Silivrispor ikinci yarıda güldü 2-0

Spor Toto 3. Lig 2. Grup 28. hafta mücadelesinde Silivrispor sahasında Yeşil Bursa'yı ağırladı. İlk yarı vasat bir görüntü ortaya koyan Silivrispor, ikinci yarıdaki istekli oyunu sonrasında bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Silivrispor ikinci yarıda güldü 2-0
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Silivrispor, ligde üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Sahasında Yeşil Bursa takımını konuk eden Silivrispor, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

İlk yarıya kötü başlayan Silivrispor, rakip kaleye gitmekte zorlandı. Rakibin ataklarını sahasında kabul eden Silivrispor, Adem ile İbrahim Fatih ile birkaç gol girişiminde bulunsa da ataklar olgunlaşmadan rakip tarafından püskürtüldü.

Silivrispor’u iyice bunaltan Yeşil Bursa forvetleri 43. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan gelişen Yeşil Bursa atağında top kaleci Cihan’ı da geçerek arka direğe doğru açıldı. Yeşil Bursalı İbrahim Serdar topu boş kalede ağlarla buluşturacakken araya giren Fuat Yaman topu kornere gönderdi.

Rakibin ataklarını sıklaştırdığı ilk yarının son dakikalarında Yeşil Bursa takımından Berat Jonathan Ustabaşı girdikleri ikili mücadelede Sercan’a attığı dirsek sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Yeşil Bursa böylece maçın ikinci 45 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

İkinci yarıya 10 kişi kalan rakibi karşısında istekli başlayan Silivrispor, üstün oynamanın da verdiği avantajla etkili ataklar üretmeye başladı. 55. dakikada Sercan’ın yerine oyuna giren Aykut da Silivrispor’a taze kan oldu.

Maçın 57. dakikasında hücum yönüne göre sağ kanattan rakip ceza sahasına çalımlarla giren Fahri Eren Pamuk yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Adem Çalık, penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı üstten farklı bir şekilde auta gönderdi.

Kaçan penaltı sonrasında rakibin de direncinin düşmesiyle birlikte daha arzulu oynayan Silivrispor 61. dakikada Güray ile net bir gol fırsatından yararlanamadı. Kullanılan kornerde Fuat’ın kafasından seken topa arka direkte boş pozisyonda olan Güray dokunamadı.

Maçın 66. dakikasında Silivrispor atağını savuşturmaya çalışan Yeşil Bursa defansının yaptığı hatayı affetmeyen İbrahim Dilek düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-0

Golden 4 dakika sonra bu sefer sağ kanattan Fahri’nin yaptığı ortaya Aykut gelişine düzgün bir vuruş çıkardı ve farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. 2-0

Golden sonra elde ettiği avantajı korumasını iyi bilen Silivrispor, ilk yarısında vasat bir görüntü çizmiş olmasına rağmen ikinci yarıdaki avantajlarını iyi kullanmayı bildi ve sahadan 2-0’lık galibiyet ile ayrıldı.

Ligde lider Bodrumspor’un da evinde Erbaaspor’a kaybetmesinin ardından alınan 3 puan Silivrispor için daha da değerlendi. Puanını 48’e çıkaran Silivrispor ikincilik koltuğunu korurken, Bodrumspor ile arasındaki puan farkını da 6’ya indirmiş oldu.

İkinci yarı teknik direktörlük görevine getirilen Fahrettin Sayhan da Silivrispor ile ligdeki 7. maçında 3. galibiyetini almış oldu.

Eyüp Can BALABAN