Silivrispor'dan Tatangalar'a 'Düzgün' tarifesi

Spor Toto 3. Lig 3. Grup mücadelesinde Silivrispor, Sakaryaspor'u ağırladı. Kıran kırana geçen maçın sonunda gülen taraf Silivrispor oldu. Böylece Play Off mücadelesinde kritik bir virajı da kayıpsız geçen Silivrispor ligde 6. sıraya yükseldi.

Silivrispor'dan Tatangalar'a 'Düzgün' tarifesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Spor Toto 3. Lig 3. Grup 23. Hafta mücadelesinde Silivrispor evinde Sakaryaspor’u ağırladı. Geçtiğimiz hafta BB Erzurum ile oynadığı maçta aldığı 1-1’lik beraberlik ile liderlik koltuğunu Ankara Demir’e kaptıran Sakaryaspor, kendilerine ‘Tatangalar’ adını veren taraftar grubunun da büyük desteğini alarak Silivri’ye geldi. Silivrispor’un da ev sahibi olma avantajını elinde bulundurması ve belki de bu sezonun en yüksek seyirci sayısına ulaşması ile birlikte hem tribünlerde hem de sahada güzel bir mücadele ortaya kondu.

Maça hızlı başlayan Sakaryaspor olmasına karşın kısa bir süre içerisinde Silivrispor durumu dengeledi. İlk yarının ilk bölümleri karşılıklı ataklarla geçerken, 34.dakikada Samet’in sağ kanattan taşıdığı topa İsmail altı pas çizgisi içinde dokunamayınca Silivrispor maçın ilk ciddi pozisyonunu cömertçe harcamış oldu.

İlk yarının son bölümünde oyunun kontrolünü iyice eline alan Silivrispor, Samet’in liderliğinde birçok atak geliştirmeye başladı.

42.dakikada Silivrispor’un 10 numarası Samet, sağ kanattan taşıdığı topu ceza alanı içerisinde boş alana iyi hareketlenen İsmail ile buluşturdu. İsmail de soyadıyla müsemma bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. İlk yarının bu dakikalarında Tatangalar’ın tribününe sessizlik çökerken, Silivrispor taraftarlarının coşkusu adeta tribünlere sığmadı.

Golün hemen ardından Silivrispor’un geliştirdiği etkili atakta ceza alanı içinde topu rakibine kaptıran Muharrem ayağa kalkamadı. Silivrisporlu oyuncuların ve tribünlerin tepki gösterdiği pozisyonda Sakaryasporlu oyuncular topu taca atmadan kontra atağa yöneldiler. Geliştirdikleri atakta da 77 numaralı Ahmet Buğrahan Tuncay ile golü buldular. Golün ardından tribünler ve Silivrispor teknik heyeti hakem Ercan Hellaç’a oyunu durdurmadığı gerekçesiyle uzun süre tepki gösterdiler.

Maçın ilk yarısı 1-1’lik sonuçla tamamlanırken, ikinci yarıda adeta fırtına gibi bir Silivrispor vardı sahada. İkinci yarının başlama düdüğü ile rakibin üzerine yüklenen Silivrispor birçok ataktan eli boş döndü. Dakika 64’ü gösterirken Silivrispor’un geliştirdiği atakta rakip ceza alanı ön çizgisinde Samet’e yapılan harekete hakem Hellaç faul kararı verdi. Topun başına geçen İsmail’in kullandığı serbest vuruş barajdan döndü ancak hakemin çalan düdüğü ile barajın ihlal edildiği ve tekrar kararı verildi. Faul atışını tekrarlayan İsmail, ayağının dışıyla yerden sert ve kavisli yaptığı vuruş ile topu ağlarla buluşturdu. Böylece hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü atan İsmail böylece maçta durumu 2-1’e getirmiş oldu.

Maçın geri kalan bölümlerinde Silivrispor’un etkili oyunu devam ederken, özellikle oyuncu değişiklikleri ile oyun sık sık durdu. Bu bölümde başka gol olmayınca da maç Silivrispor’un 2-1’lik galibiyeti ile sona erdi. Böylece ligin ilk yarısında Sakarya’da oynanan ve 2-1 Sakaryaspor’un üstünlüğü ile biten maçın rövanşını da almış olan Silivrispor puanını 35’e yükselterek kendisiyle aynı puanda olan Beylerbeyi ve K.Maraş BBSK’nın ardından 6. sırada yer aldı.

Maçın yıldızı İsmail Düzgün ise Sakaryaspor maçında attığı 2 gol ile Silivrispor’da bu sezon çıktığı 22 maçta 14. golünü kaydetti. Silivrispor da evinde oynadığı son 5 lig maçından galibiyetle ayrılmış oldu.

Haber/Eyüp Can Balaban