırasında neler neler vaat etti? Sonra ne oldu bir daha kendisini gören var mı? Nerede o vaatleri. Peki ya Tülay Kaynarca’ya ne demeli? Bizim vekilimiz değil mi? Verdiği sözleri ne çabuk unuttu? Tekrar söylüyorum Bora Balcıoğlu, Yılmaz Kandemir, Akgün Duru takım 3. Lige çıkınca hemen ortaya çıktılar. Bu terbiyesizliktir. Siyasi amaçlıdır. Mustafa Saral başkan siyasi kimliğini hiçbir zaman kullanmadı ve kullanmıyor da. Bizce başkan Mustafa Saral başarılı bir başkandır ve rahmetli Akgün Silivrili’den sonra gelmiş en iyi başkandır. Mustafa Saral bu taraftar kitlesini yarattı ve her şartta bizleri bir arada tuttu.

PARALI ASKER DEĞİLİZ!..

Biz aslında taraftar grubu olarak Serdar Teker zamanında bu işe başladık. Fakat her zaman üstüne basa basa söylüyoruz bizlere her zaman ve her şartta Mustafa Saral başkan sahip çıktı. Bize heyecan verdi. Bizler asla paralı askerler değiliz ve kimse ile de sidik yarıştırmıyoruz. Biz herkesin ne zihniyette olduğunu biliyoruz. Derneğimizde de, Kulübümüzde de her şey şeffaftır. Derneğimiz ile ilgili her şeyi merak eden herkes araştırabilir. Bizler art niyetli insanları biliyor ve çok yakından tanıyoruz. Serdar başkan döneminde bizler deplasmanlara cebimizden otobüsler kaldırdık. Önceki başkanlardan Turan Turan ve Akgün Duru’da bir şeyler yapmak istediler ama sonunu getiremediler. Mustafa Saral her döneminde başarılı işler yaptı.

ŞU ANDA SARI IŞIKTAYIZ..

Olaya sadece skor olarak bakarsak biz şu anda sarı ışıktayız. Ama imkânsız durumda değiliz, zaman şu anda aleyhimize işliyor gibi görünse de inancımızı hiçbir zaman yitirmedik. Küme düşmeyi hiçbir zaman düşünmedik hatta inanır mısın play – ofları kaçırdığımız için üzülüyoruz. Ama bu sezon ilk senemizdi tecrübe kazandık diye düşünüyoruz. Seneye her şey çok daha farklı olacak. Bizde sinyalcilik yok. Bizde bireysel menfaatçilik yok. Hesaplarımız ortada dernek olarak iyi bir yönetimimiz var projelerimiz var. Aktif bir yönetime sahibiz ve hiçbir şeyi anlık düşünmüyoruz. Hatta daha da iddialı konuşayım biz dernek olarak gelecek 20 yılın planlarını yapıyoruz.

ÇIKARCI DEĞİLİZ!..

Ben reis falan değilim sadece destekçiyim. Bu derneğin başkanı İsmail Meşe’dir ve oluşumu o yapar. Biz bu işe Mustafa Saral ve Tayfun Ölçer sayesinde girdik. Bizler günlük başarılara bakmayız. Hepimizin kendi gelirlerimiz var. Çıkarcı hiç olmadık ve Silivrispor üzerinden çıkar hesapları yapanlara da izin vermeyiz. Her maça bilet alarak giriyoruz. Herkesin bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var onları da düşünmek zorundayız. Ben 1 taşla 5 kuş vurmayı seviyorum. Daha Hacettepe deplasmanının paralarını bile almadık. Derneğimizde tüm gelirler ve giderler faturalıdır. Masraflarımızı cebimizden karşılıyoruz. Serdar Teker başkanlığı zamanında 15-20 bin lira cebimden harcadım. Bunu Mutlu Memiş’te Aşkın Koç’ta çok iyi bilirler. Kırıldığımız tek nokta Silivri’lilerin talkımlarına destek olmayışlarıdır.

KİMİN MENAJERİSİN ?

Şimdi bakıyoruz kulüp eski çalışanı Hüseyin Yaşar( Gafur) ortaya çıkmış bir menajerlik dalgası ile sallayıp duruyor. Yahu sen kimsin ne yapmaya çalışıyorsun? Silivrispor’a sallayıp duruyorsun sen herkesin menajeri misin? Rakiplerimizle otellerde kadeh tokuşturarak ileri geri fikir yürüterek bu işler olmuyor. Silivrispor’a bu güne kadar ne yaptın karşılıksız bir hizmetin oldu mu?  Herkes kendisinden sorumludur ama hepimiz Silivrispor’dan sorumluyuz. Bu konuda samimi olmayan insanları dikkate bile almak istemiyoruz” diye konuştu.