Silivrispor sezonu açtı

Silivrispor, 2017-2018 sezonu açılışını Silivri Stadında, taraftarlar eşliğinde gerçekleştirdi.

Silivrispor sezonu açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazar günü Silivri stadında gerçekleştirilen açılış törenine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrispor Kulübü Başkanı Akgün Duru, İlçe Spor Müdürü Emrah Babuşçu, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda taraftar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program kulüp sporcularının, teknik ve idari personel ile kulüp yöneticilerinin tanıtımı yapıldı.

Açılış töreninin ilk konuşmasını İlçe Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu yaptı. Babuşçu konuşmasında “15-20 gündür belediyemizin büyük katkıları ile  ve Akgün Duru'nun büyük destekleriyle  uzun yıllardır yapılmamış olan bir tadilattan geçti stadımız. İnşaallah 2.lige hazır bir hale getirildi.Ufak tefek ekskler  olabilir ama 2. LİG'de maçlarını başarı ile oynayacağız inşallah. Silivrisporumuza gönülden hem kendim ve kurumum adına başarılar diliyorum. Vurduğumuz gol olsun" dedi.

Silivrispor Kulübü Başkanı Akgün Duru ise yaptığı konuşmada, "Amacımız örnek bir spor kulüb modeli oluşturup, şampiyon ve ahlaklı sporcular yetiştirmek, bununla birlikte de en yüksek başarıları elde edebilmektir. Tabi ki bu yolda en çok şu an olduğu gibi sizlerin desteğinize ihtiyacımız olacaktır. Bizim bu yılki en büyük transferimiz stadımız. Çünkü sezon başında burada maçlarımızı oynama izni yoktu. Şükürler olsun ki biz bu izni aldık. Stadımızı bu güzel görüntüye kavuşturan Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve Teknik Ekibime kulübüm adına teşekkür ediyorum. Bu çalışmalardan sonra bize oynama iznimizi veren İl Spor Müdürlüğü'ne, Federasyonumuza, Sayın Kaymakamımız Ali Partal Bey'e ve İlçe Spor Güvenlik Kurulumuzu da teşekkür ediyorum. En başta Silivrispor'umuz olmak üzere tüm kulüplere yeni sezonda başarılar dilerim. 2017-2018 sezonu hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Programın son konuşmasını Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptı. 60 yıldır sezon açılışı yapıldığını belirten Işıklar, "İlçemizin bir hafızası, değerli bir markası, kıymetlisi, Silivri'de sporu, kültürü, sanatı, birbirleriyle kaynaşmayı, beraber yaşamanın hoşgörüsünü o gün ne düşündülerse belki bunların hepsini düşünen hangisi ise, kim kurduysa eğer Allah razı olsun. Emeği geçen herkese bugün aramızda olmayan başta Şerafettin Arda’ya Akgün Silivrili abimiz hepsinden Allah razı olsun. Silivri’nin kültürüyle, sanatıyla, sporuyla tarımıyla binlerce yıllık tarihi değerleriyle bir marka olduğumuzu zaten onlar keşfetmiş bizden önce, bazen söyleniyor Silivri kimliği nedir, Silivri’nin kimliği bu topraklar, şehirler insanlar için, insanlar da şehirler içinmiş. Ama o şehirde yaşayan insanların o hemşeri bilincini oluşması demek işte böyle çoluk çocuk nerden geldiği kimliğinde ne yazdığı ne giydiği neye inandığı hiçbiri birbiriyle çelişmeden huzur içinde barış içinde Silivri’de yaşayabilmek demekmiş. Bugüne kadar benden önce 6 tane belediye başkanın gözü gibi baktığı bu kulübe bizde aynı heyecanla aynı kararlılıkla ayakta tutmaya ona destek olmaya devam edeceğiz”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Tepecikspor ile hazırlık maçı yapıldı. Maç 1-1 sonuçlandı.