Sahibinden satılık UEFA Madalyası

2000 senesinde kazanılan UEFA Kupası zaferinde sarı-kırmızılı takımın kadrosunda yer alan Alper Tezcan, şampiyonluk madalyasını yeniden satışa çıkardı

Sahibinden satılık UEFA Madalyası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Galatasaray'ın alt yapısından yetişen ve 2000 senesinde kazanılan UEFA Kupası zaferinde sarı-kırmızılı takımın kadrosunda yer alan Alper Tezcan, şampiyonluk madalyasını yeniden satışa çıkardı.

Alper, sarı-kırmızılı takımın, Bologna ile Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynadığı rövanş maçının son dakikalarında oyuna girmişti. Ancak oyunda kaldığı kısa sürede bir pozisyonda Pierre Wome ile karşı karşıya gelen Alper, Kamerunlu oyuncuyla çarpışmış ve ayağı kırılmıştı. Sakatlığı sonrası yapılan yanlış ameliyat, 11 ameliyatı daha beraberinde getirdi. 2001 yılına kadar futbol oynayamayan talihsiz futbolcu, iyileşmesinin ardından ikinci ligde birçok takımın formasını giyse de eski sağlığına kavuşamadı ve futboldan uzaklaşma kararı aldı.

Devletin ve Galatasaray Spor Kulübü'nün kendisine destek vermemesinden yakınan Tezcan, 2009 yılında anne ve babasının sağlık durumlarının kötü olduğu gerekçesiyle UEFA Kupası Şampiyonluk madalyasını internette satışa çıkarmıştı. Eski futbolcu, madalyayı satmayı bu kez kendi kurduğu 'uefa2000. com' adlı internet sitesinde deneyecek. Herkesin 10 TL vererek katılabileceği, 250. 000 TL kotası olan bu yardım kampanyasında kota dolduğunda katılan son isim madalyanın sahibi olacak.

O zamandan bugüne gelen süreçte çok zor günler geçirdiğini dile getiren Alper Tezcan, "Geçen sene her şeyi sözlemiştik. Madalyamız satışa çıkmıştı ama engellendi. Bu süreçte benim hayatımdan çok şey gitti. 11 yılda günden güne erimeye giden, hayattan kopan birisi olmaya başladım. Yaşadığım sorunlar, geçirdiğim 11 ameliyatın kötülüğüyle dibe gitmeye başladım. Benim adıma 11 sene zulüm gibi geçti" dedi.

Madalya satışı için internet sitesi kurduğunu ve bunun bir yardım kampanyası olduğunu dile getiren Tezcan, "Madalya satışı geçen sene engellenmişti, şimdi kendi internet sitemi kurdum. Sitenin adı 'uefa2000. com'. Gerekli bilgi orada var. Şunu belirtmek istiyorum, "geçen sene başarısız olduk" dememim sebebi engellenmemizdi. Şimdi kendi sitemin üzerinden satışı yapmayı deniyorum. UEFA Madalyası, 27 Nisan'dan itibaren satışa sunulacak. Bir kotamız var. Kota 250. 000 TL. Kota dolduğunda en son isim madalyanın sahibi olacak. 10 TL yatıran herkes katılabilecek. Bu bir yardım kampanyası şeklinde olacak. Silivri Kaymakamlığı'ndan belgemiz var. Bir kişinin en fazla 15 defa katılma hakkı var" şeklinde konuştu.

Bazı kişilerin kendisini eleştirdiğini, ancak buna gerçekten ihtiyacı olduğu için yaptığını ifade eden eski futbolcu, "Bunu gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu için yapıyorum. Bazı Galatasaray taraftarları beni eleştiriyor. Buna yöneticileri ve eski futbol arkadaşlarımı katmıyorum. Çünkü ben gerekli desteği onlardan istedim. Elimde belgem var. Eğer beni tanımak isteyen varsa herkesi Silivri'ye davet ediyorum. Ahırda yaşıyorum. Köpeği bağlasanız durmaz. Ailece dışarı çıkamıyoruz. Sebeplerini söyleyemiyorum, çünkü söylediğim zaman başıma çok büyük işler açılacak. O yüzden eleştirmeyelim. Gerçekten buna ihtiyacım olduğu için bu yola başvuruyorum. Silivri Kaymakamı geçenlerde bana birşey söylemişti; "Bu kadar madalyan var ama ölüyorsun. " Ben ne yapayım madalyayı. Çevremdekiler yardımcı olmaya çalışıyorlar ama nereye kadar. Benim cebimde 1 TL para yok, hastaneye gidemiyorum. Madalyam var diye övüneyim ama öldükten sonra madalyayı ne yapayım. Galatasaray yöneticilerinden kesinlikle hiçbir şey kabul etmiyorum. Çünkü bütün belgelerimi onlara verdim. Hala bana cevap verecekler. 2 aydır tüm belgelerim ellerinde" diye konuştu.