Pehlivanlar Silivri er meydanında güreşti

Silivri Belediyesi Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri bu yıl da ilgiyle izlendi. 500'e yakın güreşçinin katıldığı müsabakalarda Başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

Pehlivanlar Silivri er meydanında güreşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin bu yıl 14. sünü düzenlediği Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da nefes kesti. Silivrililerin ve güreş ağalarının da yoğun ilgi gösterdiği güreşlere, Çetin Ceylan güreş ağalığı yaparken, müsabakalarda Başpehlivanlığı Recep Kara kazandı. 13 kategoride 500’e yakın güreşçi yarıştığı yağlı güreşlere katılan herkese birçok ikramda bulunuldu. Güreşlere CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, spor kulübü başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Mezar ziyaretleri yapıldı

Kavaklı’da güreşleri başlatan eski Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe, 2014 yılı güreş ağası Lütfü Arıcıoğlu ve Kavaklı Yağlı Güreşlere ismini veren Pehlivan Yenici Mehmet, güreşler öncesinde mezarları başında ziyaret edildi.

Işıklar: “Milli değerlerimiz var oldukça varız"

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı güreşlerinde; “Güreşlerimiz Kırkpınar ile başlayan, Orta Asya'dan çıkmış insan hümanizmini ve sevgisini yayan bu büyük milletin demlenmiş, birikmiş kültürünün en önemli mozaiğinden birtanesidir. Bizi var eden kültürel değerlerimizi yaşatırsak, millet olarak var olabileceğimizi hiç unutmamamız lazım. Bizim manimiz, türkümüz, koşmamız, yememiz, içmemiz, giyimimiz, güreşimiz, sporumuz hepsi bizi var eden milli değerlerimizdendir. Bugün 14. gerçekleştirdiğimiz Yenici Mehmet Yağlı Güreşlerimizin artan heyecanla sonsuza kadar yaşamasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Ceylan yeniden seçildi

Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Güreş Ağası olan Çetin Ceylan, bu yıl da yeniden ağa seçildi. Ağalık kupasını ve altın kemerini Başkan Işıklar’ın elinden alan Ağa Ceylan, protokol üyeleri ile birlikte objektiflere poz verdi. Her yıl güreşlere manileriyle renk katan Kırkpınar Cazgırı Recep Koşan'a da, uzun yıllardır verdiği emekler nedeniyle Başkan Işıklar ve Güreş Ağası Çetin Ceylan tarafından altın kemer hediye edildi.

Başpehlivan Recep Kara oldu

Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri, protokol üyeleri ve güreşlere katılan güreş ağaları tarafından verildi. Dereceye giren pehlivanlara birçok kişi ve kuruluş tarafından da çeşitli ödüller verildi. Mehmet Yeşil, Silivri Belediyesi 13. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazandı.

Silivri Belediyesi Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde dereceye girenler şu şekilde;

Minik -1: Birinci; Abdulhamit Mutlu, İkinci; Gürsel Eraslan, Üçüncü Yasin Ramazan Kılıç

Minik- 2: Birinci; Caner Baysan, İkinci; Arda Batı, Üçüncü; Burak Barış, Üçüncü Bulutcan Kuru

Teşvik- 1: Birinci; Alperen Atan, İkinci; Cihan Yaşar, Üçüncü; Sedat Karamık, Üçüncü; Mehmet Emin Oğuz

Teşvik- 2: Birinci; Berkay Ors, İkinci; Görkem Karabıyıkladan, Üçüncü; Batuhan Yapar, Üçüncü; Seyit Sert

Tozkoparan: Birinci; Enes Yüksek, İkinci Burak Yaman, Üçüncü Enes Çoşkun, Üçüncü Mert Erdal

Ayak: Birinci; Ahmet Faruk Oğuz, İkinci; Oğuzhan Çavdar, Üçüncü; A.Emin Çatıkaya, Üçüncü Oğuzhan Çödel

Deste(Küçük): Birinci; Serdar Yıldırım, İkinci; Oğuzhan Ünal, Üçüncü Saffet Gültekin, Üçüncü Mahmut Demir

Deste(Büyük): Birinci; Selçuk Kılıçaslan, İkinci; ;Hüseyin Karaduman, Üçüncü Abdulbaki Kara, Üçüncü Uğur Lafçı

Küçük Orta Küçük Boy: Birinci Erdal Duman, İkinci Yunus Emre Yaman, Üçüncü Sefa Yeşilkaya, Üçüncü Ercan Vural

Küçük Orta Büyük Boy: Birinci Emirhan Ergin, İkinci Abdullah Karagöz, Üçüncü Hüseyin Özdemir, Üçüncü; Murat Bozpınar

Büyük Orta: Birinci Ali Kazım Yavuz, İkinci Ekrem Alçın, Üçüncü Yiğit Yılmaz, Üçüncü Ali Gökçen

Başaltı: Birinci Hüseyin Gümüşalan, İkinci Mustafa Yenisancak, Üçüncü Aydın Koçyiğit, Üçüncü Ekrem Akın

Baş: Birinci Recep Kara, İkinci Ekrem Yavuz, Üçüncü Güngör Ekin, Üçüncü Abdullah Güngör