Silivrili Okçular Ankara yolunda

Silivri'nin ilk okçuluk kulübü olan Silivri Yüzok Okçuluk Kulübü, Ankara'da federasyonca organize edilen Minikler Türkiye Şampiyonası'na gidiyor.

Silivrili Okçular Ankara yolunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Navek firmasının ortaklaşa organize ettiği Minikler Olimpik Okçuluk Türkiye Şampiyonası Ankara’da yapılacak. Ankara’nın Çankaya ilçesinde yapılacak olan şampiyonaya Silivri’yi temsil etmeye hazır 11 sporcu katılım sağlayacak. Başantrenörlüğünü Erol Türkekul’un yaptığı Silivri Yüzok Okçuluk Spor Kulübü bünyesinde geçtiğimiz yıl Gelibolu’da yapılan şampiyonada Türkiye ikinciliği alan Dilşer Göçmen, yaş grubunda Türkiye dördüncüsü olan Esila Banu Çiftçi ile birlikte erkeklerde Türkiye onuncusu olan Salih Arda Akın’da bu zorlu ve önemli yarışmaya katılacaklar. Bünyesinde üç Türkiye dereceli sporcusu bulunan kulüp Ankara’da organize edilen bu turnuvaya toplamda 11 sporcusu ile katılım sağlayarak ilçeyi temsil edecekler.

Akın: “11 sporcumuzla bu turnuvadayız”

Silivri Yüzok Spor Kulüp Başkanı Engin Akın, Ankara’da yapılacak olan Minikler Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamasında; “Silivri’nin ilk okçuluk kulübü olmanın verdiği gurur ile birlikte omuzlarımızdaki sorumluluğun farkındayız. Bünyemizde var olan sporcu sayımız her yaş kategorisi de dahil olmak üzere 120’dir. 120 aktif ve lisanslı sporcusu bulunan bir kulübün başkanlığını yapıyor olmak da ayrı bir güzellik. Federasyonumuz bu yıl bir ilk yaptı ve sezon ortasında Minikler Türkiye Şampiyonası organize etti. Salonda yapılacak olan bu turnuvaya ilçemiz sporcularından 11 değerli isim ile katılıp ilçemizi gururla temsil edeceğiz. Yine bu turnuvaya geçtiğimiz yılın şampiyonları da katılacak. Geçtiğimiz yıl Gelibolu’da yapılan şampiyonada sporcularımızdan Dilşer Göçmen, Türkiye ikinciliği, kızlarda ise Esila Banu Çiftçi ise Türkiye dördüncülüğü, erkeklerde ise Salih Arda akın ise Türkiye onunculuğu almıştı. Gelibolu’da derece alan Silivrili sporcularımız bizleri Ankara’da da temsil edecekler. Bu üç sporcumuz ile birlikte toplamda 11 sporcu Ankara’ya gidecektir.

“Çocuklarımızın derece alacaklarına eminim”

Silivrili 11 sporcunun katılacağı bu turnuvada derece ve dereceler alacağımızdan kulüp başkanı olarak son derece emin ve kendime güvenim tamdır. Her sene olduğu gibi ilçemizi bu ve bunun gibi önemli turnuvalarda gururla temsil etmenin verdiği gururla doluyuz. Bir spor kulübünden daha çok bir büyük aile gibiyiz. Ankara’da ilçemizi gururla temsil edip en az 5 Türkiye derece ile geri döneceğimiz benim kalbimde garantidir. Haftanın 7 günü çalışan minik yürekler yekvücut olup emin adımlarla yürümektedirler” diyerek sözlerini tamamladı.