Veysel Zıroğlu, açtı ağzını yumdu gözünü

Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Veysel Zıroğlu, düzenlediği toplantıda adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu'nun kendisini ve yönetim kurulundakileri üyeleri tehdit ettiğini, AK Parti İlçe teşkilatının sporcuların yanında olmadığını ve İlçe Kaymakamının hevesini kırdığını ve yaraladığını söyleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Veysel Zıroğlu, açtı ağzını yumdu gözünü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Veysel Zıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, dün akşam Silivri Öğretmenevi’nde bir basın toplantısı düzenledi.
Cumartesi günü yapılacak olan genel kurul öncesi aday olmayacağını açıklayan Ziroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ziroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
“HEYECANIMIZ VARDI”
Sporcularımızın sağlıkla alakalı sıkıntılarını bildiğimiz için bunun üzerinde durduk. İstanbul’da özel bir hastane ile anlaşmalar yaptık. Sporcu kardeşlerimizin ücretsiz bir şekilde tüm tedavilerini karşılayabilecekleri bir protokol imzaladık. Bu bağlamda iki tane Silivrili sporcumuzu ameliyat ettirdik. Bizden önceki yönetimin yaptığı bütün faaliyetleri aynen sürdürmeye devam ettik. Bunları üst üste koyduğumuz zaman başarılı bir yönetim sergilediğimizi düşünüyorum. Amacımız hizmet etmekti. Projelerimiz vardı yapmak istediklerimiz vardı. Heyecanımız vardı.”dedi.
“TEHDİT EDİLDİK”
Birinci serzenişimi yerel idare olan Silivri Belediyesine yapmak istiyorum diyerek sözlerini sürdüren Ziroğlu “2015 yılı Haziran ayında yaptığımız seçimden bahsediyorum. O tarihten itibaren bize destek olmayacaklarını her seferinde dile getirdiler. Özellikle Başkan Yardımcımız Bora Balcıoğlu tehditlere varan ifadeler kullanarak araya insanlar sokarak bizi bu yoldan caydırmak istedi. Bu anlattıklarımı ispatlayabilirim. Seçimi kazandıktan sonra Bora Balcıoğlu’nun bize karşı olan tavırları devam etti. Gerek şahsıma gerekse yönetim kurulundaki arkadaşlarıma tehdit boyutuna varan ifadeler kullanıldı. Seçimi kazandıktan sonraki süreçte ziyaretlerimizi yerine getirdik.”
“RANDEVU VERMEDİLER”
“Seçimi kazandıktan sonraki süreçte ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Özellikle Silivri Belediyesine ısrarla görüşmek istememize rağmen bize hiçbir suretle randevu vermediler. Burada şunu sormak istiyorum. Bir yerel idare amiri oturduğu koltukları ne için oturduğunu bilmiyorsa o koltukta oturmaktan rahatsızlık duyarım. Defalarca telefonla aramama, bizzat makamlarını ziyaret etmeme rağmen benimle karşı karşıya gelmek istemediler. Belediye başkanımız benimle bir defa telefonda konuştu. Bundan sonraki süreçte işlerimizi Bora Balcıoğlu ile sürdüreceğimizi ifade etti. Her ne sebeple olduğunu bilmiyorum ama biz bahsettiğim kişi ile hiçbir şekilde bir araya gelemedik. İnsanlar şirin gözükmek için mi spora destek verdiklerini ifade ediyorlar yada spora destek veriyorlarsa destek verdiği kişilerin de kim olduklarının da özellikle incelenmesini istiyorum. Eğer bir belediye tüm halkına eşit mesafede olamayacaksa o belediyenin dürüstlüğünden, ahlakından, hizmet etme anlayışından şüphe etmek lazım. Ben burada 1,5 sene süre zarfında belediyeden en ufak bir destek görmedim. Araçlar belediye tarafından karşılanıyor, karışlanmazsa kulüplere 6 bin lira gibi bir külfeti var. Belediyenin bir kulübe 6 bin lira gibi bir destek olduğunu düşünebilirsiniz. Öte yandan bu hizmetin tüm kulüplere eşit miktarda dağıldığını incelediğinizde belediyeye yakın olan kulüplerin daha fazla hizmet aldığını göreceksiniz. Ben belediye başkanımızla ilk ve tek konuştuğumda kendisinden şunu istemiştim. Her kulübün bünyesinde bulunan gelir getiren imkânlarını kulüplere tahsis edin demiştim.1,5 senede bu gerçekleşmedi. Sorulduğu zaman biz kulüplere destek veriyoruz denildi. Bende soruyorum. Hangi kulüplere destek veriyorsunuz, hangi kulüplere destek vermiyorsunuz. Destek olduğunuz kulüpler size yakın olan kulüpler mi ? Uzak olan kulüplere neden destek vermiyorsunuz. Eşitlik adalet, ötekileştirme nerde kaldı. Kulüpler birliği tamamen ötekileştirilmiş durumdadır. Biz seçimle gelen bir yönetimiz tıpkı belediye başkanı gibi, Allah yollarını açık etsin. Önümüzde bir seçim var, inşallah seçimde muvakkat olurlar.”
“AKPARTİ’NİN DE SPORA VE SPORCUYA HİZMET ETME ANLAYIŞI İÇİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”
“Diğer bir sitemimde Silivri’de muhalefet partisi AK Parti İlçe Teşkilatına, spora destek olduklarını söyleyemeyeceğim. Belki şahsımla ilgili bir sıkıntı olmuş olabilir veya spora önem vermedikleri için olabilir. Ama şunu unutmamalıdırlar ki Silivri’deki spor sadece derneğimizi 2000/2500 sporcuya hitap etmektedir. Eğer çok daha fazla kişiye hitap edilmesi isteniyorsa burada spora destek verilmelidir. Rıfat beyle görüştüğümüzde destek vereceklerini söyledi. Fakat aynen Silivri Belediyesinde olduğu gibi ondan sonraki süreçte Rıfat beye biz hiç ulaşamadık. Ben burada ilçe teşkilatının da Sayın Rıfat beyinde spora ve sporcuya hizmet etme anlayışı içinde olduğunu düşünmüyorum.”
“KAYMAKAMIMIZIN BÖYLE BİR ÇIKIŞ YAPMASI BENİ GERÇEKTEN ÜZDÜ”
“Bir diğer konu da beni beklide en derinden yaralayan hevesini heyecanımı ortadan kaldıran sebeptir.O da bundan yaklaşık bir buçuk ay önce Sayın Kaymakamımızı ziyaret etmeye gittiğimizde duyduklarım beni çok üzdü şaşkınlıklar içerisinde kaldım.Sayın Kaymakamımız bize şunu söyledi ,;Silivri’de tüm spor kulüplerini içeren bir dernek kurulması gerektiğini böyle bir ihtiyacın olduğunu söyledi.Bende kendisine böyle bir derneğin zaten olduğunu şu anda yönetiminde de bizim olduğumuzu ,ilk ziyareti kendisine yaptığımızı ,madem böyle bir destek söz konusu ,mevcut olan Kulüpler birliğine yapılmasını söyledim.Kendisi de bize Silivri’de böyle bir derneğin kurulması talimatını verdiğini belirtti.Mevcut bir dernek varken ,ikinci bir dernek kurmak neden ?Ben burada da hizmet etme anlayışı olmadığını düşünüyorum.Tamamen reklam yada birilerini memnun etme çabası içerisinde olduklarını düşünüyorum.Sayın Kaymakamımızın böyle bir çıkış yapması beni gerçekten üzdü.”
“ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”
“Haftaya yapılacak olan Kulüpler birliği seçimlerinde aday olmayı düşünmüyorum.1,5 senelik yönetimimizde hizmet etme hevesimi, şevkimi kaybettim. Ama sporun içerisinde olmaya devam edeceğim. Biz spora hizmet etmek için gönlümüzü koyduk.”