Selimpaşa'yı hakem yaktı 1-1

Son 9 maçında 17 puan toplayan Selimpaşaspor, 3 puan parolasıyla çıktığı Çankırı Marufspor karşısında istekli ve baskılı oyunu neticesinde 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyamadı. 57. dakikada oyundan atılan Ersan'ın kırmızı kartına ise bir türlü anlam verilemedi

Selimpaşa'yı hakem yaktı 1-1
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son 9 maçında 17 puan toplayan Selimpaşaspor, 3 puan parolasıyla çıktığı Çankırı Marufspor karşısında istekli ve baskılı oyunu neticesinde 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyamadı. 57. dakikada oyundan atılan Ersan'ın kırmızı kartına ise bir türlü anlam verilemedi

Maçın başlaması ile birlikte Selimpaşaspor rakip üzerinde baskı oluşturma çabası içindeydi. Oyuncuların hırsı ve arzusu da bunu gerçekleştirmeleri neticesini verdi. İlk yarıda golü de bulan Selimpaşaspor, üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyamayınca 1 puana razı olmak zorunda kaldı.

17. dakika: Selimpaşaspor atağında topla buluşan Ertuğrul'un sert vuruşu kalecinin müdahalesi sonucu kornere çıktı.

35. dakika: Selimpaşaspor'un kullandığı kornerde, defanstan gelen Harun topa çok iyi yükseldi. Kalecinin önünde vuruşunu yapan Harun takımını öne geçiren golü kaydetti. 1-0

55. dakika: Samet ile gelişen Selimpaşaspor atağında sert şutu kaleci çıkardı. Dönen topa müdahale eden Ersan topu farklı şekilde auta gönderdi.

57. dakika: Selimpaşaspor yarı alanı sağ kanat taç çizgisi önünde yaşanan pozisyonda hakem düdüğünü çaldı. Serbest vuruşu kullanmak isteyen Çankırı Marufspor oyuncusu bir anda kendini yere bıraktı. Yardımcı hakemin önünde gerçekleşen olayda hakem Halil Enes Kavak önce kararsızlık yaşadı sonrasında ise Ersan'a kırmızı kart gösterdi. Çankırı Marufspor kulübesi dahil kimse kırmızı karta bir anlam veremedi.

Bu dakikadan sonra Selimpaşaspor defansından Harun, santrafor edasıyla ileri uçta oynamaya başladı.

60. dakika: Gelişen Çankırı Marufspor atağında topla buluşan isim Ramazan oldu. Selimpaşaspor defansının ofsayt beklediği pozisyona hakem devam kararı verdi ve Ramazan'ın vuruşu kaleci Erdal'ı da geçerek filelerle buluştu. 1-1

81. dakika: Selimpaşaspor'un baskılı oyununu sürdüğü dakikalarda 7 numaralı Ömer müsait pozisyonda topla buluştu ancak vuruşu az farkla auta gitti.

90 dakika boyunca Selimpaşaspor'un üstün oyunu maça damgasını vursa da özellikle hakem Kavak'ın gösterdiği kırmızı kart sonrası mücadelede zorlanan Selimpaşaspor maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Maçın ardından soyunma odası koridorlarında karşılaşan Ersan ve Çankırı Marufspor teknik direktörü Nejat Öntaş arasında geçen dialog, maçta gösterilen kırmızı kartın gereksizliğini ortaya koydu. Öntaş'ın Ersan'a söylediği 'Kırmızı kartı gören sen miydin? Neden gösterdi sana kartı? Biz bile anlamadık ne olduğunu. Neyse olur böyle hatalar.' sözleri maç sonuna damga vurdu.

 

MAÇIN OLAYI

Maçın 57.dakikasında tartışmalı bir kart gösteren hakem Halil Enes Kavak, ilk yarının bitimiyle de sarf ettiği bir cümle ile de bombayı patlattı.

İlk yarı sonunda uzatmayı işaret etmeyen Kavak, Çankırı Marufspor’un 3’e 2 yüklendiği kontra atak anında ilk yarıyı bitirdi. Pozisyona itiraz eden Çankırı Marufspor kaptanı Uğur’a Kavak’ın cevabı ise düşündürücüydü:  “Uzatmayı göstermeyi unuttum.”