Özel Sporcular Bölgeler Arası Basketbol Şampiyonası

30 ilden 52 takımın katılımıyla Alanya'da düzenlenen şampiyona sona erdi.

Özel Sporcular Bölgeler Arası Basketbol Şampiyonası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen Özel Sporcular Bölgeler Arası Basketbol Şampiyonası, Alanya'da sona erdi.

Türkiye genelinde 30 ilden 52 takımın katıldığı şampiyona, Atatürk Spor Salonu'nda Marmara Bölgesi A kategorisindeki Kocaeli Yaşam Koçluğu Spor Kulübü ile Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü arasında oynanan maçın ardından ödül töreniyle tamamlandı.

Kapanış töreninde konuşan TOSSFED Yönetim Kurulu Üyesi Mestan Koca, bölgelerinde ilk ikiye giren takımların Malatya'da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılacağını söyledi.

Alanya'da 3 gün süren şampiyonanın centilmence geçtiğini dile getiren Koca, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuklarımızın bir arada olmaları, bizim için çok büyük bir kıvanç kaynağı oldu. Yarışmaların kazasız belasız geçmesi bizim için en büyük kazançtı. Sosyal dayanışmanın, birlikte hareket etmenin, arkadaşlıklar edinmenin keyfini yaşadılar " dedi.

Şampiyonada bölgelerinde ilk üçe giren takımlara kupa ve madalyaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur ile TOSSFED Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

Öte yandan şampiyonada bölgelerinde ilk ikiye girerek Malatya'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan takımlar şöyle oluştu:

"Marmara bölgesinden Kocaeli Yaşam Koçluğu Spor Kulübü ile Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü; Karadeniz'den Sinop Özel Sporcular Spor Kulübü ile Giresun İş Okulu Spor Kulübü; Ege'den Bornova Hasan Tahsin Özel Sporcular Spor Kulübü ile Nazilli İş Okulu Özel Sporcular Spor Kulübü; Akdeniz'den Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Sporcular Spor Kulübü ile Mersin İş Okulu Özel Sporcular Spor Kulübü; İç Anadolu'dan Ankara Saray Rehabilitasyon Özel Sporcular Spor Kulübü ile Karma Zihinsel Engelliler Özel Sporcular Spor Kulübü; Doğu Anadolu'dan Elazığ Özel Sporcular Spor Kulübü ile Malatya Turgut Özal Özel Sporcular Spor Kulübü; Güneydoğu Anadolu'dan Siirt Özel Sporcular Spor Kulübü."