"Şampiyonluğumuz engellenemez"

Hafta sonu Silivri Stadı'nda oynanan ve 0-0 beraberlikle tamamlanan Silivrispor-Düzcespor maçının bitiş düdüğü ile birlikte saha içinde çıkan olaylarla ilgili Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko, 'Biz iyi bir takımız ve iyi takımların da lig sonunda şampiyonluk hakkıdır. Lakin saha içinde yaşanan olayların da tasvibi beklenemez' dedi.

"Şampiyonluğumuz engellenemez"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Stadı’nda oynanan ligin ikinci yarısının ilk hafta maçında evinde grup ikincisi Düzcespor’u ağırlayan grup lideri Silivrispor 0-0 beraberlikle biten maçın akabinde gelişen saha için olayları ile ilgili Kulüp Başkanı Ümit Kalko ivedi bir basın açıklamasında bulundu. Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko yaptığı basın açıklamasında; “Silivrispor şampiyonluk yolundayken tüm ilçemiz futbol severlerinin çok daha sağduyulu ve duyarlı olmaları gerekir. Mesele Düzcespor meselesi değil, genel olarak koşacak olursak bizim yani Silivrispor’un şampiyonluk yolunda ne denli zorluklarla mücadele ettiğimiz bilinmektedir. Şuan lider olan bir takımız. Bu liderliğimizi çekemeyenlerin bizi ayak oyunlarıyla aşağı çekmek istemelerini de herkes normal karşılamalı. Bizi aşağılara çekmek isteyen rakiplerimiz, hocalar ve oyuncularla birlikte hakem hataları olabilir. Her ne olursa olsun bizlerin yapması gereken sağduyulu davranmak olmalıdır. Sağduyulu bir şekilde takımıza destek olmak ve şampiyonluk yolunda ilerleyen Silivrispor ‘un gündemini başka taraflara çekmemek gerekir. Haksız yere saha kapatmak veya bir başka cezalara meyil verdirmemek gerekir.

Şampiyonluk yolunda bizlere yara verecek eylemlerden ve davranışlardan uzak olmamız da şarttır. Bunun bizim asli önem taşıyan görevimiz olduğu unutulmamalıdırr. Bizim yolumuz bellidir, bu yolun ne denli zorlu olduğunu bizler yola çıkarken biliyorduk. Biz sahada işimizi yapmak zorundayız. Görüyoruz ki Düzce maçının ardından yaşanan olayların fazlaca abartıldığını düşünüyorum. Bizim şampiyonluğa odaklanmamız gereken bir konudan da uzaklaşmamız lig sonunda şampiyonluğumuza inanmamış olmamız anlamına gelir.

Her ne olursa olsun. Ne yaşanırsa yaşansın, bunların onaylanacak bir konumu yoktur. Tek gerçek sezonun son maçında hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Silivrispor’un yaşayacağı şampiyonluk ve akabinde tüm Silivri halkı ile birlikte yapacağı kutlamalar engellenemez.