PFDK, Silivrispor'a ceza verdi

Hafta sonu Manisa Büyükşehir Belediyespor ile oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Silivrispor'un cezası belli oldu.

PFDK, Silivrispor'a ceza verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta sonu Manisa Büyükşehir Belediyespor ile oynanan maçta rakip takım teknik sorumlusu Levent Eriş’in provakasyonu sonucu çıkan olaylar sebebiyle PFDK Silivrispor’a ceza verdi.
PFDK’nın az önce biten toplantısı sonrası Silivrispor’a çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar cezası verilirken, yaşanan saha olayları sebebiyle de kendi evinde 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi.
Silivrispor Teknik Sorumlusu Sertan Güriz de sportmenliğe aykırı davranış gösterdiği gerekçesiyle 1 maç soyunma odası ile yedek kulübesine giriş yasağı cezası alırken, bu cezaya 1500 TL de para cezası eklendi.
Silivrispor tribünlerini maç boyunca proveke eden Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Sorumlusu Levent Eriş ise 2 maç soyunma odası ile yedek kulübesine giriş yasağı cezası alırken, 3000 TL de para cezası aldı.
Konu ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:
SİLİVRİSPOR Kulübünün, 23.10.2016 tarihinde oynanan SİLİVRİSPOR - MANİSA B.Ş. BLD. SPOR Spor Toto 3. Lig 2. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada SİLİVRİSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada SİLİVRİSPOR Kulübü teknik sorumlusu SERTAN GÜRİZ'in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 1.500 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
MANİSA B.Ş. BLD. SPOR Kulübü teknik sorumlusu LEVENT ERİŞ'in, 23.10.2016 tarihinde oynanan SİLİVRİSPOR - MANİSA B.Ş. BLD. SPOR Spor Toto 3. Lig 2. Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 3.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasın karar verilmiştir.

Eyüp Can BALABAN