Müthiş Derbiye Saatler Kaldı

Spor Toto Süper merakla beklenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi bu akşam oynanacak.

Müthiş Derbiye Saatler Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye nefesini tuttu artık derbinin başlamasını bekliyor. İki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Arena'da saat 20:00'de oynanacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkhaya'nın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Volkan Narinç yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tolga Özkalfa olacak.

EZELİ REKABETTE 373. MAÇ

Galatasaray ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Pazar günü yapacakları derbi maçla birlikte tarihlerinde 373'üncü kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde, 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan özel maçla başlayan 103 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Fenerbahçe, geride kalan 372 maçtan 141'ini kazandı, Galatasaray bu süre içinde 118 kez galip geldi. İki takım arasındaki 113 maçta ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin toplam 521 golüne, Galatasaray 473 golle karşılık verdi.

LİG'DE 111. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe, 55'inci sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 110 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 45-30 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 143 gole, sarı-kırmızılılar 109 golle karşılık verebildi.

EN ÇOK GÖRÜLEN SKOR: 1-0

Ezeli rakiplerin 103 yıllık geçmişinde, geride kalan 371 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda tam 69 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıkarken, 46 kez 2-1'lik skor alındı.

TERİM'İN Fenerbahçe KARNESİ

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile ligde 16 derbi maç yaptı. Bu karşılaşmalardan sadece 4'ünü kazanan, 5'inde berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, 7 kez de rakibine yenildi.

Terim yönetimindeki Cim Bom, Fenerbahçe'ye ligde 22 gol atarken, 6 Kasım 2002'deki tarihi 6-0'lık tarihi yenilgi dahil, toplam 31 gol yedi.

KOCAMAN'IN Galatasaray KARNESİ

Galatasaray ile 6'sı lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de özel olmak üzere 8 kez karşılaşan Kocamanlı Fenerbahçe, 3 kez galip geldi, 3 kez berabere kaldı, 2 kez yenildi. 10 gol atıp, aynı sayıda gol yedi.

DEVLERİN MUHTEMEL 11'LERİ

GALATASARAY

Muslera

Eboue

Semih Kaya

Dany

Albert Riera

Selçuk İnan

Felipe Melo

Nordin Amrabat

Hamit Altıntop

Umut Bulut

Burak Yılmaz

FENERBAHÇE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Joseph Yobo

Bekir İrtegün

Hasan Ali Kaldırım

Mehmet Topal

Raul Meireles

Cristian Baroni

Caner Erkin

Dirk Kuyt

Moussa Sow

STAT: Türk Telekom Arena

SAAT: 20:00 HAKEM: Halis Özkahya

YAYIN: Lig TV