S.Ortaköyspor'un gücü yetmedi 3-2

Amatör Lig mücadelesinde Kavaklıspor ve S.Ortaköyspor karşı karşıya geldi. Kavaklıspor ilk yarıda 3-1'lik avantajı sağlamış olmasına rağmen maç sonunu 3-2 ile zor getirdi

S.Ortaköyspor'un gücü yetmedi 3-2
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amatör Lig mücadelesinde Kavaklıspor ve S.Ortaköyspor karşı karşıya geldi. Kavaklıspor ilk yarıda 3-1'lik avantajı sağlamış olmasına rağmen maç sonunu 3-2 ile zor getirdi

Stat: Silivri

Hakemler: Serhat Turan, Onur Silsüpür, Barış Özdemiroğlu

Kavaklıspor: Ahmet, Hakan ( 70' Hakan), İsmet, Lütfü, Yalçın, Savaş, Fikret, Ufuk (75' Mustafa), Mustafa, Deniz, Halil (89' M.Emre)

S.Ortaköyspor: Enver (45' Can), Serkan (20' Özgür- 75' Yunus Emre), Mahmut, Ömer, Barbaros, Şeynur, Efrahim, Koray, Emre, Şevki, Ufuk

Kavaklıspor maça daha ilk dakikada bulduğu pozisyon ile hızlı başladı. 3. dakikada ilk golünü de bulan Kavaklıspor, ilk yarıda rahat bir oyun sergiledi. Devreye 3-1'lik üstünlükle giren Kavaklıspor, ilk yarıdaki oyunuyla da seyircilere 'Maçı rahat bitirirler.' havası yaşattı. Ancak ikinci yarının ilk düdüğüyle birlikte S.Ortaköyspor hakimiyeti eline aldı. Bu dakikalardan sonra maçta üstün olan taraf S.Ortaköyspor oldu. Baskılı oyunu sonrası bir de gol bulan S.Ortaköyspor, maçın sonuna kadar puan veya puanları getirecek olan başka gol bulamayınca da maçtan 3-2 mağlup ayrıldı.

1. dakika: Sol kanattan gelişen Kavaklıspor atağında Mustafa topu kale önüne çıkardı. Kaleciyi de geçen topa Halil müdahale etmek isterken düşünce top kaleye paralel şekilde kaleden uzaklaştı.

3. dakika: Mustafa, ceza alanı sağ çaprazında topla buluştu. Sert şutu kalecinin kapattığı köşeden ağlara gitti. 1-0

14. dakika: Kavaklıspor atağında orta sahadan atılan uzun topa iyi hareketlenen Mustafa bu sefer işi kendisi bitirdi. 2-0

22. dakika: Bu dakikaya kadar ender gelişen S.Ortaköyspor atağında top kornere çıktı. Korneri kullanan Emre topu Ufuk ile buluşturdu. Ufuk da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1

27. dakika: Orta sahada Ufuk topa hareketlenirken Lütfü'nün yaptığı hareket sonrası hakemin kartının rengi sarı oldu.

30 dakika: Kavaklıspor konrta atağa çıkmak isterken, Efrahim rakibini düşürerek buna izin vermedi. Hakem bu dakikada bir kez daha kartına başvurdu. Sarı kartı gören isim Efrahim.

37. dakika: Ufuk sağ kanatta topu çok güzel takip etti. İsmet top ile rakibi arasına girmeyi başardı. Korner bayrağının orada topu rakibine çarptırarak auta çıkmasını isteyen İsmet başarısız olunca, top Ufuk'un önünde kaldı. Ufuk rakibinden aldığı topu ceza alanı içerisindeki arkadaşlarına doğru gönderdi ancak o pasa dokunan kimse olmayınca defans oyuncuları da tehlikeyi uzaklaştırdı.

40. dakika: S.Ortaköyspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Emre'nin sert şutu defansa çarparak kornere çıktı.

42. dakika: S.Ortaköyspor'da sonradan oyuna giren Özgür, Ufuk ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem devam kararı verdiği anda rakibinin ayağına arkadan müdahalede bulunan Özgür de sarı kart gören oyuncular arasına katıldı.

43. dakika: Faul pozisyonunun devamında serbest vuruşu kullanan Kavaklısporlu oyuncular topu sol kanatta Deniz ile buluşturdu. Deniz'de ceza alanı sol çaprazından topu kaleye doğru gelişigüzel havalandırdı. Rüzgarın da etkisiyle top kaleye yöneldi. Kalecinin müdahalesi yetersiz kalınca Kavaklıspor da S.Ortaköyspor karşısında farkı ikiye çıkardı. 3-1

45. dakika: Lütfü kendi ceza alanı içerisinde topu aldı. İlk yarının son dakikalarında topu uzaklaştırmak yerine ayağında çok fazla tutunca Koray topu rakibinden söktü aldı. Topu rakibine kaptıran Lütfü, Koray'ı faul ile durdurdu. Kullanılan faul sonrası ceza alanından tehlikeyi uzaklaştıran isim ise defansına yardıma gelen Mustafa oldu.

İlk yarı genel anlamda Kavaklıspor'un üstün oyunuyla geçti. Bu üstünlüğünü skora da yansıtan Kavaklıspor, S.Ortaköyspor karşısında maçın ilk yarısını 3-1 önde kapattı.

İkinci yarıda ise Kavaklıspor'un daha çok skoru korumaya yönelik oyun oynadığı dikkat çekerken, S.Ortaköyspor'un ise özellikle ikinci yarının henüz başlarında gelen gol ile birlikte maçı kazanmak adına savaştığı gözlerden kaçmadı.

48. dakika: Şeynur, rakibine arkadan yaptığı hareket sonrası Savaş'tan özür diledi. Ancak bu özür sarı kart görmesine engel olmadı.

50. dakika: Hakan ceza alanı içerisinde Ufuk'u düşürdü. Herkesin gözü hakemdeyken hakem de penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Emre, kalecinin müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturdu. 3-2

52. dakika: S.Ortaköyspor defansından Özgür, gelişen atakta hücuma destek için ileriye çıktı. Rakip sahasında topla buluşan Özgür iki rakibini geçerek şutunu attı. Kalecinin de müdahale etmeye çalıştığı top  az farkla auta gitti.

60. dakika: S.Ortaköyspor atağında rakibi ile ikili mücadeleye giren Mehmet yerde kaldı. Hakemin kararı kendisini aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart oldu.

75. dakika: Kavaklıspor'dan 7 numaralı oyuncu Ufuk, yaptığı faul sonrası topa vurunca sarı kart gördü.

80 dakika: Halil de aleyhine verilen ofsayt kararı sonrası topa vurunca sarı kart gördü.

90. dakika: S.Ortaköyspor ceza alanına gönderilen topta kaleci açılarak tehlikeyi önlemek istedi ancak uzaklaştırmaya çalıştığı top Deniz'in önünde kaldı. Kale boş olmasına rağmen topu kaleye göndermek yerine arkadaşına pas atmayı tercih eden Deniz, defansın da tehlikeyi uzaklaştırmasına vesile olmuş oldu. Bu pozisyon sonrasında da maç 3-2 Kavaklıspor üstünlüğü ile sona erdi.

Fark Gazetesi