Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 18. haftasında deplasmanda Galatasaray'ı 21 sayı farkla 60-81 mağlup etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 18. haftasında deplasmanda Galatasaray’ı 21 sayı farkla 60-81 mağlup etti.

Bu maçla ligde 15. galibiyetini alan Yakın Doğu Üniversitesi liderliğe yükseldi.

Maçın ilk periyodunda ev sahibi ekip Galatasaray, agresif savunması ile arka arkaya bulduğu basketlerle 7-0 skor kaydetti. Yakın Doğu Üniversitesi ise Kayla McBride, Quanitra Holingsvorth ikilisiyle beşinci dakikada skoru 15-8’e getirdi. İlk periyodun bitimine iki dakika kala Yakın Doğu Üniversitesi bu bölümde farkı 3 sayıya kadar düşürdü. (18-13) Hücum ribauntlarında 8-1 üstünlük sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi bu avantajını iyi kullanamadı sarı-kırmızılılar periyodu 18-16 önde tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyotta üç dakika geride kalırken Yakın Doğu Üniversitesi 21-22 öne geçti. Elin Eldebrink’in de devreye girmesiyle, Quanitra Holingsvorth ve Bahar Çağlar ile pota altında etkili olan Yakın Doğu Üniversitesi 8. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı. (33-23) Sayı bulan Galatasaray son bir dakika kala skoru 35-28’e çekti. İkinci periyot sonunda soyunma odasına Yakın Doğu Üniversitesi 30-35 üstün gitti.

Üçüncü periyotta oyunun kontrolünü eline alan Yakın Doğu Üniversitesi 5. dakikada farkı yeniden 10 sayıya çıkardı. (46-36) Galatasaray sayı bularak farkı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı ve Yakın Doğu Üniversitesi son periyoda 54-47 önde girdi.

Final periyoduna iyi giren ve savunmasını sertleştiren Yakın Doğu Üniversitesi üç dakikada skoru 61-47’ye getirdi. İki ekibin de karşılıklı basketler bulmasıyla skor Yakın Doğu Üniversitesi Üstünlüğünde 67-56’ya geldi. Hücumda etkinliğini sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi rakibinin geri dönüşüne izin vermeyerek mücadeleden 21 sayı farkla 81-60 galip ayrıldı.