Silivri'nin özelleri Türkiye ikincisi oldu

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Basketbol Şampiyonası sona erdi.Şampiyonada Silivri Özel Sporcular Türkiye ikincisi oldu.

Silivri'nin özelleri Türkiye ikincisi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'da 3 gün süren şampiyonanın finalinde Kocaeli Yaşam Koçluğu ve İstanbul Silivri Özel Sporcular karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakayı 45-40 kazanan Kocaeli Yaşam Koçluğu, Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonayı, Silivri Özel Sporcular ikinci, Sinop Engelliler ise üçüncü sırada tamamladı.

Türkiye şampiyonu olan Kocaeli Yaşam Koçluğu takımına kupasını, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Aydın Koç verdi.

Şampiyonanın "En iyi 5'i"nde Sinop Engelliler'den Gökhan Albayrak, Kocaeli Yaşam Koçluğu'ndan Tanju ve Doğan İncedemir, Silivri Özel Sporcular'dan Murat Kılıççı ve Antalya Manavgat Doktor Hüseyin Vural İş Okulu'ndan Emre Arslan yer aldı.

Şampiyonanın "sayı kralı" Gökhan Albayrak, turnuvanın "en değerli oyuncu"su seçildi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Hüsniye Erdoğan Çoban, kupa töreni sonrası yaptığı açıklamada, "Farkındalığımızı bir kez daha gösterdik. Bölgeler arası müsabakalar sonucunda Malatya'da Türkiye şampiyonasını yaptık. Şampiyona çok güzel geçti. 'Engelleri kaldırdık ve toplumda biz de varız' diyoruz" ifadesini kullandı.

Aydın Koç ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk defa Malatya'da Türkiye şampiyonası düzenlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şampiyonaya verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Koç, "Türkiye'de son 12 yıldır bizlere altın çağımızı yaşatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonlar onların sayesinde oldu. Bizler sadece üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Bizi en çok Cumhurbaşkanımız destekledi" dedi.