Silivri'de okçulukta ilk turnuva

Silivri'nin ilk Okçuluk Kulübü olan Yüzok Spor Kulübü ilçedeki ilk turnuvasını gerçekleştirdi ve yaklaşık 30 sporcusu ile adeta görsel bir şölene imza attılar.

Silivri'de okçulukta ilk turnuva
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuruculuğunu Engin Akın yaptığı ve eski Milli Okçulardan Erol Türkekul’un uzman eğitimciliğini yaptığı Yüzok Okçuluk Spor Kulübü kendi bünyesinde yetiştirdiği sporcular ile düzenlediği turnuva sonuçlandı. Silivri İlçe Spor Müdürü Emrah Babuşçu’nun katkılarıyla hayat bulan Silivri’nin ilk okçuluk kulübü ilk turnuvasında sporcuları ve velileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Silivri’de Silivri Stadı içinde bulunan spor salonunda eğitimlerini sürdüren ve yaklaşık 70 kayıtlı sporcusu bulunan Yüzok Okçuluk Kulübü’nün hayata geçirdiği ilk turnuvasına lisanslı 30 sporcusu aileleri ile birlikte katıldı. Silivri’nin ilk okçuluk turnuvası olması nedeni ile turnuvaya katılan tüm sporculara günün anısına birer madalya da takdim edildi. 
 
BÜYÜK ZORLUKLARI AŞTIK ARTIK
Konu hakkında bir bilgilendirmede bulunan Yüzok Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Engin Akın; “Yaklaşık 3 yıldır Silivri’de bu sporu icra etmekteyiz. Bu güne kadar kulübümüzün yetiştirdiği sporcularımız kendi yaş gruplarında Türkiye Şampiyonlukları ve İstanbul Şampiyonları almıştır. Geçtiğimiz aylar içinde Çanakkale Gelibolu’da düzenlenen son Türkiye Şampiyonasında kendi yaş gruplarında bir Türkiye ikincisi ve on birincisi, kızlarda bir Türkiye dördüncüsü çıkardık. Yeni 2016 yılı yapılan turnuvalarda da yine yaş gruplarında bir de Türkiye Şampiyonumuz vardır. Bunca derece almış bir kulübün daha kurumsal işleyebilmesi adına 2016 yılı başlarında öncelikle dernekleşme akabinde de kulüpleşme yolunu seçtik ve bunu da el birliğiyle başarmış bulunuyoruz. Bizim dernekleşme ve kulüpleşme yolunda en büyük destekçilerimizden biri İlçe Spor Müdürümüz Emrah Babuşçu’dur. Ayrıca bizim çıktığımız yolda bizlere her destekte bulunan değerli spor adamı Nursal Bilir hocamızın da katkıları küçümsenemez. Ayrıca hocamız Erol Türkekul hocamızın da büyük gayretleri ile ilçemize okçuluk sporunu sevdirmeyi başardık. İlk yıllarda büyük zorluklar yaşadık. Şimdi ise bu zorlukların hepsinin üstesinden geldik.
 
İLÇEMİZ OKÇULUK SPORUNU TANIYOR
Geldiğimiz noktada geçtiğimiz hafta itibariyle ilk turnuvamızı yaptık. Kendi bünyemizde yetişen sporcuların katılımı ile yaptığımız turnuvaya 30 sporcumuz iştirak etmiştir. 30 sporcumuzun yanı sıra onlara destek olmak amacı ile ailelerinin de katılımı ile bizim güzel ve anlamlı bir şölen havası yakaladık. Yılbaşından sonra yine kendi aramızda büyük bir turnuvaya daha imza atacağız. Bu ikinci turnuvaya ilçemiz ileri gelenlerini de davet edeceğiz. Böylelikle ilçemizde okçuluk sporunun sevdirmeye çalışacağız. Bünyemizde olan tüm sporcularımız her an bir şampiyona varmışçasına çalışmaktadırlar. Bizim için sevindirici olanı ise elit ve bir o kadar zorlu bir spor olan okçuluğun gerçekten ilçemizde seviliyor olması bizim kazanımımızdır. 
 
VETERANLARDA DA TURNUVALARA KATILACAĞIZ
2017 yılı itibarıyla yayınlanacak olan turnuva takvimine göre çalışmalarımız sürecektir. Haftanın 5 günü, akşam saat 17.00 ve 19.00 saatleri arasında Silivri Stadı içindeki spor salonunda çalışmaktayız. Yeni turnuva döneminde geçmiş dönemlere nazaran ilk kez veteranlar kategorisinde de hazırlanıyoruz. Her yaş kategorisinde yarışma imkânımız var ve bizde bunların hepsine katılma gayreti içinde olacağız. 
enginakin.com.tr