Türkiye Gençler Şampiyonası başlıyor..

Türkiye Golf Federasyonu'nun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı anısına her yıl düzenlediği Gençler Turnuvası 19-20 Mayıs tarihlerinde Silivri Klassis Golf Kulübü'nde yapılacak.

Türkiye Gençler Şampiyonası başlıyor..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıldan itibaren Gençlik Turnuvası'na talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden Kayak Milli Takımı sporcusu Aslı Nemutlu’nun adı verilmişti. "Türkiye Golf Federasyonu Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası 2013" şampiyonasına bu yıl 66 sporcu katılacak.

Şampiyona, iki gün, toplam 36 çukur strokeplay ve tam handikap olarak oynanacak. Erkekler A kategorisi beyaz tee’lerden, B kategorisi sarı tee’lerden, bayanlar A kategorisi mavi tee’lerden, B kategorisi ise kırmızı tee’lerden oynayacaklar.

Erkekler ve bayanlar gross skor birincileri Türkiye Gençler Şampiyonları olacaklar. Ayrıca erkekler ve bayanlar gross skor 1., 2. ve 3. ‘leri ile net skor, kategori 1., 2., ve 3.’lerine birer kupa verilecek.

Gross sıralamada, birincilerde eşitlik durumunda 18. Çukurda, birinci belirlenene kadar “Play Off” uygulaması yapılacak. Birinci belirlendikten sonra diğer oyuncuların sıralamasında son 18, 9, 6, 3 ve son çukurların gros skorları değerlendirilecek. Net sıralamada eşitlik durumunda son 18, 9, 6, 3 ve son çukurların net skorları değerlendirilecek.
Mücadelede çıkışlar; Cumartesi ve Pazar saat 09.30'da yapılacak.

 "Türkiye Golf Federasyonu Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası 2013" ödül töreni  turnuvanın bitiminden sonra yapılacak.