Mülteci çocuklar için sergi yapılacak

Silivri'de 'Futbol ile Ayrımcılığı Yeneceğiz' temalı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı Sercan Şipka, mülteci çocukların mutlu anlarını anlatan fotoğraf sergisini 16 Kasım'da Maxi AVM'de açıyor...

Mülteci çocuklar için sergi yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı Sercan Şipka başlattığı ‘Futbol ile Ayrımcılığı Yeneceğiz’ temalı sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan çalışmalar fotoğraf sergisi ile anlatılacak.
16-25 Ekim tarihleri arasında Suriyeli ve Doğu Türkistan uyruklu öğrencilere yönelik ‘Futbol Eğitimi ve Futbol Turnuvası’ düzenlenirken, proje kapsamında çocuklar çöp toplama ve ağaç dikme çalışması yaptı. Savaş mağduru çocukların hayata tutunabilmesi ve eğitimli olarak yetiştirilmesi amacı taşıyan projenin fotoğrafları 16 Kasım 2018 tarihinde saat 15.00’da Silivri Alışveriş Merkezi’nde sergilenecek.  
Proje koordinatörü Spor Eğitim Uzmanı Sercan Şipka, Silivri’de 13 ülkeden 247 yabancı uyruklu öğrenci bulunduğu bilgisini vererek, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki bu öğrencilerin sosyal yaşamına katkı sağlamak için proje gelişmeye devam edeceklerini ifade etti.    
Suriyeli ve Doğu Türkistanlı çocuklara yönelik yapılan etkinliklerin 16 Kasım’da sergileneceğini belirten Şipka, “Tüm Silivri halkımızı sergimize bekliyoruz. Vatandaşlarımızın birçok ön yargısının bu sergi ile değişeceğini düşünüyorum. Bu çocuklar potansiyel suç örgütlerine kaptırmak yerine sporla topluma kazandırabiliriz. Yabancı uyruklu çocuklara spor bilinci yükleyerek ileride örnek gurur veren başarılara imza atabilirler. Bunu hep birlikte biz el ele vererek yapabiliriz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.    

Silivriden.com