Silivri Kulüpleri Dert Küpü!

Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği dün akşam Silivri Öğretmenler Evi'nde kulüp başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Silivri Kulüpleri Dert Küpü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dernek Başkanı Veysel Zıroğlu’nun şehir dışında ani gelişen bir iş toplantısı nedeniyle katılamadığı toplantıya başkan vekili Erdal Bilir başkanlık yaparken toplantının moderatörlüğünü ise yönetim kurulu üyesi Adnan Güneysu üstlendi.

Açılış konuşmasını yapan Güneysu, Silivri’de büyük bir potansiyelin olduğunu, bu potansiyelin harekete geçirilmesi için de kurum ve kuruluşların mevcut olduğunu söyledi. Güneysu “Bizler buraya ilçemizde sporun korunması, geliştirilmesi, ilerlemesi ve şekillendirilmesi için geldik. Silivri’de yeterli bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. Bunun geliştirilmesi ve zorlukların aşılması için de kişi ve kurumlar mevcuttur.” ifadesini kullandı.

Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkan Vekili Erdal Bilir, toplantıda konuşulan bütün konuları rapor halinde yetkililere taşıyacaklarını, bunun takipçisi olacaklarını ifade ederek “Burada konuşulanları net bir şekilde rapor halinde yetkili kurumlara sunacağız. Buraya etiket için gelmedik. Birlik ve beraberlik içinde olursak sesimiz daha gür çıkar. Hiçbirimiz buraya egolarımızı tatmin etmek için burada değiliz.” dedi.

Toplantıda söz alan kulüplerden Erelspor Kulübü yetkilisi Kadir Furkan Etli 2012 yılında kurulduklarını, 184 lisanslı sporcuya kadar ulaştıklarını söyledi. Etli, “Çalıştığımız salon şehir merkezine uzak. Sporcularımızı merkezden salona kadar servisle taşıyoruz. Bu da bizim için ayrı bir maliyet. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Yağımız da bitmek üzere.” diye konuştu. Etli, sporculardan herhangi bir ücret almadıklarını, maliyetlerin kendilerini zorladığını sözlerine ekledi.

Toplantıda söz alan Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta da tesislerin yetersizliğinden şikayet etti. Tonta “A takım olarak zor durumdayız. Selimpaşa ile yarı sahayı paylaşıyoruz. Çalışma şartlarımız yetersiz. Saha olmadığı için de U 15 takımını ligden çekmek zorunda kaldık. Bunun üzerine gidilmesi lazım.” diye konuştu.

ALİBEY İSTİFA ETTİ

Tonta, konuşmasının ardından Alibeyspor kulübü olarak kulüpler birliğinden istifa ettiklerini açıkladı. Tonta, yönetim kurulu imzasıyla hazırladıklarını istifa dilekçesini de elden yönetime verdi. Tonta konuşmasının ardından toplantının bitmesini beklemeden salondan çıktı.

Toplantıda kulüplerin ortak sıkıntıları Silivri Stadı’nın yetersizliği konusunda oldu. Ortak görüş Müjdat Gürsu Stadı’nın bir an önce kullanıma açılarak fiziksel şartların iyileştirilmesi.